5 elevi din România participă la competiția F1 in Schools pentru dezvoltarea unui prototip de Formula 1 în miniatură

de Daniel Popescu
Vineri, 17.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România este reprezentată la competiția F1 in Schools de o echipă de 5 elevi din București. Școlarii au primit suport tehnic din partea Renault România pentru a construi un prototip de Formula 1 la scara 1/20 care să ajungă la o viteză de 100 km/h.

Formula 1 încearcă să atragă tinerii spre motorsport prin intermediul unei competiții numite F1 in Schools care pune la încercare abilitățile și creativitatea acestora. Ediția din acest an are loc în Singapore în perioada 9 - 14 septembrie și aliniază la start inclusiv o echipă din România sprijinită tehnic de Renault.

Echipa se numește Malaxa și este formată din 5 bucureșteni care au rolul de a dezvolta un prototip de monopost de Formula 1 din spumă poliuretanică la scara 1/20. Obiectivul principal este ca prototipul să poată atinge o viteză de 100 km/h pe baza conceptului aerodinamic imaginat de elevi și a sistemului de propulsie cu aer comprimat.

Pentru a-și mări șansele de succes, elevii au primit asistență tehnică din partea lui Alin Avirvari, directorul departamentului de sisteme de inginerie al Renault Technologie Roumanie. Obiectivul declarat al echipei de elevi este să intre în top 10 la etapa finală din Singapore.

"Indiferent de cât de bun ar fi fost prototipul nostru de mașină pentru competiția F1 in Schools, era esențial să găsim sprijin pentru obiectivul nostru de a concura la Singapore.  Renault a fost primul sponsor care s-a arătat interesat de proiect şi care a crezut în noi.

Acest lucru ne-a încurajat să mergem mai departe și ne-a animat să trecem peste numeroase provocări. Credem că proiectul nostru are șanse să intre în top 10, însă plecăm la drum cu gândul că suntem deja învingători", spune Emilia Barbu, Team Manager Malaxa.

În cadrul concursului, fiecare echipă va primi un anumit punctaj pentru elemente precum viteza de reacție în momentul lansării prototipului în cursă și performanța în proba de viteză, dar și pentru strategia de marketing, grafică, planul financiar și strategia de atragere a sponsorilor.

Via Renault

Comentarii (5)

  • dragnea ftw
    fetele ce rol au?
    3 22
  • SIMPLE MINDS
    Ce-ntrebare-i asta....Esti mare de-acum,ar fi trebuit sa stapanesti un astfel de detaliu.Daca nu-l cunosti,nu-i mare bai,intr-o luna de zile incepe scoala !
    13 1
  • Tin umbrelele ...
    7 7
  • Faceti mai copii o masina performanta si pentru nenea Alonso, ca doar in competitia voastra sa mai castige si el ceva ...
    2 10
  • Pierre Gasly va fi noul pilot RBR Honda
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru