Sauditul Yazeed Al Rajhi a câştigat Raliul Ciprului din ERC. Breen a abandonat

de Daniel Popescu
Luni, 22.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul saudit Yazeed Al Rajhi a câştigat Raliul Ciprului, antepenultima etapă din Campionatul European de Raliuri, şi a fost urmat de Kajetan Kajetanowicz. Craig Breen, celălalt pilot de top care a participat la eveniment, a abandonat.

Esential 12 este numarul probelor la finalul carora Yazeed Al Rajhi a fost liderul in clasamnet, dintre cele 15 ale raliului
3 este locul pe care a urcat Kajetan Kajetanowicz in clasamentul general dupa rezultatul din Raliul Ciprului
123 de puncte are Espekka Lappi in fruntea clasamentului general
Cipru a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute ante-penultima etapă a sezonului din Campionatul European de Raliuri, care a contat şi ca etapă pentru campionatul Orientului Mijlociu.

Acest lucru a generat un flux mare de piloţi din Orientul Mijlociu, iar sauditul Yazeed Al Rajhi şi-a adjudecat victoria după ce a dominat autoritar raliul. Aflat la volanul unui Ford Fiesta RRC, acesta a preluat conducerea în a treia probă specială şi a cedat-o doar la finalul PS 9 în favoarea multiplului campion polonez Kajetan Kajetanowicz, care s-a mulţumit în cele din urmă cu un loc doi obţinut cu un Ford Fiesta R5.

"Am venit de la 12.000 de kilometri (n.r - de la Raliul Australiei) pentru a concura aici cu scopul de a câştiga, nu pentru a ne juca.

Am făcut o treabă bună, totul a fost sub control şi este o victorie mare după lupta cu Kajetanowicz", a declarat el.

Ultimul loc pe podium i-a revenit qatarianului Abdulaziz Al-Kuwari (Ford Fiesta RRC), urmat de arabul Khalid Al-Qassimi (Citroen DS3 RRC) şi portughezul Bruno Magalhaes (Peugeot 208T16).

Cu aceeaşi maşină a concurat şi Craig Breen, celălalt pilot regulat de top din Campionatul European de Raliuri care a făcut deplasarea în Cipru. Acesta a avut însă parte de o multitudine de defecţiuni tehnice şi a fost nevoit să abandoneze chiar în final într-un moment în care ocupa locul şase în clasamentul general.

Problemele sale l-au propulsat pe Kajetanowicz pe locul trei în clasamentul general cu 94, în spatele liderului Esapekka Lappi şi a lui Sepp Wiegand. Următoarea etapă de ERC va avea loc în Elveţia la sfârşitul lunii octombrie.

Raliul Ciprului - Clasament final: 

Loc Pilot Masina Diferenta
1 Yazeed Al-Rajhi Ford 3h03m44.4s
2 Kajetan Kajetanowicz Ford 48.9s
3 Abdulaziz Al-Kuwari Ford 1m30.5s
4 Khalid Al-Qassimi Citroen 2m05.7s
5 Bruno Magalhaes Peugeot 3m23.3s
6 Christos Demosthenous Mitsubishi 7m44.0s
7 Stavros Antoniou Mitsubishi 9m42.6s
8 Petros Panteli Mitsubishi 11m56.1s
9 Vitaliy Pushkar Mitsubishi 12m37.8s
10 Antonin Tlustak Skoda 15m26.0s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru