Alexandra Marinescu debutează sâmbătă în Formula 4 Marea Britanie

de Daniel Popescu
Joi, 02.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alexandra Marinescu va deveni sâmbătă prima româncă din competiţiile de monoposturi la debutul în Formula 4 Marea Britanie pe circuitul de la Brands Hatch pentru echipa Falcon.

Sezonul 2015 va fi unul în care trebuie să acumulez cât mai multă experienţă, să învăţ circuitele.

Alexandra Marinescu
Pilot Formula 4
Alexandra Marinescu a dezvăluit că va concura pentru echipa Falcon Motorsport în sezonul 2015 al Formulei 4 Marea Britanie, care va debuta la sfârşitul acestei săptămâni pe circuitul de la Brands Hatch.

Românca în vârstă de numai 15 ani a anunţat încă de la sfârşitul anului trecut că va participa în Formula 4, urmând astfel să devină primul pilot român de sex feminin din competiţiile de monoposturi. Principalul său obiectiv pentru sezonul 2015 este să capete experienţă.

"Sezonul 2015 va fi unul în care trebuie să acumulez cât mai multă experienţă, să învăţ circuitele, să mă acomodez cu tot ce ţine de participarea în acest campionat. Sunt pregătită să învăţ şi să mă dezvolt pas cu pas pentru a obţine rezultate din ce în ce mai bune. Sunt unul dintre piloţii cu cea mai putină experienţă de teste din campionat, dar acest lucru mă ambiţionează şi mai mult", a declarat ea.

Esential 10 etape are sezonul 2015 al Formulei 4 Marea Britanie
Marinescu a efectuat doar două sesiuni de teste înainte de startul sezonului şi ambele au fost afectate de ploaie, motiv pentru care aceasta nu are aşteptări majore de la prima etapă în termeni de performanţe.

"Din păcate, nu am testat prea mult înaintea primei etape, aşa că voi aborda totul pas cu pas şi voi încerca să mă acomodez cât mai repede cu monopostul", a adăugat ea.

Printre cei 20 de piloţi care vor lua startul în prima etapă se numără şi un alt român, Petru Florescu, care a semnat în luna ianuarie un contract cu Carlin

Monopostul de Formula 4 Marea Britanie este construit pe un şasiu Mygale echipat cu motor Ford EcoBoost de 160 CP, iar producătorul sud-coreean Hankook este unicul furnizor de pneuri.

F4 Marea Britanie este o competiţie suport pentru Campionatul Britanic de Turisme, iar o etapă este alcătuită din trei curse.

Iată calendarul complet al sezonului 2015 al Formulei 4 Marea Britanie: 

Etapa Perioada
Brands Hatch 4-5 aprilie
Donington Park 18-19 aprilie
Thruxton 9-10 mai
Oulton Park 6-7 iunie
Croft 27-28 iunie
Snetterton 8-9 august
Knokhill 22-23 august
Rockingham 5-6 septembrie
Silverstone 26-27 septembrie
Brands Hatch 10-11 octombrie

Comentarii (2)

  • Bafta pustoaicei!
    4 0
  • LIPSA SPONSORI! LIPSA INTERES!

    Mare pacat ca nu sprijinim pe cei care ne reprezinta, chiar si la un asemenea nivel.

    PS: Astept cu interes rezultatele si sponsorii care sa imi arate ca m-am inselat.
    Am mai spus-o si o mai spun chiar si implicarea minima Automarket.ro poate face minuni, deschide usi,contacte , sponsori etc.

    SUCCES !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru