Allison a fost ofertat şi de McLaren şi Ferrari, dar va rămâne la Lotus

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
James Allison a primit o ofertă de angajare şi de la McLaren şi Ferrari, pe lângă propunerea iniţială a celor de la Mercedes, dar Lotus insistă că directorul tehnic va rămâne în cadrul echipei.

Allison comunică foarte bine, coordonează foarte bine şi are abilitaţi tehnice foarte bune şi o viziune bună. Este foarte important în organizaţie.

Eric Boullier
Seful Lotus
Presa internaţională a speculat recent că Mercedes i-a făcut o ofertă lui James Allison, directorul tehnic de la Lotus, informaţie confirmată ulterior şi de constructorul german.

Publicaţia britanică Autosport a dezvăluit însă marţi seară că şi cei de la McLaren i-au făcut o propunere lui Allison, cu scopul de a fi acoperiţi în cazul în care Paddy Lowe, directorul departamentului de inginerie, va accepta să plece la Mercedes.

În plus, există informaţii că Allison este şi pe lista de achiziţii a Scuderiei Ferrari, devenind astfel unul dintre cei mai doriţi ingineri din Formula 1. Cu toate acestea, Eric Boullier, şeful Lotus, susţine că Allison a refuzat toate ofertele şi va rămâne alături de echipa britanică pe tot parcursul sezonului 2013.

"Depinde de el, dar înţeleg că va fi cu noi în 2013.

Are un stil de conducere pe care probabil că alte echipe ar vrea să-l copieze şi este evident că a adus multe lucruri echipei. Mulţi oameni au încredere în el, iar eu sunt primul dintre ei, pentru că lucrează pentru a-şi consolida poziţia la echipă. Comunică foarte bine, coordonează foarte bine şi are abilitaţi tehnice foarte bune şi o viziune bună. Este foarte important în organizaţie", a declarat francezul pentru publicaţia Autosport.

Aparent, Allison a decis să rămână alături de Lotus după ce a primit garanţii că echipa va avea un buget suficient de mare pentru a dezvolta permanent monopostul pe parcursul sezonului 2013, ceea ce i-ar permite să lupte din nou pentru victorii.

"Din punct de vedere tehnic, bugetul stabilit pentru acest an este mai mare decât anul trecut, aşa că atât timp cât vom avea un monopost bun nu văd niciun motiv (n.r - pentru care să nu ne îndeplinim obiectivele)", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru