Noua amenintare – masinile din Anglia si Spania

Imi amintesc momentul in care am vazut primele masini cu numere definitive de Germania puse la vanzare in Romania cu mentiunea “inmatriculata in Germania, se poate circula pana in anul 200x”. Evident, masinile respective erau fie radiate din Germania si cei care le vindeau mergeau cu ele “la risc”, sau aveau o procura notariala care era pe zona gri a legalitatii, iar in cazul unui accident riscai sa te alegi cu un dosar penal si cu o paguba serioasa.

Vremea aceea a trecut, unii inca mai cumpara masini cu numere negre de Germania dar altii au “trecut” la alte tari. Acum ma feresc pe cat posibil de masinile cu numere de Austria si Italia, deoarece nici acestea nu au acte in regula, iar samsarii au adus un nou pericol in Romania – masinile cu numere de Spania si Anglia.

Masinile inmatriculate in Spania sunt vandute la preturi derizorii, care ar trebui sa ofere o clasificare imediata a acestora din punctul de vedere al legalitatii daca le comparam cu echivalentul lor inmatriculat in Romania. Feriti-va pe cat posibil de aceste masini, ai caror soferi circula fara niciun pic de respect pentru ceilalti conducatori auto care isi platesc taxele si fara respect pentru lege.

Desi este perfect legal sa inmatriculezi o masina cu volanul pe dreapta in Romania, numerosi indivizi au venit cu acest gen de vehicul direct din Anglia si au pastrat numerele din acea tara. Se pare ca acestia pretind ca pot oferi asigurare tip RCA pentru acele vehicule si ca masinile sunt inmatriculate legal din Anglia. Sunt curios cum de Marea Britanie are o legislatie care permite acest lucru si alta tara din lume nu. Ce chestie! Poate fiindca este o teapa! Din pacate, am observat ca sunt multe persoane interesate de o asemenea achizitie gratie pretului redus semnificativ in comparatie cu vehiculele cu volanul pe stanga.

Inainte sa va ganditi la politie, trebuie sa va amintesc de birocratia asociata acestei institutii. Practic, politistii sunt legati la maini si ei nu pot sa verifice daca o masina este inmatriculata intr-o tara sau nu, sau valabilitatea unei asigurari pe loc, asa cum pot face cu o masina inmatriculata in Romania.

Probabil ca ati observat ca nu am scris nimic despre autoturismele inmatriculate in Bulgaria. Spre deosebire de Germania si alte tari din Uniunea Europeana, inmatricularea unei masini in Bulgaria este posibila din punct de vedere legal pentru un cetatean care nu are domiciul in acea tara fara costuri exorbitante. Cat timp persoana care are masina inmatriculata in Bulgaria duce vehiculul la verificarea tehnica la timp si plateste asigurarea si impozitul, acesta are dreptul de a circula legal in Europa.

Mare atentie la tepe si la masinile care se apropie de voi pe sosea!

UPDATE:  Din moment ce am primit atât de multe reacţii din partea cititorilor care pretind că sunt cinstiţi şi au toate actele în regulă la maşinile lor înmatriculate în alte ţări (în special cei din Spania şi Anglia), vă invit să accesaţi o galerie foto realizată de colegii de la Gândul. Vă provoc să număraţi maşinile înmatriculate în Anglia din imagini şi să observaţi nivelul celor care le conduc.   http://www.gandul.info/news/adevarata-nunta-regala-pe-modelul-kate-si-william-un-cuplu-de-romi-din-deva-a-blocat-circulatia-iar-nuntasii-au-tras-in-aer-cu-pistoalele-ce-zice-politia-8252605/galerie?p=2#galerie

87 comentarii la “Noua amenintare – masinile din Anglia si Spania”

  1. Casper spune

    Ce pretentii sa avem de la un redactor care spune ” Acum ma feresc pe cat posibil de masinile cu numere de Austria si Italia, deoarece nici acestea nu au acte in regula”, recunoscand voalat ca este un exprimându-şi clar idealul automobilistic şi prin poza de la avatar? Este ca si cum ai angaja ca degustator de vinuri fine unul care saliveaza la o sticla de Saniuta.

  2. Sebastian Toma spune

    Te asigur ca masina mea este inmatriculata in Romania si am toate actele in regula. Cand am spus “nici aceste nu au actele in regula” ma refeream la autoturismele care au numere definitive de Germania, nu la masina personala.

    Cat despre poza de pe blog, you got me all wrong.

  3. me spune

    Pentru cei ce nu-l cunosc eu un pustan Toma asta.

    Lasati-l castiga si el o paine. Nu mai trageti in pianist.

  4. Marian spune

    De ce permite legislatia din Romania inmatricularea masinilor cu volan pe dreapta? MI se par un pericol public si fenomenul pare sa ia amploare. La rusi cand au inceput cei din Extremul Orient sa aduca masini cu volan pe dreapta de la japonezi guvernul le-a interzis inmatricularea. De ce la noi nu se iau masuri? Sau ii la sa pe fraieri sa isi aduca masini si sa le inmatriculeze si apoi sa ii scoata in afara legii?

  5. mertzan spune

    Cum poti sa generalizezi mai ca masinile de Italia Spania etc nu sunt in regula.
    Se vede ca unu cu astfel de masina ti-a zburat bunaciunea care acuma sta pe BMW ala adus din germania. Scuza-ma, masina de sus reprezinta idealul tau?
    Apoi …. drive like you stole it? Mai, vezi sa nu calci vreo baba pe trecerea de pietoni cu idealuri dinastea.

  6. mertzan spune

    Probabil amenintarea se refera le fete zburate la altii cu dacii :) )

  7. mertzan spune

    si nu e vina baietilor cu dacii… ci catorva romance care ne fac de ras, nu am mercedes, ci o alfa vai de capul ei din 97 :) )

  8. Sebastian Toma spune

    @mertzan

    Sa inteleg ca am atins o coarda sensibila?

    Mi se pare o dovada de prostie crasa sa circuli cu o masina cu volanul pe dreapta in Romania, in conditiile in care iti permiti o masina rezonabila cu volanul pe stanga, dar esti prea fudul sa te “cobori” la acest nivel.
    Prietene, din cauza ta mor oameni pe sosea, pentru ca tu esti prea ocupat sa impresionezi genul de fata care umbla cu BMW-uri inscrise in Spania, Italia, Anglia sau ce or mai fi, doar de dragul de a fi intr-un BMW..

    Am avut si eu BMW, doar ca am avut bunul simt sa imi cumpar o masina inmatriculata in Romania, am platit taxe si impozite pentru el si l-am vandut intr-un final. Acum detin alta masina, inmatriculata tot in Romania, in conditiile in care puteam fara probleme sa imi cumpar o “bomba cu ceas” inmatriculata in alta tara.

    Uite-te ce se intampla pe strazi cu masinile inmatriculate in Bulgaria – si nu numai! Toate sunt controlate la sange de politie. Daca ai orice urma de accident, risti sa ramai fara acte si numere. Apoi, masina ta pretioasa va ramane doar o bucata de fier pe care vei sparge seminte in fata blocului.

    Ca sa iti raspund la intrebare, nu, masina de mai sus nu reprezinta idealul meu.

    Se pare ca am declansat o oarecare furie in sinea ta cand vine vorba de “furatul” unei fete de la un baiat cu dacie. Vorbesti din experienta?

    Sa stii ca nu-i nicio rusine sa ai Dacia si nicio alta masina, cat timp nu epatezi cu vreo caruta ruginita din 1980 de parca ti-ai fi cumparat Gallardo.

    Later Edit: Acum am vazut ca ai ip de Italia.

  9. Alin spune

    Nu stiu ce treaba ai cu masinile inmatriculate in alta tara, eu am o masina inmatriculata pe spania, cu toate taxele platite la zi, circul cu procura notariala direct de la propietar, cu asigurare facuta in spania, Itp facut, si nu is in zona gri a legi, ci am dreptul sa circul ca orice alt cetatean european. Atata timp cat nu ai temei legal pentru ceea ce zici , nu acuza pe nimeni si nimic!

  10. Sebastian Toma spune

    @Alin
    Problema apare când te plictiseşti de maşină şi vrei să o vinzi. Dacă tu circulai legal, următorul proprietar are toate şansele să nu se obosească cu actele şi să o lase aşa. Într-un an, nu va mai avea nicio taxă plătită şi nici asigurare valabilă.
    Ştii foarte bine că aşa se întâmplă..

  11. rares spune

    Cum spunea si cineva mai sus,nu generaliza!Si eu am o masina inmatriculata in Spania cu toate taxele in regula.Daca vreau sa o inscriu ma costa aprox.3000 de euro,de banii aia mai bine ma duc trei ani la rand in spania pt verificare si pt o vacanta.

  12. emanuel spune

    uite mai toma..sa iti spun cateva chestii..
    eu am masina din anglia.
    cu volan pe dreapta cu numere de anglia.. iti spun eu ..
    atata timp cat tu nu ai rupt din certificatul de inmatriculare particica unde scrie sa radiezi masina, aceasta masina poate circula in toata europa daca are toate actele la zi..
    daca vrei sa radiezi o masina din anglia, o poti face rupand din certificat partea unde scrie radierea masini si trimitzando in anglia.. iar cei din anglia iti radiaza masina..
    numai bine
    si nu baga boala in oamnei ca iau tepe…
    masinile de anglia atata timp cat au certificatele imense intregi, sunt ok..
    daca din certificat este rupta o bucata sau alta, are hibe… numai bine
    Un roman din Anglia.

  13. PITICU spune

    asa este, emanuel are dreptate cu privire la certificatul de inmatriculare la capitolul instrainat catre…. , la auto provenite din GB, daca nu e decupat masina poate circula oriunde si oricand, cu privire la restrictii si eu am masina inmatr RO si daca Doamne Fereste intra unul cu nr de Spania, Italia sau alte alea, daca nu mor, va avea cel mai mare proces din viata lui daca asigurarea nu e pe bune
    colacul de salvare in haosul creat e instanta judecatoreasca

  14. Sebastian Toma spune

    Pai bine, şi la câţi bani dai pe o maşina din Anglia, cu volanul pe DREAPTA, nu mai bine îţi cumperi tu o maşina cu volanul pe partea CORECTĂ?

    La noi se circulă pe dreapta, iar volanul este pe partea stângă. E simplu.

    Doar fiindcă ai voie să circuli la nivel teoretic nu înseamnă să te apuci de bişniţă cu aceste maşini şi să conduci zi de zi în România o maşină din Anglia riscând siguranţa tuturor că eşti tu mai deştept decât restul participanţilor la trafic pentru că ţi-ai cumpărat o maşină cu volanul pe dreapta din 2000 mai ieftin decât o maşină din 1995 cu volanul pe stânga.

    E aberant ce se întâmplă. Nu vă daţi seama că nu aveţi cum să depăşiţi în siguranţă decât dacă este goală şoseaua şi aveţi vizibilitate excelentă prin luneta celui din faţă?

    Să nu imi spună nimeni că „băieţii deştepţi” cu maşini de Anglia stau zeci de kilometri în spatele unui tir care merge cu 50 la oră constant. Sigur va încerca să depăşească şi va lovi un participant la trafic nevinovat.

    E ca vorba aceea „Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul”.

    Maşina NU este un DREPT, ci este un PRIVILEGIU.

    Trebuie să faci sacrificii ca să îţi cumperi una, sau să mergi cu mijloacele de transport în comun, că nu-i nicio ruşine.

  15. liviu spune

    auzi sebastian eu am 3 masini inscrise pe spania si una deja am inmatriculato in ro. dar la doua am niste taxe pe care le-au pus nesimtitii nostri de politicieni si nu ca nu mi-as permite sa le inmatriculez dar la una am taxa de 360 mil de lei vechi si normnal ca numi convine sa o inscriu asa ca imi da mana sai fac asigurare in spania si revizie si sa circul inca cativa ani fara sa supar pe nimeni (numai pe tine )care in loc sa faci ceva sa cada taxa asta scrii ca suntem un pericol, te inseli amarnic tu esti un pericol pentru tar

  16. Sebastian Toma spune

    @liviu
    să zicem că sunt de acord cu tine.
    întrebarea mea e următoarea: ce faci cu TREI maşini?
    Când îţi permiţi să ţii trei maşini, deja vorbim de alt fenomen, nu de nesimţirea guvernanţilor.
    Fără îndoială, taxa este exagerată, dar ai dat chiar tu explicaţia – dacă vine fiecare şi îşi cumpără nu TREI, nu două, ci o maşină din afară şi o înmatriculează pe bani puţini la noi, unde o mai parchează?

    Oficial, sunt aproximativ 10 maşini pe loc de parcare în Bucureşti. Nu-i prea bine,nu crezi? Dacă punem la socoteală automobilele din provincie ”în vizită la Bucureşti” şi vehiculele înscrise în Bulgaria, Spania, Anglia şi cine mai ştie unde, câte maşini pe loc de parcare ies?

    Uimeşte-mă! Ce maşini ai?

    *M-a făcut să râd de dimineaţă treaba cu ”tu eşti un pericol pentru ţară” :) )

  17. dreptaciul spune

    In principiu, cei care fac astfel de achizitii, sunt de regula niste mici frustrati care nu concep faptul ca o masina poate fi si un Logan. Nuuuuuu! Ei vor Bmw, Audi si Mercedes. Spun ei ca vezi Doamne, in caz de accident, mori mai usor, mai dulce, mai frumos, mai artistic, mai in slow-motion intr-o caruta de firma. Ca in principiu tot dracul ala este. Tot patru roti are si tot din tabla este facuta. Sa nu imi spuna mie cineva ca daca cu Audi, hai sa zicem un Q7, iei un pom in mufa cam la 120 km/h asa, subtire de vara, ca pentru Audi ca… are 4 oua, o sa ramana intreg? Asta este o povste de adormit naivii si pe cei slabi de inger. Eu unul, nu sunt de acord cu niciunul dintre voi. Eu prefer masinile noi, masini in care nu s-a basit nimeni inaintea mea. Masini pe care ma bazez avand in vedere faptul ca sunt in garantie. Masini care functioneaza perfect pentru ca sunt noi. Am o boala la masini si aceea este sa functioneze totul, dar absolut totul asa cum trebuie. Eu nu concep ideea de: Lasa ca merge si asa. De ce sa imi iau cazanele altora? De dragul de a imi cumpara un dric firmat? Unde mai pui ca mai costa si oarece suma. Vrei Audi, Bmw, Mercedes? Cumpara-le tata daca iti permiti sa le cumperi. Mergi la dealer si cumpara una noua. Atunci poti afirma cu tarie ca ai cu ce te madri. Pana atunci, hai sa fim seriosi. Este plin Bucurestiul de tot felul de troace care mai decare de firma. Care mai decare cu tot felul de numere care de cele mai multe ori sunt atat de valabile cum este euro in America. Ai dracu’ nemtii si francezii, bai frate dar prosti mai sunt ei cand cumpara Dacii de la noi. Atat de prosti incat nici nu isi dau seama ce fac. Neamtul nu gandeste ca si cocalarii de la noi. Cumpara o masina de care se poate folosi, intr-un raport calitate pret rezonabil si unde mai pui ca ai avantajul unei masini noi. La noi, manelistul, isi ia Bmw tata. Ce conteaza ca la prima curba se duce dracu cu jumate din masina? Ei as! Are el Beemweu? Are! Este cel mai tare? In mintea lui cu un neuron obosit este! Asta este o prezentare a partii morale. Eu am un motto! Cumparati-va voi numai “scule” obosite sh, si lasati-ma pe mine sa imi iau Logan nou din an in an. Daca imi permit altceva mai bun dar nou da, daca nu, asta e. Masina este conceputa sa ma duca la destinatie in siguranta nu sa ma rup in bete pe strada cu ea. Ideea cu masinile inmatriculate in alte state este real faptul ca cele mai multe sunt conduse de colorati. Au evoluat acum, nu mai circula cu caruta. Au dat haturile pe volan. Se bucura de faptul ca inca Politia nu poate accesa bazele de date ale politiei din alte state dar… cu intrarea in Schengen o sa poata face si asta. Sa vezi atunci durere! 65 % din ele sunt radiate si pararadiate! Unde mai pui ca multe sunt si ciordite. Am fost martorul unei astfel de intamplari acum cateva zile cand un “negru” de-al nostru, cu un monovolum cu numere de Espania, a simtit nevoia sa isi dea arama pe fata, adica sa isi arata caracterul de haiduc, de razboinic, de nonconformist si mai ales de justitiar, specific mancatorilor de lebede si purtatoareler de fuste crete, si l-a amenintat pe unul in trafic cu un suriu. Omul a anuntat Politia si pralea a fost oprit la urmtoare intersectie. Normal, cum era de asteptat, era curat ca lacrima lui Ovidiu, s-a dat jos din masina si s-a dus unde a dus mutu iapa. A ramas piranda sa pazeasca “caruta cu coviltir” si sa dea explicatii. Femeia avea permis de conducere si si-a luat fapta. Ea a condus! Unde mai pui ca a si declarat ca era singura in masina mancati-as! Toate bune si frumoase. O sa ziceti, ok, dar unde-i pralea? in urma verificarilor efectuate in baza de date a politiei, s-a constatat ca… surprize, surprize, carul era ciordid mancati-as! Haoleu! ce te faci mancati-as acumalea? A belit “maneta” si balabusta si al de a manat atelajul ca amu este cautat. A dat fomeia pe gusa ca de, ce era sa faca? Sa va vad in fata faptului inplinit cand o scursura umana de genul astuia, da cu masina peste voi pe strada, pe trecerea de pietoni, peste copiii vostri, peste mame, tati, sa va talhareasca in aceiasi ordine si asa mai departe si din cauza faptului ca au numere de Espania, Bulgaria, Germania, etc ca (sunt taxele mari la noi si nu ne lasa mai statul, sa-l ia dracu mai de stat sa ne luam Bmw-ee si Audi mai, sa ne dam mari cand noi suntem rupti in cur si in loc de mancare noi luam benzen pentru calutii putoare de sub capota ponosita), nu stii cine-i autorul. Cand te face praf in intersectie ca garoii nu au permis, ce sa faca ei cu asa ceva? La carute le trebuie? Nu! Pai la masini ce sa faca cu el? Si ups, nexam asigurare! O sa iti vina sa il stranfi de gat. Partea cu inmatriculatul masinilor cu volanul pe dreapta este o anomalie, o aberatie si o dovada de mare cretinism a celor care au tolerat asa ceva. Vrei masina cu nr de Anglia si volan pe dreapta? Mergi frate in Anglia si stai acolo pana crapi. Daca nu vrei, atunci ia o masina cu volan pe stanga! Asta este partea tehnica a monologului meu! Nu toata lumea este cinstita asa cum se vrea a fi fetele domniilor voastre a celor ce postati aici. Bafta voua, conducatorilor de troace de firma cu number strain. La mai multe! Ca si asa nu mai avem loc pe strada. Mai aduceti si voi, dar nu cate una, nu fiti prostanaci, cate trei, patru chiar. Pai ori suntem smecheri ori nu mai suntem?

  18. corleone spune

    ce aveti ma frate cu masinile inmatriculate in spania unde sunt rezident permanent ca multi alti romani , am asigurare ok verificare ok si absolut tot la zi cu ce ar deranja asta pe cineva si am si eu o intrebare pentru SEBASTIAN TOMA cumva ai tu vreo tira prin bulgaria sa inscrii masini acolo de ce inmatriculate in bulgaria sunt ok si cele in spania sau alte tari nu ? cred ca daca era masina ta inmatriculata in alta tara erai super de acord cred ca nu iti dai seama dar tu jignesti direct multe persoane care cheltuiesc ceva bani sa isi faca verificare si asigurare si sunt in regula pentru simplul motiv ca pentru a inmatricula in romania o masina motor 2000 benzina platesti 2500 euro sau mai mult

  19. Sebastian Toma spune

    Ok, tu eşti rezident şi ai venit în vizită la rude cu maşina ta din Spania. la un moment dat, vei încerca să vinzi acea maşină şi o vei da mai departe cu actele de Spania, că doar eşti rezident şi costă ”2.500 sau mai mult” să o înmatriculezi în România, nu-i aşa?
    Ei bine, tipul care o să o cumpere de la tine s-ar putea să aibă aceeaşi concepţie şi să o dea şi el mai departe, tot la fel.
    După un an, te vei sătura să plăteşti impozitele alea istovitoare şi vei radia maşina din Spania.
    ”Norocosul” care o va conduce la momentul respectiv va fi posesorul nefericit, dar inconstient, al unei maşini neîmatriculate. Pe deasupra, maşina respectivă nici nu are o poliţă de asigurare RCA, dacă nu era destul faptul că nu este înmatriculată.

    Cele din Bulgaria mai au o şansă la schimbarea proprietarului, deoarece vizita în ”ţara vecină şi prietenă” este lesne de realizat, în special pentru cei din sudul ţării.

    Sigur, nu pot fi cu totul de acord cu maşinile înmatriculate în Bulgaria. E un substrat aici, deoarece poţi face aproape orice cu o asemenea maşină şi nu poţi fi depistat în România. Ceea ce nu-i ok.

  20. tomita spune

    frustrarea nu e cu aducerea unei masini in tara si conducerea ei cu alte numere. sunt prea putini cei reali, cu constiinta impacata.
    o fi greu rau sa te duci sa cumperi o masina de acolo si sa o aduci la noi. ha
    problema e alta. mult mai grava
    lipsa unui rca. prinde hotul scoate-i ochii. daca esti victima.
    daca esti partea vatamatoare e si mai grav. cum platesti daunele cauzate? daca esti rupt in cur si abia iti permiti sa bagi gaz in rezervor.
    de asemena pe baza traficului de zi cu zi, 99,9% dintre masinie cu numere non-ro sunt niste nenorociti notorii. nu respecta regulile de circulatie si pe ceilalti participanti la trafic. fac manevre foarte periculoase.
    daca intra un astfel de individ in tine, e bine sa ii tii minte descrierile faciale

  21. Sebastian Toma spune

    @tomita
    Exact!
    Tocmai asta e problema.
    Cine e păţit ştie despre ce vorbim aici.

    Desigur, nu trebuie să fii păţit ca să evaluezi riscurile care apar odată cu aceste situaţii.

    Săptămâna trecută era să mă calce un ”bulgar” pe trecere, pe verde. Reţine-i numărul de la maşină, dacă poţi. (au mai multe caractere, este mai greu de reţinut), ca să nu mai spun că nu ai de unde să-l iei, chiar dacă îi reţii numele.

    Ipotetic vorbind, putea să mă calce liniştit şi să meargă mai departe, că martorii nu ar fi putut nici ei să reţină cine a fost.

    Civilizat, nu-i aşa?

  22. andrei ddi spune

    Sebastian Toma,esti foarte agresiv in vorbe.Nu stiu cu ce te deranjeaza.Eu am un Renault Laguna cu motor de 3000cmc.E placerea mea.Pana la urma nu sunt obligat sa imi iau logan cum spunea unu mai sus.Ca sa il inmatriculez in Romania trebuie sa platesc taxa cat 2 loganuri noi.Din cauza unora ca tine se duce tara la vale.Rusine.

  23. Sebastian Toma spune

    :) )
    Andrei, m-ai făcut să râd. Pe bune.
    Citez: ”Din cauza unora ca tine se duce tara la vale.Rusine”

    Eu?
    Eu am dus ţara la vale?

    În caz că nu ai sesizat, nu susţin taxa auto. Cel puţin nu în forma asta. Înţeleg o taxă simbolică şi chiar una justificată în funcţie de poluare.

    Dar o taxă de cateva mii de euro spre câteva zeci de mii de euro? Niciodată. E absurd.

    Sunt însă împotriva automobilelor înmatriculate în alte ţări care circulă în România de parcă şi-ar fi cumpărat şosea.

  24. ss spune

    Chiar acum cautam o masina inmatriculata in Anglia si am dat peste acest blog unde scrie un disperat.ce este asa de rau sa circuli cu numere de anglia,spania sau italia atata timp cat sunt in regula actele.iubesc motoarele mari si puternice dar de ce sa fie ele un lux.lux? un wrangler din 90 cu motor de 5000?
    draga sebastian esti absurd.umblam cu ce numere vrem cu volan pe care parte dorim ,motoare mari,etc
    nu avem nevoie de unul corect ca si tine care sa spuna ce sa facem.foarte multe comentarii sunt impotriva ta si au dreptate.mai este un disperat care spune un pic mai sus ca “cei cu alte numere nu au rca” si daca te busesc o pui.draga prieteni rca din romania abia iti da bani sa iti faci masina.eu cu masina lovita de unul ca tine cu rca la … ma duc la un service ,scot eu bani,platesc,cu chitanta ma duc la casa de asigurari unde ai tu rca si ma rog ca sa ma despagubeasca.si tu cu durere in aripa spui ca ai rca platit,mandru ca ai masina pe romania.esti penibil de corect.eu daca iti lovesc masina cu masina mea cu numere de RO cu rca la A… ,ITI DAU ASIGURAREA MEA SI SA VAD DACA ITI ACOPERI CHELTUIELILE.ACUM FAC PARIU CU TINE CA NU.foarte putine casa de asigurari si sunt vreo 2 care te despagubesc complet asta daca….ai noroc
    90% din masinile din romania au cel mai ieftin rca.asta sa stii,despagubire cam naspa….si atunci trebuie sa te judeci in tribunal cu cel ce ti-a lovit masina.adica cu mine ,la care eu spun ca am rca platit si cum am avocat bun nu primesti nimic

    draga sebastian toma esti penibil cu acest “post” pe acest blog superb.
    PS 1.a cati bani am platit impozite taxe auto rca etc nu mi_as mai dori masina in ro.sunt satul deja
    2. urasc dacia,scuze pt cei ce au asa pistol cu capse

  25. ss spune

    dreptaciul spune
    November 28th, 2010 la 10:20 pm
    In principiu, cei care fac astfel de achizitii, sunt de regula niste mici frustrati care nu concep faptul ca o masina poate fi si un Logan. Nuuuuuu! Ei vor Bmw,

    LOGANUL NU ESTE O MASINA ,ESTE UN MIJLOC DE TRANSPORT ADICA POATE CINE STIE O BICICLETA.
    SCUZE PT CEI CE AU LOGAN DAR REORIENTATI-VA

  26. Sebastian Toma spune

    @ss
    Ţi-am aprobat comentariul pentru că m-a impresionat coerenţa ta.
    Îmi place şi mentalitatea. ”umblam cu ce numere vrem cu volan pe care parte dorim, motoare mari, etc” şi ”urasc dacia, scuze pentru cei care au asa pistol cu capse”, dar cel mai tare este ”nu avem nevoie de unul corect ca şi tine”

    Te rog, lasă aici link cu maşina pe care o doreşti. Sunt tare curios cum arată bijuteria ta din 1990 cu volanul pe dreapta. Fără mişto.

    Dacă poliţia nu e corectă cu tine, nu îţi convine. Dacă e corectă şi te sancţionează, tot nu îţi convine. Tipic românesc. Trebuie să fim noi mereu presus faţă de lege.

    Şi eu sunt impotriva taxei auto, în caz că n-ai sesizat. Diferenţa e că eu sustin eliminarea taxei auto în condiţii juste, apoi tu vrei motor de 5.000 pe o maşină din 1990. Get real. Abia îţi permiţi benzina pentru aşa ceva.

    Dar de la taxa auto până la volanul pe partea dreapta şi numere străine, e cale lungă.

    Adevărata problemă cu numerele străine este legată de responsabilitate.

    Vezi tu, în momentul în care numerele respective nu pot fi ”legate” de tine, nu vei avea nicio problemă în a merge la o benzinărie, să alimentezi şi apoi să pleci, să faci un jaf sau să loveşti pe cineva şi să pleci.

    Degeaba o fi asigurată maşina aia pe bune, că poliţia nu o poate depista fără filtre în tot oraşul, timp în care tu ai fugit şi ai lasat victima de izbelişte.

    Aici e problema şi văd că nimeni nu sesizează acest lucru.

    Sigur ai auzit de accidentul tipului de la „Codu’ Penal”. Avea un Laguna înmatriculat în Bulgaria, pleca din Ploieşti şi a făcut un accident. Era băut şi a încercat să fugă, doar că a fost prins de un jandarm. Asta e un caz mai celebru, tu ajungeai maxim la ştirile de la ora cinci.

  27. ss spune

    de unde vin masinile cu motoare mari?cate exista pe aceasta lume?cate sunt in Romania?am spus ca as dori o masina cu numere de anglia si o sa am respectiva masina cu volan pe dreapta.caut de ceva timp un silver spur- rolls royce.pretul lui incepe de la 4000 de lire.nu uita ca are un motor enorm de 6700 cm3.ca sa ma plimb cu ea cu numere de anglia ma costa ceva dar nici in ruptul capului cat in romania.fa un calcul-290 RON pentru 200 cm3.mentionez ca in acest moment conduc o masina cu numere de RO cu un motor de 3500 cm3 la care ii platesc impozitele aberante din 2007 de pe vremea lui Tariceanu-primul dobitoc in majorarea impozitelor auto.
    1.crede-ma ca daca imi cumpar asa masini imi permit benzina
    2.nu imi permite sufletul sa platesc un asa impozit pe asa un motor in RO-este aberant de mare,o hotie
    3.daca imi cumpar o masina british atunci sa ramana british -numere anglia ,volan dreapta
    4.farmecul romanilor sunt femeile frumoase si masinile de lux din RO-daca astea se pierd cine ne mai viziteaza(fata creste ,se intretine si bea doar apa plata cu lamaie ca sa o bage ala cu masina tare in seama si uite asa avem fete frumoase si masini tari…stai linistit nu este cazul meu de abordare dar toate se leaga…ASTA A FOST UN PAMFLET…(vezi filmarea de pe youtube cu masinile de la rex din mamaia-mandria romanilor))))))))
    5.ion tiriac detine o colectie mare de masini dintre care multe cu motoare mari-90% inmatriculate in monaco si alte tari-DE CE? impozitul anual este aberant de mare inclusiv si pt un miliardar(isi permite sa plateasca si aici dar nu e prost)
    6.tariceanu aproximativ la fel(el o fost pionierul impozitului auto si multe masini ii sunt inmatriculate pe?
    7.la ce drumuri avem pacat de impozit
    8.nici nu am vrut sa raspund comentariului tau dar uite ca am facut-o
    9.tu imi dai cateva cazuri,dar sunt prea putine pentru asa o popuatie ca RO
    10.nu pune asa problema ca- daca nu il prindea jandarmul pe soferul ala-te gasesc oricum(un martor,o camera video,o benzinarie ,un alt betiv.cand este crima sau vatamare corporala grava lucrurile se schimba si intra alti politisti in actiune si se fac cercetari mai amanuntite-dar asta e un caz cu nr de bulgaria…nu?

    EU IMI PERMIT SA UMBLU CU UN MOTOR DE 5000 CM3 DAR NU VREAU SA MA FURE STATUL ASA PE FATA CU UN ASA UN IMPOZIT SI DE ACEEA SUNT NEVOIT SA UMBLU CU NR DE ANGLIA SAU AMERICA ETC…NU DE ALTA

    NU NE BAGA PE TOTI IN ACELASI BUTOI.
    PS 1a.politia nu prea e corecta,asta stii si tu
    b.te fac pe fata daca vor
    c.sunt niste …cam 90% dintre ei
    2a.nu ii judeca pe toti la fel sau nu ne baga in acelasi butoi
    c.multi lucreaza dincolo si mai vin si pe acasa
    d.am un vecin care a lucrat cativa ani ca sa-si cumpere un M3. de ce?este de lux?-un hobby,un copil de 20 de ani cu o masina cu un motor mare.de ce?pentru ca ii place.dar nu are casa dar…are masina…BRAVO LUI SUNT BANII LUI…dar este cu numere de bulgaria…hai sa-l impuscam…ASA AI FACE TU(ex. fast five 2011,fast and furios 1,2etc niste tipi amarati cu masini tari)
    3a.daca te loveste unul cu rca romanesc cu cat te despagubeste casa de asigurari daca nu ai tu casco pe masina si ti-o repara si ei

    DRAGA SEBASTIAN TARA ASTA ESTE FRUMOASA DAR OAMENII SUNT DE CACAT.

    POATE SI EU FAC PARTE … DAR NICIODATA NU MA UIT LA ALTUL IN GRADINA SI NICI NU JUDEC PE ALTII DUPA PRESUPUNERI.
    SI APROPO VADA CA AI UN BMW PISICUTA MAI SUS INTR-O POZA CU O FETITA FRUMOASA. DE CE MAI SEBI?
    O MASINA VECHE PUTERNICA AI TU ACOLO SI O FATA…CE SA INTELEG DIN ASTEA?
    DACA TI-AS DA CADOU UNA CUNUMERE DE BULGARIA-UN BMW ALPINA 1991 CU UN MOTOR FRUMOS DE PESTE 2300 CE AI FACE?
    AI UMBLA CU EL?DE INMATRICULAT NU AI FACE-O?AI ARUNCA-O? REPET ASTA DACA ITI PLACE RESPECTIVA MASINA

    CA UN CETATEAN CORECT CE ESTI NU AI REFUZA ASA UN CADOU DAR AI TINE-O IN GARAJ SI DOAR TE-AI UITA LA EA.
    ASIGURARE ,RCA -bulgaria -pana in 400 euro-maxim pe an

    SI UITE CA AI IESI CU EA PE STRADA SI ESTI UNUL CA SI NOI …FELICTARI

    CU DRAG EU

  28. ss spune

    AM UITAT CEVA

    LOGAN ESTE O MASINA DE CACAO.UN PISTOL CU CAPSE.DAR…ESTE BINE VANDUTA…UNII FAC BANI CU EA SI ALTII PIERD BANI IN EA

  29. Sebastian Toma spune

    @ss
    Să lămurim un aspect.
    Maşina de pe header este un e30, cunoscut şi sub numele de ”ursuleţ”. Nu-i a mea.
    Cât despre fata din imagine, nici de ea nu ştiu.
    E doar o lucrare în photoshop a colegilor de la design.

    Cât despre comentariul tău da, ai dreptate în unele privinţe, dar asta-i situaţia.

    În ceea ce priveşte Alpina-ul de care spui tu, te aştept la redacţie:)

  30. relu spune

    hai baieti ca m-am distrat la comentariile voastre,pe bune!! as dori,insa ,daca aveti informatii reale,sa-mi raspundeti si mie la o intrebare. am un contract de munca in germania pe 1 an si locuiesc acolo(logic),insa am masina inscrisa in tara. si ma tot opresc astia(POLITIA) si ma freaca la cap cu transcrierea masinii. stie careva ,concret cat timp am voie sa circul cu numere si acte romanesti ? am cautat pe net si am gasit de toate,numai despre asta …nimic. si pe ei nu-i pot intreba fiindca abia ma descurc la magazin sa-mi iau mancare cu germana mea….iar in engleza,degeaba vorbesc cu ei,ca se uita la mine ca si cum as fi extraterestru… daca stie careva sa ma lumineze si pe mine. cu multe,multe multumiri

  31. ss spune

    @relu
    Masina este cu numere de romania sau germania?pe numele cui este masina?

  32. bobmbica spune

    Bine ati venit in UE. Chiar nu inteleg de ce se cramponeaza uni ca pe strazile patriei circula masini inmatriculate in alte tari. E simplu, ai asigurare, obligatoriu trebui sa ai parte Europeana atasat la polita si va asigur ca mult mai repede va recuperati banii in cazul unui accident de la o companie din tarile mai sus mentionate de cat de la companiile authtone, asta o spun din propie experienta, iar despre ITP sunt curios cati dintre voi trecteti verificarea fara spaga ???? Pai majoritatea masinilor inmatriculate in romania nu ar putea circula prin europa mai mult de 2 saptamani fara amenda. Cum treceti voi ITP-ul in Romania cand masinile arata ca niste carute tiganesti impopotonate cu folii si tot felu de brizbrizuri. Toti englezi care traiesc in sudul Spaniei umbla cu masini inmatriculate in spania sau Gibraltar si nimeni nu se cramponeaza, in anglia sunt mi de masini inmatriculate in Franta si Spania si nimeni nu se cramponeaza dar nu am fi Romani daca nu ne-am face probleme din nimic, nu am mai fi noi daca nu am mai dramatiza totul, Bravo

  33. bobmbica spune

    Daca aveti probleme cu asigurarea in Spania, Italia e simplu farte, ai nevoie doar de o cunostinta in tara respectiva careia sa-i versi banii in cont iar polita o poti face u online din romania. Mult masi simplu de cat in Bulgaria, drept e ca e si mult mai scump

  34. tomita spune

    pt jurnalisti.
    va vaitati ca nu stim cum de oare in anglia se permite unei masini sa x si y si apoi sa circule “legal” in romania cu asigurare valabila.
    oare ati parcurs toate demersurile jurnalistice posibile sa intrebati autoritatile de acolo care e treaba legala? si daca voi nu vorbiti engleza sau habar nu aveti ce institutie de acolo reglemeneaza aspctele necesare, nu puteti intreba niste parteneri (care va mai furnizeaza si unele stiri) sa va directioneze spre insitutia responsabila si sa o intrebati.?!
    asa aveti pozitia tuturor partilor implicate, nu doar senzatii aruncate in vant

  35. Emanuel (Nastasa) spune

    Hai ca vad ca postul asta a generat mai multe comentarii decat am eu rabdare sa citesc…
    Nu vreau sa se inteleaga ca il apar pe Toma in vreun fel, dar… Fiind craiovean (unii pot subintelege din ce motive specific), mi-a fost data sa vad tot felul de intamplari cu masini inmatriculate prin alte parti, indiferent ca e vorba de Spania, Germania, Italia sau, cele mai grave cazuri, chiar Bulgaria si Anglia. Cei care refuza sa plateasca taxa de inmatriculare, au dreptate. Dar mai este latura acuzata de Toma care o fac cu rea intentie, si anume circula cu masinile radiate dar cu numere aparent valabile de parca le-ar fi furat. Si nu sunt putine astfel de cazuri in localitatea mai sus amintita. Nu va simtiti indicati cu degetul toti cei care aveti masini inmatriculate in Anglia, dar pentru faptul ca aveti volanul pe partea neadecvata traficului din Romania va face mai dispusi la comiterea accidentelor, si nu o data am fost martor la asemenea intamplari datorate lipsei de vizibilitate, in primul rand in depasiri. Doar pentru ca un BMW sau Audi este mai ieftin cu 30, chiar 40% in astfel de cazuri nu va protejeaza sub nicio forma. Sincer, personal ma feresc in trafic cat e posibil de astfel de masini. La fel si cele inmatriculate in Bulgaria, al caror proprietari au un stil de conducere mult prea agresiv, si tocmai pentru ca investitia nu a fost una consistenta (aici as fi vrut totusi sa-i vad ca isi platesc taxa de inmatriculare, mai mult din curiozitate, si daca dupa ce au platit poate de 3 ori valoarea masinii mai abordeaza acelasi stil de condus). Un adevarat pericol pe strazi… si particularizez pe Craiova. Localnicii stiu de ce…
    Italia, Germania, Spania, nu vorbesc in necunostinta de cauza, dar sunt multi care au achizitionat fair masina si isi platesc taxele la ele. Dar mai sunt si cazuri care cad in cealalta extrema, ceea ce il indreptateste pe Toma sa publice astfel de afirmatii.
    In concluzie, fara motive reale (ca de exemplu: lucrati in Spania, Italia, etc si ati venit in vacanta) nu vad de ce nu ati circula legal si fara sa ii deranjati in niciun fel pe ceilalti. In plus, da, si eu as interzice circulatia masinilor cu volan pe partea dreapta pe drumurile din Romania, din motive de siguranta.

  36. Emanuel (Nastasa) later edit spune

    Acum am vazut si aluziile la ceea ce inseamna sa fii sofer de BMW, Audi, etc marcilor scumpe. Fratilor, asta e pur si simplu snobism. Nu sunt putine cazurile care vin sa confirme ceea ce spun. Da, si in majoritatea cazurilor vi (aici ma adresez celor avizati, deci nu generalizez) se da apa la moara de catre partea feminina a populatiei. Ceea ce noi romanii nu am inteles inca (si da, sunt redactor auto si deci ma consider indreptatit sa afirm urmatoarele) masina e un simplu mod de a te deplasa, nu i-am vazut latura practica. Noi il vedem ca pe un accesoriu care tine loc de carte de vizita, la prima vedere. Este exact ceea ce se discuta in ultimul timp intre ceea ce inseamna noua printesa a GB si personajele ultra-branduite de la noi. Nu zice nimeni sa nu te simti bine in masina, dar la noi valoarea unei masini este de cel putin 40% din cat costa casa in care locuim, ceea ce mi se pare penibil. Ca sa nu mai spun ca odata cu brandul vin si anumite “arogante” la care in circumstante normale nu suntem obligati sa luam parte. Puteti considera asta ca pe un subiect ce trebuie dezbatut la orele de dirigentie…

  37. unckle spune

    @colegii de mai sus – articolul nu este un afront la adresa masinilor cu alte numere decat cele romanesti – ESTE UN MARE SEMN DE INTREBARE LA ADRESA SIGURANTEI NOASTRE PE STRAZILE ROMANESTI pe unde circula tot felul de indivizi care numai acte la msina nu au si care daca te omoara pe trecere nici nu aud cum ca i-ar cauta politia. Nu prea inteleg cum de va este asa greu sa intelegeti ca daca un om cumpara o masina si nu o declara … el nu are acea masina, si poate sa te omoare cu ea si apoi sa o curete frumos si sa o lase pe marginea drumului si sa plece linistit acasa. Nici nu vreau sa ma apuc sa comentez despre pustanii kamikaze care fac rost de 2000 si isi iau ursulet …
    @Sebastian Toma – ce te-a apucat prietene sa deschizi acest subiect, vrei sa te astepte baietii la redactie :) … este ca si cum le-ai spune ca Dusteru’ este praf in ochi sau ca injectoarele de la dCi cad mai repede ca budigaii fetelor de pe centura …
    Lasand gluma, cred ca ai fost un pic agresiv in comentariile ulterioare. Stiu ca este un subiect destul de sensibil dar nu stiu daca este bine sa te iei cu “comunitatea” … ideile lor vor fi mereu mai bune ca doar “cu cat suntem mai multi cu atat suntem mai culti” nu?
    Cand vine SS cu Alpina ala sa ma chemi si pe mine :D , vreau si eu o tura. Ai mailul meu ;)

  38. Sebastian Toma spune

    @unckle
    Aştept şi eu Alpina-ul. De îndată ce primesc maşina la redacţie, orice cititor primeşte o tură după program:)
    SS, te aşteptăm… Cu toţii!

  39. unckle spune

    si . . . daca mi-am luat mercedes inseamna ca sunt un snob manelist cu 4 clase (a 1-a + 3 “reveniri”) ? . . . pentru ca io-s un amarat de inginer care o arde pe Jack si Jean Michel Jarre …

  40. Emanuel (Nastasa) spune

    @unkle
    Nu, nu inseamna asta… dar uita-te pe strada si zi-mi cate branduri sunt “distruse” de astfel de oameni. Mie personal, uneori, imi e rusine ca am Audi. O sa trec pe marci mai de mijloc pana la urma… Nu ii incadra in ceea ce am descris pe cei care au oarecare tangenta cu imaginea marcii respective… chiar daca este extrem de voalat perceputa la noi. Sunt si la noi oameni care intr-adevar isi permit asemenea masini, atat ca imagine, cat si din punct de vedere al costurilor de intretinere. Si totusi, asta nu e tot… dar daca intru in subiectul asta, ma amendeaza CNA-ul ca lezez imaginea unor persoane publice.

  41. relu spune

    bai ciumegule ,ca nu poti sa-ti spun astfel,daca esti destept,poti sa cumperi o masina in spania pe numele tau?…cum ca treb sa ai rezidenta,una la mana,alta ca nu poti pleca cu ea fara sa ai asigurare,ca pe teritoriul spaniei fara iti confisca masina si platesti de te ustura in functie de ore,in uniunea europeana odata iesit in afara ,in franta,italia la fel,daca nu ai acte in regula…esti un prost de bubuie iti spun.

  42. Avandante@yahoo.com spune

    Legat de RCA, eu circul in UK cu masina inmatriculata si taxele platite in in Romania ; e absolut legal pt cel mult 6 luni ! Aici nu platesc MOT, nu platesc ROAD TAX sau INSSURANCE , deci se poate si e legal …

  43. mare atentie spune

    prietene problema site-ului tau nu o inteleg si nu-i vad rostul.sa luam de exemplu un bmw model cum ai tu in poza banuiesc ca esti fan foarte frumoase masini ,sa presupunem prin absurd ca vrei sa ti cumperi un asemenea model m5 atunci ce faci esti atat de prost (parerea mea)incat sa platesti statului roman un impozit de 70 de mil pe an plus taxa de prima inmatriculare sau cum se cheama acum de poluare?nu pentru ca tu ai dat 5 mii si ori impozitu ori taxa de poluare trece de valoarea masinii tale si atunci ce faci?preferi sa mergi cu ea cu numere nashpa sau sa o inmatriculezi intr o tara cau Bulgaria Spania Lituania sau alte tari in care impozitele si taxele sunt mici sau mergi pe risc.deci nu vad problema masinilor inmatriculate in strainatate, iar pentru cei incompetenti care in viata lor nu au condus o masina cu mai mult de 150 de cp sa faca bine sa si tina parerile lor retarde pentru ei in legatura cu masinile cu volan pe dreapta pentru ca nu toti sunt incompetenti si nu pot sa conduca o alta masina masina decat cum sunt dresati de sistemu de cacat inc are suntem prinsi.ar trebui sa faci un articol din perspectiva asta sa faci si tu niste vizitatori si sa atragi si tu niste fonduri google ca sa iti fie bine.a si nu te obosi sa mi raspunzi ,probabil nu am sa mai intri niciodata pe site ul tau

  44. Narcis spune

    parca s-a inmultit Romanica de masini din Anglia. in ultima vreme pe unde merg acolo dau de ele.

  45. pylu spune

    Aloooo,da ce-i frate cu toata tevatura asta pe care o faci tu asa ,despre cum si ce fel de masina vreau eu sau altcineva sa am sau sa aduc in tara? Ti-e ciuda cumva pe cei care aduc in tara astfel de masini?Stai la coada.Daca guvernul permite asa ceva atunci care e problema ta?Sau nu stii sa conduci cu volanul pe dreapta? Repet,cine vrea o astfel de masina,o achizitioneaza,nu este obligat.Iar cel care vrea sa cumpere o masina cu numere de Anglia poate sa vada si el clar daca actele sunt in regula sau nu.Stiu de fapt care e problema ta.Cei care aduc spre vanzare masini din Anglia le dau mai ieftin ca si cele cu volan pe stanga si ti-au spart tie piata,asta e problema ta cea mai m are,ca nu-ti mai merge de fapt tie afacerea.

  46. Sebastian Toma spune

    Acum, după ce mi-a răspuns pylu din Deva, clar mă las.
    Gata, închid prăvălia.

    Ai dreptate, nu ştiu să conduc o maşină cu volanul pe dreapta. N-am destulă valoare şi nici suficienţi duşmani.

    Bravo.

    Ai exact atitudinea care ne-a condus în ultimii douăzeci de ani.

    Mă înclin.

  47. Sorin spune

    Hai sa va zic eu una valabila pt toti cocalarii care se cred mari soferi in masini “jmekere”:

    Un englez, un italian si un roman la judecata la Sf. Petru:
    vine primul englezul …- Ma tu de ce ai murit? intreaba Sf Petru … – Pai am condus Aston Martinul meu cu 200km/h, am derapat si m-am rasturnat … – OK, zice Sf. Petru
    vine si italianul… – Tu ? … – Pai eu imi conduceam Ferrari-ul si mi-a taiat unu fata, am tras de volan si am intrat in stalp .. – OK … inteleg
    si hai vine si romanul … – Tu ma? … – Pai sefu, eu am muncit pe la astia 2 prin tara si am pus deoparte ceva bani, am venit inapoi in tara si mi-am tras un BMW X6 alb, beton-beton … – Si …atat ? … -Pai si apoi …am murit de foame …

    Cam asta se intampla cu jmekerasii care isi cumpara cojile de care vor sa scape britanicii, pt care ar plati taxe enorme … la ultimul drum in afara orasului facut, am avut in fata mea un cretin cu un A6 cu volan pe dreapta care se chinuia sa depaseasca, ca nu vedea nimic… si m-am lasat la 100 de metri in spatele lui, ca cretinu nu vedea nimic si iesea cu toata masina in afara sa poata vedea sa depaseasca, si nu o data era sa acroseze pe cei de pe banda opusa …
    ASA CA BAI TAMPITILOR DUCETI-VA DRACU IN ANGLIA SI CIRCULATI CU ELE SI LASATI-NE DRACULUI LINISTITI SA TRAIM IN TARA ASTA !!!

  48. imi doresc sa fiu bulgar spune

    de’ ce? ii mai lasa acolo. ca ii mananca pe tigani cu fulgi cu tot daca ii prind aia pe acolo. sunt o plaga sociala oriunde apar mai rau ca ciupercile otravitoare. numai zilele trecute avem o tiganca filmata in timp ce faceau sa dispara etajere intregi de bijuterii. si cica “ei e rrrromani”.

    si totusi imi doresc o masina cu numere bulgaresti, nationalitate bulgareasca, si chiar sa nu ma fi nascut in bananier country of rrrromania. pana si vecinii de sub dunare iau atitudine impotriva “bolii sociale”

  49. unckle spune

    Sebastian … dusmani ai suficienti .. la valoare tre sa mai lucrezi… baga si tu un lantz da haur mai grosutz (merge si d’ala din tablita subtire.. conteaza dimensiunile nu greutatea ;) ), baga si tu 2-3 randuri de cruciulitze atarnate pe parbriz … baga un trening alb (minim adidas … dar gasesti eftinake la evropa) ….fa si tu ceva, orice, sa se vada valoarea. (si vopseste jantele ca nu se mai poarta asa.. nevopsite)

    interesant cum apar cate unii aici si impart picioare in gura … Dragii mei, simplul fapt ca ati reusit sa deschideti un calculator, sa cititi un blog, sa scrieti un comentariu (destul de coerent pe alocuri, asa cum observa ST mai sus) va scoate din categoria acelor oameni vizati de articolul de mai sus. Sebastian spunea ceva destul de adevarat, valabil la o proportie infiorator de mare de masini cu numere straine … si care masini sunt in general conduse de pustani analfabeti care au luat permisul pe 200E si masina pe 500E. Daca te uiti la fetele alora care conduc “in medie” masini cu volan pe dreapta sau cu numere straine in general, poti intelege destul de usor la ce se referea Sebastian. Sun exceptii, adevarat … nici eu nu as plati un leu statului roman daca mi s-ar pune pata pe un M5 din 92 … doar nu suntem retarzi sa platim 30000E taxa la stat :) … dar de la un M5 impecabil pana la joarsele de pe drumurile romaniei este o diferenta destul de “spectaculoasa”, in sensul “rau”.
    Este la fel de real si adevarat ca soferii de joarse cu numere dubioase sunt cam la fel de periculosi ca soferii de papuci sau golani … dar macar de la ala cu loganul mai ai o sansa sa vezi banii, pentru ca , in cel mai rau caz, dai in judecata un roman si o societate de asigurare romaneasca … nu tre sa te duci la draq in spania, sa-ti angajezi avocat, sa platesti taxe si onorarii la nivelul lor samd .. in caz ca ala avea asigurare valabila .. ceea ce nu-i tocmai adevarat in majoritatea cazurilor … si aici ma repet – simplul fapt ca ati postat comentarii pe un subiect oarecare de pe net arata ca aveti o oarecare cultura si posibil si o mentalitate cat de cat “civilizata” de unde se poate concluziona ca nu umblati fara itp si asigurare.

  50. unckle spune

    :(

  51. audist spune

    Stimati papagali si oameni care nu stiu ca CAPS LOCK este pentru momentele in care mimati ca tipati ca niste tiganci cand li se ridica milioanele de lei din prostitutie.

    Daca doresti sa ai masina inmatriculata in alta tara fii pregatit sa mergi la politie si sa te trezesti cu avocatii pe cap care sa iti ia casa. Asta fac eu. E destul de simplu mai ales ca am masina lovita (audi a3 2007 inmatriculata in RO, taxa de prima inmatriculare platita 500 de euro in 2008) de o desteapta cu basini in cap cu un audi a4 din 2000. Asigurarea ei avea valoarea unei hartii igenice.

    @ss: volanul pe dreapta este periculos sa fie folosit pe drumurile care conduc pe alta parte pentru ca NU VEZI OM DUS CU CAPUL atunci cand faci depasiri si te bagi ca smecherul prin trafic.

    @altii destepti: daca vreti masini de agatat pitzipoance bravo voua dar ma repet oamenii incep sa aiba si minte si forta si cand i se pune unui astfel de destept o dragutza de poprire pe conturi si pe casa pentru un accident sa vedeti ce dragut o sa fie.

    @pentru rezidenti: bravo voua, daca aveti actele in regula. daca nu…. ghinion.

    Daca esti german e normal sa ai numere de germania, daca esti pakistanez de pakistan. Daca esti cocalar din pacate doar numele de romania ti se potriveste.

    ignora tampitii si oamenii care se cred mai mari decat sunt.

  52. audist spune

    PS. NU AM NICI O TREABA CU PERSOANELE CA UNCKLE CARE VOI MASINI VINTAGE SAU RETRO. Dar vintage nu inseamna cazaturi cu om cu capul scos pe fereastra ca volanul e pe partea gresita.

  53. audist spune

    ps. @ ss: esti haios pustiule esti ca un ciupanez care il cunosc cu un SUV de lux care are motor de 4 litri si ceva pe benzina dar la pus pe gaz si odata pe saptamana imi cere mie bani de gaz. asa si tu. ;)

  54. razvanis spune

    Sebastian Toma
    Este regretabil ca ai pretentia sa te numesti jurnalist cand scrii un articol fara sa te documentezi , un articol plin de subiectivism si frustare.
    E regretabil ca o publciatie (on-line) ca automarket are in echipa pseudo-profesionisti, probabil ca pilele sunt foarte solide comparativ cu pregatirea ta.
    Tu Sebastian si voi automarket sunteti amatori.

  55. ccmax spune

    Sunt surprins cat de usor isi sa lumea cu parerea despre ce pot cumpara sau conduce unii sau altii. Pana la urma, fiecare este liber sa conduca ce vrea atat timp cat este in legalitate. Iar stabilirirea legalitatii tine de autoritati parca…
    Referitor la modul de a conduce o masina, din cate stiu nu exista nici o legatura intre numerele de inmatriculare si numarul de neuroni pe care ii are un sofer. Teribilistii si soferii inconstienti vor conduce aiurea indiferent de placuta de inmatriculare. Nu am facut nici o statistica dar am observat si o gramada de romani (cu numere de romania si masini mai putin puternice) care fac depasiri sau au comportamente cel putin reprobabile.
    Pacat totusi ca nu vedeti problema de fond a situatiei acesteia: taxele nesimtite puse pentru sponsorizarea mai marilor nostrii.
    Cu tot respectul, consider ca articolul este subiectiv si nepotrivit. De asemene raspunsurile date celor care (politicos sau nu) si-au exprimat alt punct de vedere nu fac cinste. Iar sectiunea din articol numita “Update” este total neinspirata. Cu stima, ccmax

  56. gogu spune

    bulgari sunt mai destepti ca noi asta se stie
    ..daca erau taxele de inmatriculare mult mai scazute sau mai mici in tara noastra toti romani care vin cu masini din afara le inscria pe romania.dar pt ca este taxa prea mare la roman nu ai convine acest lucru..si din aceasta cauza toti romani inscriu masinile pe bulgaria..parerea mea este ca avem o tara de caca…BV la Statul BULGARESC

  57. GYUSSY spune

    masinile in anglia sint ieftine nu pt ca au volanul pe dreapta,ci pentru ca englezii fiind un popor civilizat,i-si permit sa le schimbe cam cum se schimba la noi telefoanele.
    Cit priveste condusul in romania,daca cel dintre volan si scaun e “cu scaun la cap” chiar nu e nici o problema.
    Depasirea nu e obligatorie,ea se face doar atunci cind se poate face in siguranta.
    Este contraindicat in cazul celor care stau prost cu autocontrolul (si din nefericire sint multi).

  58. ice spune

    Doresc sa pun punct acestui subiect, simplu si la obiect. Sesizati politia in legatura cu lipsa asigurarii unei masini inmatriculata in Marea Britanie. Intrati pe http://www.askmid.com si introduceti numarul de inmatriculare al masinii. Rezultatul il obtineti pe loc. Succes!

  59. ADRIAN spune

    SALUT TOMA,NU STIU CINE TE CREZI DAR NU DAU DOI BANI PE PARERILE TALE.NU ESTI TU AN MASURA SA JUDECI CINE SA CIRCULE PE DRUM SI CINE NU,SUBIECTELE TALE MA PLICTISESC SI CEILALTI CARE COMENTEAZA PE SUBIECTELE ASTEA NU AU CE FACE.AN ZIUA DE AZI POLITISTII DIN TOATA EUROPA AU DISPOZITIVE SA VERIFICE ABSOLUT TOATE PLACUTELE DE ANMATRICULARE,CREDEAM CA ESTI BAIAT DESTEPT DAR NU ESTI MAI INFORMEAZA-TE SI APOI DESCHIDE SUBIECTE DE GENUL ASTA.LA ORA ACTUALA AUTORITATILE STIU ORICE DESPRE ORICE MASINA.

  60. dan spune

    Parerea mea este ca toate aceste lucruri se intampla din cauza taxei auto, daca ar fi ceva gen bulgaria ca suma, sunt sigur ca 90% le-ar inmatricula in ro, eu de exeplu sunt pasionat de cateva modele de masini din 90′, cum ar fi e38 de la bmw ,un v8 “long life” achizitonta din germania, sa zicem ca si masina de weekend sau concediu, am dat pe masina 7000 euro in de, si taxa era de aproximativ 5000 euro si vb de un bmw 740 din 2000… pt ce naiba sa platesc 200 de mil lei vechi taxa de inm, plus ca impozitul la fisc,ATENTIE RAPORTAT LA SALARIUL MINIM, MEDIU ,CUM VRETI VOI PE ECONOMIE, mi-se pare exagerat..platim cat un neam si castigam nici pe sfert, si nu incepe cu faze gen: daca am avut 7000 de masina am si de taxa , pt ca si un logan sau renault nou costa cu miile .Sunt de acord ca exista si multe specimene umane care sunt 100% in ilegalitate insa nu toti care circula cu nr din alte tari.Ps eu am masina de 1 an si ceva pe o firma din bg si nu am avut nici o problema cu autoritatile romane ,si am fost verificat de ff multe ori.. ii platesc anual asigurarea ,impozitul plus ca merg la ruse unde e inmatriculata ,la un an pt itp..asa ca ….daca scot taxa auto jur ca are nr romanesti pana atunci,,,,,,multa bafta si numai bine

  61. ionut cluj spune

    fratilor lasati cearta pt k fiecare are dreptul sa isi cumpere ce masina vrea si sa circule pe ce parte doreste,ata incat romania e tara tuturor posibilitatilor, eu sunt de acord cu masinile inmatriculate in alte tari, pt k nu merita sa le bagam bani in buzunar la guvernanti

  62. Mirel spune

    dreptaciul ai perfecta dreptate in ceea ce ai zis !! Eu i.ash intelege daca ar cumpara din Anglia vreun Marcos , Noble , Bristol , Ginetta , Lotus , Ac Ace , Tvr , Triumph …si lista poate continua …ar fi o explicatie , ca masinile cu pricina sunt in marea lor majoritate cu volan pe dreapta , dar cand ii vezi pe toti cu Bmw si Audi cu 300.000 de km …..

  63. Daniel spune

    Salut ! Va rog daca sunteti amabili ,sa-mi spune-ti si mie cum sa procedez sa-mi radiez masina inscrisa in spania pe numele meu ,fara sa ma duc in spania.

  64. marian85 spune

    bai fratilor ce sa zic eu am o masina pe spania am tot la ea sunt rezident si prefer sa o tin asa decat sa o inscriu. daca ai asigurare la ea nu e nici o problema. acum am inteles ca se poate face inspectia si la noi in tara. cu cele pe anglia sunt in principiu de acord tre sa fii mai atent in trafic mult mai atent si esti mult mai expus la un accident. singura solutie ar fi o taxa ca la bulgari si nimeni nu s-ar mai complica atat. nu respact ce fac ei sa isi vanda loganul am vazut mai multe tari si nu stiu cu ce se lauda ei ca vand peste tot ca eu nu le-am prea vazut pe strazi. daca s-ar reduce mult taxa ar fi aproape de faliment. raportul pret calitate lasa de dorit la tot ce inseamna dacia. adica logan pierde in fata unui golf4 daca nu ar fi taxa sau opel ford masini nu jucarii cu piese de masini. nici in franta nu prea le vezi pe strazi. si francezii tin sa mearga cu ce se face la ei dar logan nu inseamna renault

  65. Maris Raul spune

    Buna ziua. Vreau sa atrag atentia asupra unor mari fraude-inselatorii legate de masini din Anglia, gasite pe site-ul 3w.mobile.ro
    Am gasit un anunt cu o masina de vanzare pe siteul http://www.mobile.ro. Am contactat persoana respectiva (Sandra Mclain, cu adresa Lower Mortlake Road 22, TW92LL Richmond, London, Phone : +44 07024033118) si am discutat mai multe detalii printre care si modalitatea de livrare a autovehiculului. D-na mi-a spus sa apelam la o firma de transport, care sa asigure transportul masinii din Anglia in Romania. Specific ca, ea a ales firma de transport (Logistic Land PLC – din Anglia; site-ul firmei este http://www.logisticland.com). Ca sa derulam procesul de vanzare-cumparare, a trebuit sa-mi fac un cont si sa ma inregistrez pe acel site. Dupa ce mi-am facut cont la ei, mi-au dat detalii unde si cand sa virez banii (am atasat in mail acesta intelegere), iar apoi am vacut firamentul bancar in contul lor (Banca BRD-agentia Farmec, Cluj-Napoca via Banca Barclays Bank UK)
    Initial intelegerea intre mine si firma de transport (www.logisticland.com) era ca eu sa trimit banii intr-un cont de-a lor si masina sa vina in termen de 3-4 zile. Eu aveam o perioada de inspectie (conform intelegerii atasate in acest mail) de 10-15 zile, prin care urma sa testez masina, iar daca eram satisfacut de masina, firma (www.logisticland.com) urma sa vireze banii vanzatorului si eu sa raman cu masina. Toate bune si frumoase pana acum.
    Dupa ce am trimis mail firmei (www.logisticland.com la adresa de mail logisticland@emailengine.net) cu copia scanata a viramntului bancar pe care l-am facut in data de 27.04.2012, acesta mi-a sters contul de pe site si nu mi-a mai raspuns la mail sau la telefon. Tot in data de 27.04.2012 seara, am primit un mail de la ei prin care in spuneau in limba romana (pana atunci toate discutiile pe mail le-am purtat in engleza) : “AU VRUT SA TE FURE, DUTE LA BANCA SI RETRAGE-TI BANII CA RAMAII FARA EI” Atunci m-am sesizat si am mers la banca sa fac anularea transferului bancar . Din pacate banii erau déjà plecati spre Angila si nu i-am mai putut intoarce in tara.

    PS: DESCHIDETI OCHII si invatati de la cineva care a luat “TEAPA”, interesant nu??

  66. Pytter spune

    salut
    as vrea sa stiu si eu, daka stie knva und sa caut, cat m,ar costa sa inscriu o duba motor 2000, din spania in romania. Ms

  67. toader carpa spune

    Buna imii spuneti va rog de ce o masina cu nr romanest poate sa faca verificarea in spania dar o masina cu nr spaniole care este proprietar un roman cu permis de sedere in spania nuu poate sa faca verificarea masini sale cu nr spaniole in romania pt a circula cu ea acolo atunci cand se termina verificarea de ce ?

  68. toader carpa spune

    De ce nu pot sa mi faca verrificarea propriei mele masini a carei proprietar sant eu si daca imi expira verificarea. Trebuia sa plec in spania sa mio faca pe cand daca circul cu o masina cu numere romanesti in spania si trebuie sa facinspectia tehnica statul spaniol mio face iar in ro nu?

  69. toader carpa spune

    Cat despre condusul masinilor cu volan pe dreapta cred ca aproape in toate tarile dre la ue poti inmatricula o masina si a conduce o masina cu volan pe dreapta si nu e nici o problema cati cetateni ai ue merg in anglia cu propria masina si conduc invers ce se intample le interzice statul englez? Pai nu

  70. ford spune

    Nu cred ca putem generaliza chestia asta,intr-adevar sunt…oameni care nu tin cont de lege si inventeaza tot felul de acte.De exemplu,eu am un ford focus din 2007,inscris in Spania deoarece am lucrat acolo cativa ani.Odata venit acasa,am luat si masina si am actele toate pe numele meu(fara procuri cu 7 nume sau contracte sau mai stiu eu ce).Ajuns acasa ma gandesc s-o inscriu,cand colo,noul timbru de mediu 879 eur(jenibil).In momentul de fata masina e pusa in vanzare cu pret rezonabil,deoarece prefer sa iau o alta masina inmatriculata in Romania cu taxa deja platita,chiar daca e mai veche de ani.Asadar hai sa n-o luam ca pe o chestie generala avand in vedere ca mai sunt si oameni seriosi iar problema difera de la caz la caz.Cat despre poza de mai sus:D(boss-ul,masina si gagica)

  71. lynx spune

    vorbesti prostii …nu mai dezinforma!tara cu soferi mai prosti si mai lipsiti de respect in trafic ca ROmania nu mai gasesti in europa…iar cei ce vin cu masini din sp si uk…nu te teme cu siguranta stiu cu adevarat ce inseamna respect in trafic,asa ca nea birjare vorbeste cu consatenii tai carutasi despre respect in trafic ,taxe etc!

  72. Cristi spune

    Domnule Toma: Nu cred ca e cazul sa generalizezi problema cu numerele straine..eu am rezidenta in UK, si conduc masina cu nr de anglia de 6 ani prin toata europa inclusiv Romania..si stai linistit ca platesc o asigurare mult mai mare ca tine…si am fost lovit si din spate de o masina inmatriculata legal in Ro…si mi-a despagubit un spoiler reparat in 8 luni..asigurarea omului.
    Cat despre disciplina in trafic, nu are legatura cu nr de inmatriculare , ci cu buna crestere.
    Nu zic, ca nu sunt masini cu nr expirate si fara asigurari, sunt. Dar sunt si masini in regula , asa ca nu generaliza! sau nu sunt soferi cu nr de ro. indisciplinati??? ba sunt si destul de multi.
    dar ma rog ..asta e parerea ta! esti ziarist. Toate cele bune! :)

  73. Cristi spune

    Raul. Greseala a fost a ta, nu poti avea incredere sa cumperi o masina pe care nu ai vazut-o, si sa trimiti bani unor necunoscuti cu firme, indiferent cine spun ei ca sunt…nu se face asa ceva!
    cel mai bun mod e: mers in Anglia , vazut masina , negociat, platit si venit acasa(pe sosea sau pe TIR), dar sub nici o forma nu se procedeaza cum ai facut tu, in celalalt capat al firului de telefon poate fi oricine, tu nu ai de unde sa stii.. si ai trim banii pt o masina pe care nici nu stii daca exista,,,ca poze cu masini sunt peste tot…macar daca era o firma din Ro, care se ocupa cu importul de masini SH.,si faceai o intelegere scrisa cu ei…si dadeai arvuna pt o masina. Dar in nici un caz asa.
    Imi pare rau de ce ti sa intamplat! sper sa inveti din greseli. Mult noroc.Numai bine.

  74. JACK LONDON spune

    Pt masinile inmatriculate in Anglia, puteti sa vrtificati asigurarea aici:
    http://ownvehicle.askmid.com/

  75. horatiu spune

    Tu clar ca esti un imbecil si ti cu taxa auto, ce au masinile din spania? In romania cu bani putini iei o coptura ca bani de una noua nu avem majoritatea pe cand in spania cu bani putini iti iei un secand bun de pret si de an bun in tablarie si motor directie, etc, ganditiva la sososelele lor in comparatie cu ale noastre, nu au atatea taxe de drum taxe de mai stiu eu ce, ..,imi iau masina de unde vreau eu atat timp cat ies bine la bani si calitate

    *AM EDITAT INJURĂTURILE DIN POSTUL TĂU. SĂ-ŢI FIE DE BINE*

  76. Corleone spune

    ‘Na ziua! Hai sa lasam vrajeala la o parte ,un pik..pt ca deja suntem saturati de ifosele unora si ne plictisim..ce parere aveti?
    In primul rand users care participa la acest topic ar’ trebuii dupa parerea mea sa lase subiectivitatea la o parte si bineinteles frustrarile personale si sa incerce sa isi expuna intr’un mod civilizat parerile! [De ce nu'si ia o masina de 1400cm si isi ia una de 3000...de ce nu isi ia un Logan si vrea un BMW....etc]

    Daca ar’ fi sa ne referim la “furtul” legal care se practica in Romanica referitor la taxa auto sau timbrul de mediu este evident ca ai nostrii guvernanti incearca prin orice mijloace legale,(taxe,impozite) sa poata colecta la buget capital financiar pe spatele contribuabililor (”prostilor”) cum de altfel se intampla in orice stat din lumea asta! In mare parte o lume civilizata care’si platesc impozitele si taxele deoarece este inevitabil acest lucru!

    Cum Romania face parte din aceasta lume civilizata,conectata la normativele UE,pretentiile sunt mari din pct lor de vedere(al guvernantilor)
    In ceea ce priveste povara contribuabililor …acest lucru din pacate ramane neobservat de legiuitor-de unde si proverbul STAPANUL INVATA PE SLUGA SA FURE!
    Dar hai sa ne referim la principiul de tara civilizata cum ne place sa ni se spuna cand vine vorba de apelative aduse Romaniei.

    In primul rand ca sa nu ne stea gandul la cum sa inmatriculam o masina in Bulgaria ar’ trebuii ca romanul sa aiba un salar decent,un loc de munca cat de cat stabil,iar statul sa ofere sprijin cetateanului in incercarile lui de a capitaliza tara in care traieste!
    Este firesc k o persoana care a agonisit prin bejenie 10.000€ in ceva ani de munca sa se gandeasca cand vrea sa inmatriculeze o masina in romania la impozitele care se percep.
    Toti faceti referinta la TAXA DE PRIMA INMATRICULARE SAU LA TAXA DE MEDIU!
    GRESIT
    Aceasta taxa nelegala se poate castiga in instanta…si chiar de’ar fi sa nu fie asha,o platim 1 singura data! In schimb ce ma oripileaza pe mine este faptul ca unii dintre noi nu vedem mai departe de 100m!
    Haideti fratilor sa observam impozitele aberante si birurile puse pe activitatile comerciale in Romania!
    Daca urmarim grila impozitului auto 2013 ramanem stupefiati !….De ce oare?¿
    Facem o exceptie de la regula sa intelegem mai bine aceasta aberatie a impozitelor platite de contribuabilul Roman!

    Cineva ne face cadou un HAMMER asha de simplu,beneficiarul acestui cadou se numeste Gheorge si lucreaza la spatii verzi pe un salar lunar de 800 RON.Cun poate Gheorgeh sa plateasca impozitul la aceasta masina?Ia sa vad un INTELIGENT care da un raspuns sugestiv !!!!!!!!!!!
    De ce Gheorghe trebuie sa vanda masina si sa obteze pt o Dacia Logan? Oare prin simplul fapt ca Gheorge castiga un salariu mizer nu are dreptul la o ,masina pe gustul lui?¿
    Pentru ca stiu ca “inteligentul”(FRUSTRATUSL) care va trebuii sa’mi de’a raspunsul referitor la cum poate Gheorghe sa plateasca impozitul imi va spune sa o vanda si sa’si ia alta pe masura….fapt care ma va enerva..am sa imi dau singur masura in asha fel incat sa ma consolez singur!
    Poi raspunsul e simplu: Impozitul pe HAMMER-ul lui Gheorghe ar’ trebuii sa fie calculata in asha fel incat din 800RON lunar=9600RON/An sa isi poata platii impozitul….atat de simplu!

    In alta ordine de idei daca mergem mai departe si presupunem ca….Vasile lucreaza electrician la spital pe un salar lunar de 1000 RON(daca¡o fi asha) iar fiu’su din Germania il ajuta sa’si cumpere o masina noua/second hand(nu are importanta) cu o motorizare 2700cm3..la care Vasile din salarul de 1000 RON lunar va trebuii sa plateasca un impozit anual pe masina de 1800RON.

    Lasand frustratii la o parte(adica pe cei care nu ajung la struguri si ne spun pe urma ca au fost acrii) si incercand sa intelegem miezul problemei ajungem la constatarea ca in romania nu cei care vor sa’si cumpere o masina de fite sunt obligati sa plateasca impozite exorbitante pt ca ei nu vor avea nici’o problema din acest pct. de vedere[Tiriac nu se va plange niciodata ca are un impozit de platit la masina de 2000 RON/an………..ci aceste nemultumiri se vor restrange asupra oamenii de rand care din pacate traiesc in Romania! O Romanie vlaguita si supta de toate sistemele politice postDecembriste!

    Ca sa nu lungesc mai mult interventia mea,pt ca degeaba o fac… si ca sa concluzionez mai pe scurt am sa va spun ca de pilda in Spania la o motorizare 2700 cm3 se plateste un impozit pe tractiune mecanica care costa anual 170€…..Bineinteles la un salariu de 1200€ lunar:)

    In spania plata minima a RCA-ului este undeva la 250€-300€ anual,unde ai inclus (Geamuri,incendiu,furt,si pagube roduse de fenomene naturale..adika fulgere grindina…etc)Adica pt intelesul celor care nu cunosc daca ti se sparge parbrizul luneta..iti ia foc masina …etc asiguratorul iti plateste daunele de indata ce ii bati la usha-nu se tergiverseaza nimik!

    Am dat ex. din Spania pt ca locuiesc aici de vre’o 15 ani si pot face comparatie intre ideea de civilizatie si ce’a de japka ! Este normal ca cei din west sa fie civilizati sa nu caute portite cum sa isi inmatriculeze masina in alta tara in asha fel sa fuga de la plata impozitelor….este normal k cei din tarile civilizate sa se comporte civilizat atata timp cat salariul lor le permite un trai decent fara a se gandi la ziua de maine,la ce vor pune pe masa copiilor…este normal…este normal…de cate ori vreti dvs.

    Din punctul meu de vedere nivelul social influenteaza in mod direct in educarea si propasirea natiei..si aici nu ma refer la “intelectualitate” pt. ca se excita toti asha zisii “intelectuali” care se vor crede intelectuali doar prin simplul fapt ca au absolvit o facultate !
    Nivelul de trai ne face mai buni,ne face sa iubim pe aproapele nostru,sa’l ajutam daca are nevoie,ne face sa zambim,sa procreem,sa traim in pace….nu sa moara capra vecinului.
    Nu vedeti ce aberant mod de gandire avem…… pana si in reclame avem acest mod de a gandii ” IA TAIE’I MAH SI APA! Lol

    Ce este asha greu sa implementezi anumite proiecte la nivel national din care sa beneficieze populatia …de ce puterea legislativa nu promulga legi din care sa beneficiem cu totii? s.a.m.d……!
    Stiti de ce? Pt ca lipsa de solidaritate a confratilor nostrii ii lasa sa faca ce vor cu VIITORUL COPIILOR NOSTRII!

  77. eugen spune

    masinile din spania se inscriu foarte usor…

  78. dan spune

    fratilor cite vieti putem trai? ca in asta nu sintem lasati sa avem parte de ce ne permitem. daca imi permit o rabla infdiferent de unde,sau una mai buna sa fiu lasat sa ma bucur asa cum pot si cum merit,sincer…… e o mare nebunie si noi romanii stam cu capetele plecate,cit sa mai suportam? asta e un motiv care sa dea de gandit la toate generatiile,,fratilor trebuie sa ne opunem cit de curand REGIMULUI ASTA CARE NE DISCRIMINEAZA,,,,

  79. sam spune

    Am cumparat o masina din spania inmatriculare asigurare itp pe numele meu aici in spania unde ma folosesc de ea cativa ani, dupa care probabil o s-o vand in romania cand ma intorc definitiv.Cum poti ma sa spui la lume sa se fereasca de masini inmatriculate in spania cand verificarea tehnica nu o treci cu spaga ca in romania

  80. george spune

    buna ziua ,rog pe cineva care cunoaste cu adevarat cum se procedeaza cu o masina inscrisa in spania masina fiind a mea de 3 ani pe numele meu nu mai am de munca am venit acasa cu ea .Partea legala o cunosc dar nu sint de acord, eu nu sint samsar masina e din 2000 si m,otor de 2.2

  81. mano spune

    masina mea personala e inscrisa in spania nu vad ce amenintare e cand eu am taxele platite la zi acoloo … mai apare cate unu si comenteaza aiurea sa fie bagat in seama …. paul walker de ex conducea masina cu volan pe dreapta atata timp cat esti capapil sa conduci nu vad care e problema ….. pana la urma decat sa dau bani la statu roman mai bn ii dau la striniii care merita si nusi bat joc ……ROMANIA e o capcana plina de PROSTI fugiti cat mai puteti din ea

  82. costin spune

    george ia legatura cu mn si la mn e acceasi situatie :) id mess manolesmen

  83. Cristian spune

    Salutare.. As vrea ca toti cei ce sunt impotriva masinilor din spania sau cele cu volanul pe dreapta sa isi raspunda corect la urmatoarele intrebari dupa care sa-mi spuna si mie la ce concluzie au ajuns… Va multumesc anticipat.
    1. ITP (Romania) sau MOT (Anglia) care crezi ca a respectat regulile inspectiei periodice?
    2. Care dintre aceste masini Mazda 6 din 2008 din Anglia (3200 Lire Sterline) sau Logan din 2010 (5500 euro) ofera mai multa siguranta la franare, un control mai ridicat al directiei si o mai mare siguranta la un impact frontal la viteza de 100km/h?
    3. Care dintre aceste 2 modele de mai sus intra mai des in service si te lasa sa circuli cu autobuzul la servici?
    4. Care dintre aceste 2 modele a fost mai bine intretinut tinand cont de tara in care au fost utilizate?

    Va multumesc foarte mult ca a-ti realizat impreuna cu mine ca siguranta in trafic superioara, costurile reduse la achizitie si certitudinea unei ispectii optime ale unui autovehicul inmatriculat intr-o tara bine dezvoltata precum Anglia sunt doar cateva puncte forte ce fac ca decizia achizitionarii si utilizarii acestuia sa fie unanima. Precizez ca conduc autovehicule de peste 10 ani, nu sunt cocalar, ador masinile care au ma tin in siguranta pe strada, am avut sansa sa conduc autovehicule in tara cat si in strainatate (chiar si in anglia). Siguranta si corectitudinea in trafic nu este atat de mult pusa in pericol de un volan pe partea dreapta ci de o masina condusa necorespunzator de un sofer iresponsabil care nu doar ca este impulsiv la volan dar mai si sare peste inspectiile tehnice si aproba reparatiile ieftine la mecanicii de cartier despre care stim cu totii ca ofera servicii exact pe masura banilor primiti.
    Pe final nu vreau sa discrimiez pe nimeni si imi cer scuze daca am facut asta involuntar, aprob si respect cu tarie autovehiculele inmatriculate si importate din tarile dezvoltate atata timp cat sunt in regula cu actele si soferii acestora sunt capabili sa respecte limitele bunului simt pe soselele Romaniei. P.S Nu sunt de acord cu taxele mari ce se percep in RO pentru un autovehicul ce se vrea inmatriculat. Felicitari Sebastian ptr. Site.

  84. elvis iordache spune

    Sunt intrutotul de acord cu Cristian. Si eu intentionez sa vin cu masina (proprietate personala) din uk, in concediu si chiar ma bate gandul s-o inmatriculez in Romania. Imi place masina, arata impecabil, are toate actele in regula, iarasi volanul pe dr. nu reprezinta un impediment pt. mine (sunt sofer de meserie). Cat despre pericol… sa fim onesti, ce este mai periculos in trafic, un sofer cu experienta (25 de ani) care conduce o masina cu volanul pe dr. sau un iresponsabil la volanul unei masini cu volanul pe st? Cum bine stim, in tara sunt destui (baieti de cartier) care ignora legea cu buna stiinta si masina lor are volanul pe st.

    Personal, cred ca muuult mai interesant si practic era daca Sebastian se orienta si scria un articol despre; cat de civilizati sunt romanii in trefic? Asta-i problema de fapt care ne afecteaza pe toti.

  85. Alina spune

    Am si eu o întrebare.poate esti mai in tema si reusesti sa mă lamuresti.lucrez la un birou de asigurari(in sistem brokeraj) si mai nou,facem si asigurări de Bulgaria .ieri a venit un domn cam “dubios” foarte revoltat pe colegul meu,cum ca autoritatile din Anglia,i-au sechestrat masina pe motiv ca asigurarea nu era “buna”,cred ca se referea la valabila.doar ca din pozele făcute de Anglia,apăreau in masina diversi saci cu “marfa”(cred ca erau fie cosmetice,fie articole vestimentare).Din cate stiu eu,in cazul in care asigurarea nu ar fii fost bun(presupunem doar),cei din anglia nu aveau dreptul de a sechestra masina.eventual,placutele de înmatriculare si talonul.Stii mai multe?Ms mult

  86. manuel spune

    eu mam intors in tara acum 3 ani si de atunci merg cu masina inscrisa pe spania pe numele meu cu toate actele in regula itp plus asigurare nu toti merg pe naspa

  87. Nervometal spune

    Domnule reporter..eu am masina cu numere de Spania,sunt rezident in Spania,masina e pe numele meu,maine o vand la oricine prin act notarial ,acea persoana daca vrea sa scape de inmatriculare imi plateste impozitul si asigurarea anual,eu ai fac dovada plati prin acte bancare,nu plateste o radiez si inca ceva…nu poti asigura o masina radiata in europa,unde te crezi? Mai bine ai scrie un articol despre evidenta masinilor radiate in Romania,masini care circula zilnic cu asigurare si itv,politia nu are nici o evidenta a masinilor radiate.