Alain Prost exclude revenirea lui Alonso la Renault: "Nu-i putem oferi un monopost cu care să lupte pentru titlul mondial"

de Daniel Popescu
Marti, 23.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alain Prost consideră că Renault nu va reuși să-l readucă pe Fernando Alonso la echipă întrucât nu-i poate furniza un monopost cu care să lupte pentru titlul mondial.

McLaren este singura echipă care nu a obținut niciun punct în primele 5 curse ale sezonului, iar Fernando Alonso a avertizat deja că, în absența unor progrese majore ale britanicilor, își va căuta o altă echipă pentru anul viitor, în contextul în care contractul său expiră în decembrie.

Presa internațională a speculat că Renault reprezintă cea mai probabilă destinație, mai ales că celelalte echipe mari fie au deja liniile stabilite, fie au în componență un pilot de valoare cu care Alonso ar putea avea conflicte.

Cu toate acestea, Alain Prost, consilierul special al echipei franceze, a admis că șansele ca Alonso să revină la Renault sunt mici, întrucât anticipează că îi va putea oferi un monopost capabil de victorii abia în 2020.

"Fernando vrea să câștige curse sau campionate. Nu cred că îi putem oferi un monopost cu care să fie campion mondial anul viitor și poate nici în următorii doi ani. Trebuie să fim realiști. Sunt în acest sport de aproape 40 de ani și știu cât de dificil va fi.

Trebuie să fim foarte atenți. Vrem să progresăm, dar nu putem avea obiective stupide doar pentru că Alonso ar fi aici", a declarat cvadruplul campion mondial.

În primele 5 curse ale anului, Renault a acumulat 14 puncte cu care ocupă locul 7 în clasamentul general.

Via SkySports

Comentarii (10)

  • pai lui Alonso nici macar Mercedes nu i-a putut oferi monopostul cu care sa lupte pentru titlul mondial

    lui Hamilton insa, i-a putut oferi ...

    ... irinia este ca era acelasi monopost haha
    8 26
  • Nu sunt neaparat un fan Alonso, insa omul asta merita un monopost pe masura talentului sau.
    Am un feeling pentru anul 2018, Vettel la Mercedes si Alonso inapoi la Ferrari!
    19 2
  • robert fan
    Alonso la Ferrari nu cred ca va mai ajunge niciodata la modul cum a plecat de acolo. A fost decizia lui sa plece. Cred ca Vettel va ramane la Ferrari si in urmatorii ani daca nu va face schimb cu Hamilton. Nu-i vad pe amandoi la aceasi echipa. Interesant cine va fi pilotul 2 la Ferrari de la anul. Poate Ricciardo??
    4 6
  • @Robert Fan: Ricciardo are contract cu Red Bull si pentru 2018 si nu poate pleca, dar Perez se pare ca ar fi interesat sau foarte interesat sa ajunga la Ferrari, plus sponsorul lui personal (Mr. C. Slim) vine cu un pachet foarte interesant din pct. de vedere financiar :P

    Cat despre Alonso la Ferrari... nu cred. Combinatia nu a mers cum trebuie si cred ca cei de la Ferrari isi doresc altceva, ceva ce Alonso nu poate oferi. Si ma refer la atmosfera in interiorul echipei.
    9 3
  • Mici sanse sa plece Vettel de la Ferrari mai ales acum cand are si monopost de titlu. Sa nu uitam ca idolul lui Vettel a fost si este Michael Schumacher. Va fi interesant de urmarit ce mutari vor fi in acest an.
    6 4
  • Ricciardo la Ferrari cu Vettel ... nu cred ca va fi pilotul nr 2
    Doar DACA Vettel a avut probleme mai speciale cu monopostul RBR cu care a fost batut de Ricciardo. Acum Vettel pare ca 'si-a dat drumul' sau Raikkonen a luat-o la vale. Prea multe variabile.
    6 4
  • Printre evenimentele ce i-ar putea strica duminica lui Alonso, ar fi un rezultat bun pentru Button la Monaco.
    6 13
  • raducu
    Button nu ii strica nimic lui Fernando, a fost alegerea lui sa renunte la Monaco in favoarea lui Jenson. Prea multe teorii vehiculate aici. Alonso se va bucura daca update-urile care vor fi aduse in completare pe monopost vor functiona. Dar mai e mult, pana cand nu vor aduce motorul nou Honda nu se va bucura nimeni de la Mclaren. In rest orice este posibil. Vettel si Hamilton nu se bucura sa-l aiba pe un Alonso flamand de performanta. Au spus-o unul mai subtil altul de-a dreptul(ham). Insa politicile acolo nu le hotarasc ei. In toamna va stii toata lumea ce face Alonso. Pana una alta valul de interes pentru Alonso este urias indiferent pe unde concureaza.
    13 0
  • Cred ca daca nu castiga campionatul anul acesta Vettel pleaca de la Ferrari si cred ca multi fani ferrari nici nu s-ar supara sa plece, are prea multe fite! Ricciardo in locul lui Vettel ,cred ca e posibil.
    5 5
  • Nici nu visa Vettel sa aiba puncte cate are, asa ca sa zica mersi la ce masina are; sanse sunt sa devina campion, dar parca Hamilton e favorit.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru