A doua sesiune de antrenamente de la Austin, anulată. Calificările ar putea fi reprogramate

de Daniel Popescu
Sambata, 24.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A doua sesiune de antrenamente din Statele Unite a fost anulată din cauza fulgerelor care au însoţit o furtună puternică. Vremea potrivnică ar putea forţa o reprogramare a calificărilor de sâmbătă.

Ultima sesiune de antrenamente şi calificările ar putea fi de asemenea anulate.


Cu numai 20 de minute înainte de startul celei de-a două sesiuni de antrenamente din cadrul Marelui Premiu al Statelor Unite o furtună puternică s-a abătut asupra circuitului de la Austin. Ploaia a fost însoţită de descărcări electrice, motiv pentru care comisarii de cursă nu au primit acordul FIA de a fi prezenţi pe circuit.

După o oră de la debutul programat al sesiunii, forul mondial a decis să anuleze sesiunea, mai ales că elicopterul medical a primit interdicţie de decolare pentru încă două ore.

Meteorologii anticipează că ziua de sâmbătă va fi afectată de furtuni şi mai puternice, astfel că ultima sesiune de antrenamente şi calificările ar putea fi de asemenea anulate. În funcţie de evoluţia vremii, organizatorii ar putea decide ca sesiunea de calificări să aibă loc cu o oră mai devreme sau să o reprogrameze pentru duminică, aşa cum s-a întâmplat şi la Marele Premiu al Australiei din 2013.

Conform regulamentului, în cazul în care calificările nu au loc, grila de start va fi alcătuită în funcţie de rezultatele din ultima sesiune de antrenamente. Dacă nici acestea nu se vor desfăşura, comisarii pot stabili grila în funcţie de clasamentul general, timpii din prima sesiune de antrenamente sau, în caz extrem, în funcţie de numerele de concurs ale piloţilor.

Via Autosport, Motorsport

Comentarii (4)

  • http://www.motorsport.com/f1/news/fia-ready-to-change-austin-f1-qualifying-schedule/

    Presimt ca va fi un weekend deosebit , doar avem uraganul Patricia in preajma. ceva asemanator a fost si in Japonia 2014
    5 1
  • Team McL
    Eu sper sa nu fie ceva asemanator cu ce-a fost in Japonia in sezonul trecut. Sa nu uitam ca cel mai important lucru care s-a petrecut la Suzuka in 2014 a fost accidentul ce in final s-a dovedit fatal, suferit de Jules Bianchi. In rest, eu sper la o cursa animata, in care sa nu stim castigatorul dupa primul viraj.
    12 1
  • Ha,ha,ha...
    Poate o anuleaza ?!
    1 8
  • Adrian Fuchs
    Fulgere deasupra Texasului? Sigur e mana lu' Vladimir Vladimirovici...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru