Lappi a câştigat Raliul Irlandei şi a devenit liderul clasamentului în ERC

de Daniel Popescu
Marti, 22.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Esapekka Lappi a câştigat fără emoţii Raliul Irlandei şi a devenit liderul clasamentului general după ce favoritul publicului local Craig Breen a fost nevoit să abandoneze.

Esential 98 de puncte a acumulat Lappi in clasamentul general
69 de puncte are Craig Breen, care ocupa locul doi in clasamentul general
Irlanda a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute a patra etapă a sezonului 2014 din cadrul Campionatului European de Raliuri.

Aflat la prima prezenţă pe probele speciale din această ţară, Esapekka Lappi a dominat autoritar evenimentul de la prima până la ultima probă specială şi şi-a asigurat astfel o victorie confortabilă.

La volanul unui Skoda Fabia S2000, finlandezul a obţinut astfel a doua victorie a sezonului, după cea din Letonia. Principalul său rival a fost Craig Breen, însă irlandezul a fost nevoit să abandoneze după prima probă specială a ultimei zile din cauza unor probleme tehnice la presiunea combustibilului lui Peugeot 208 T16. Retragerea sa i-a permis lui Lappi să preia poziţia de lider în clasamentul general după patru etape desfăşurate în acest sezon.

"A fost dificil pentru el.

A fost o luptă bună şi cred că înveţi mai mult când lupţi în acest mod, dar a fost o zi lungă şi concurezi cu o astfel de diferenţă. Dar este bine pentru mine şi pentru campionat. M-am bucurat de acest raliu, este grozav şi înainte de start nu mă aşteptam să-l câştig", a declarat el.

După abandonul lui Breen, Sepp Wiegand (Skoda Fabia S2000) a obţinut locul doi în clasamentul general, după ce l-a devansat în penultima proba specială pe Robert Barrable (Ford Fiesta R5), care a avut parte de o problemă la unul dintre pneuri. Robert Consani şi-a adjudecat locul patru, în timp ce Neil Simpson a terminat pe cinci.

Raliul Irlandei - Clasament final: 

 1.  Esapekka Lappi   Skoda                 2h06m15.5s
 2.  Sepp Wiegand     Skoda                   +1m50.0s
 3.  Robert Barrable  CA1 Ford                +1m57.5s
 4.  Robert Consani   Delta Peugeot           +5m34.0s
 5.  Neil Simpson     Simpsons Skoda          +6m33.5s
 6.  Daniel McKenna   Greer Citroen          +10m46.5s
 7. 
Josh Moffett Combilift Mitsubishi +11m00.6s 8. Jan Cerny Czech Peugeot +12m57.4s 9. Jonathan Greer Greer Citroen +13m50.1s 10. Alex Parpottas Ford +15m10.1s

Raliul Irlandei - Rezumat: 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru