Freddy Loix a câştigat pentru a noua oară Raliul Ypres din ERC

de Daniel Popescu
Luni, 23.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Freddy Loix a obţinut victoria în Raliul Ypres din cadrul Campionatului European de Raliuri după ce a profitat de abandonul suferit de liderul Kevin Abbring.

Abbring a suferit o defecţiune la motor pe drumul de legătură dintre două probe speciale ale ultimei zile şi a fost nevoit să abandoneze, cedându-i astfel poziţia de lider lui Loix.


A şasea etapă a sezonului 2014 din cadrul Campionatului European de Raliuri s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în Belgia.

Prima zi a Raliului Ypres a fost dominată de Kevin Abbring, care a câştigat şase dintre cele şapte probe speciale şi şi-a construit astfel un avans de aproape 25 de secunde în faţa favoritului publicului local, Freddy Loix.

Cu toate acestea, Abbring a suferit o defecţiune la motor pe drumul de legătură dintre două probe speciale ale ultimei zile şi a fost nevoit să abandoneze, cedându-i astfel poziţia de lider lui Loix. Belgianul a rămas lider până la final şi şi-a adjudecat astfel a noua victorie din carieră în Raliul Ypres.

România a fost reprezentată la clasa ERC Junior de Florin Tincescu, însă pilotul echipei Napoca Rally Academy a abandonat în PS 10 în urma unei defecţiuni tehnice.


Craig Breen, un alt pilot care concurează cu regularitate în ERC, a fost nevoit să abandoneze în PS 13 din cauza unor defecţiuni la diferenţial, în timp ce Esapekka Lappi, liderul clasamentului general, s-a retras la rândul său după ce a lovit un stâlp.

Seria de abandonuri ale piloţilor de top i-a permis lui Cedric Cherain să ocupe la final locul doi, în timp ce Sepp Wiegand a fost singurul pilot regulat din ERC prezent în top 10, după ce a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

În urma acestor rezultate, Lappi rămâne pe primul loc în clasamentul general cu 103 puncte, urmat de Breen şi Wiegand cu câte 70 de puncte.

România a fost reprezentată la clasa ERC Junior de Florin Tincescu, însă pilotul echipei Napoca Rally Academy a abandonat în PS 10 în urma unei defecţiuni mecanice suferite la maşina Citroen C2 R2. 

Raliul Ypres - Clasament final:

 1. 
Freddy Loix Munster Skoda 2h43m13.7s 2. Cedric Cherain J-Motorsport Ford +1m09.9s 3. Sepp Wiegand Skoda +2m14.2s 4. Hermen Kobus Kobus Ford +2m32.5s 5. Luca Rossetti DP Skoda +3m44.5s 6. Davy Vanneste Duindistel Peugeot +5m25.4s 7. Andy Lefevere Lefevere Mitsubishi +6m11.5s 8. Didier Duquesne Atlantic Ford +6m53.2s 9. Melissa Debackere Duindistel Peugeot +6m59.7s 10. Jaroslav Orsak Orsak Skoda +9m01.4s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru