Alonso: "Am făcut cea mai bună cursă din carieră pe circuitul de la Spa"

de Daniel Popescu
Luni, 24.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că duminică a avut parte de cea mai bună cursă la care a participat vreodată pe circuitul de la Spa-Francorchamps, deşi a terminat la un tur în spatele liderului.

Esential 13 este locul pe care a terminat Fernando Alonso in Marele Premiu al Belgiei
40 de secunde a fost avansul lui Fernando Alonso in fata coechipierului Jenson Button
2 este cel mai bun rezultat inregistrat de Fernando Alonso in Marele Premiu al Belgiei
Fernando Alonso a luat startul de pe ultima linie a grilei de start în Marele Premiu al Belgiei şi a terminat pe poziţia a 13-a, la un tur în spatele învingătorului Lewis Hamilton.

Cu toate acestea, pilotul echipei McLaren susţine că a avut parte de cea mai bună cursă la care a participat pe circuitul de la Spa-Francorchamps şi scoate în evidenţă că l-a devansat cu 40 de secunde pe coechipierul său Jenson Button.

"Probabil că este cea mai bună cursă a mea de la Spa. Aşa stau lucrurile. Chiar dacă poziţia nu este cea mai bună, am avut 40 de secunde în faţa lui Button, care acum trei ani a fost în pole position şi a câştigat cursa de aici.

În 44 de tururi asta înseamnă o secundă pe tur cu acelaşi monopost", a declarat spaniolul.

Cu toate acestea, evoluţia lui Button a fost influenţată negativ de o defecţiune la sistemul de recuperare a energiei, astfel că britanicul nu a putut utiliza puterea suplimentară pe liniile drepte.

Alonso nu a câştigat niciodată Marele Premiu al Belgiei în cele 12 curse în care a luat startul. Cel mai bun rezultat obţinut de dublul campion mondial a fost locul doi în sezoanele 2005 (Renault) şi 2013 (Ferrari). 

Comentarii (22)

  • Ce caracter mizerabil poate avea omul asta. Nu a contat ca au fost cu o tura in urma, a trebuit sa-i scoata ochii lui Button cum ca el e mare si tare.
    35 16
  • Macar nu da vina pe Pirelli, sau Honda, Mclaren ori pe Mama Natura. Singura competitie pe care o au Button si Alonso sunt ei doi. Au aceeasi masina. Ceilalti au alte masini, deocamdata mult peste Mclaren. Cand ai un motor cu 120 CP mai slab singura performanta e sa termini si sa fii inaintea coechipierului.
    17 15
  • danploiesti81
    Am mai spus chestia asta zilele trecute :mi-a fost idiol am stat cu sufletul la gura la fiecare cursa pe care a avut-o de cand a venit la Ferrari dar acum e alt om e pur si simplu NESIMTIT.Nu stiu daca le spune doar pentru sponsori ori pentru alti prosti care inca il cred dar el si-a luat teapa vietii sale cand a plecat de la Ferrari.Vettle a avut un mare ghinion cursa asta dar trebuie sa ramanem realisti Mercedes omoara Formula 1 !La anul o sa fie aceeasi poveste astia chiar au un motor revolutionar si nimeni nu o sa ii prinda pana in 2018 odata cu noul regulament,
    18 8
  • serban
    @danploiești81 Vina pentru situația de acum nu este a FIA, este a furnizorilor de motoare care au acceptat restricționările astea draconice în privința dezvoltării ulterioare ! Hai, îi înțeleg pe Renault, îi înțeleg pe Honda, sunt producători în masă de asemenea motoare și poate au crezut că dau lovitura, dar Ferrari ? Când au făcut ei așa ceva și ce experiență puteau avea ? Zero, niciuna, de asta este extrem de greu de înțeles !
    Cât despre Alonso ... își atacă gratuit colegul, cine îi va citi comentariul peste o lună, două, nu va mai ști că Button a avut probleme, va reține doar că Alonso a fost de două ori mai bun. De aceea consider, deși i-am fost fan încă din 2003, că este un caracter mizerabil și atât.
    19 6
  • @serbane
    Unde reiese ca Alonso "isi ataca gratuit colegul"? Ai proprietatea cuvintelor? :))-Ma amuza asta ca "mi-a fost idol". Pai asta e boala grea. Apropo, Button spune acelasi lucru dupa calificari ca se bucura ca l-a batut pe Alonso. Dar n-a spus nimeni ca are un caracter "infect". Lasati oamenii sa se bucure :)
    16 10
  • iar incepe Alonso sa faca chestia aia ...
    Se batea cu caramida in piept ca desi rezultatele reale lipsesc iote ce bun e el fata de Massa care avea statut de pilot nor 2. Apoi pe Massa l-a batut si Bottas concurand pe bune. La fel cu Raikkonen, ce tare e el, da uite ca e tare si Vettel care fu batut de Ricci.
    Si de unde stim noi ca nu cumva momentan la mclaren sunt doi pensionabili?

    Si ia-uzi, cica Button nu a avut toata puterea masinii, ca in calificari ii dete ceata magalomanului
    8 5
  • Team Mcl
    Desi il antipatizez de cand era la Renault recunosc faptul ca este un pilot bun (supraapreciat in opinia mea)! Cat despre caracter, lasa mult de dorit! Nu ca ar fi prea multi piloti cu un caracter de care sa fie mandri in Formula 1 !
    12 1
  • pai trebuia sa va fie clar de prin 2005 de cand facea gesturile alea retarde dupa ce castiga o cursa ca e ceva in neregula cu el cand isi analizeaza rezultatele
    15 3
  • am inteles eu bine? E cea mai buna cursa din cariera lui pentru ca desi a terminat in urma lui Vettel care a abandonat!! i-a dat secunda pe tur lui Button? Button care avea defectiune la masina? LOL
    15 2
  • A vrut sa spuna ca este intr-o forma deosebita fizic, cat si mentala, ca vrea mai mult, vrea sa se lupte pentru titlu, el munceste pe branci, si daca nu sunt rezultate ,cauzele sunt la altcineva.
    EL VREA ca asa trebuie sa scriem despre cel mai cel.... BANU FRATE.
    9 1
  • De la altii ca si pe astia i-am pacalit
    7 1
  • daca era invers ar fi zis ca s-a clasat imediat in urma coechipierului desi avea masina stricata. Totul e sa fii tare in clanta
    9 0
  • @gaz, inainte sa facem declaratii din astea ca e mare realizare ca iti bati coechipierul ca are aceeasi masina, haideti sa verificam si ceea ce spunem... Button NU a avut aceeasi masina avand probleme cu ERS-ul de la inceputu cursei.

    @hihi, Button a avut probleme cu monopostul in ziua cursei, nu in calificari - daca inteleg bine aluzia la faptul ca Button nu ar fi avut de fapt probleme cu monopostul...

    Cuvintele lui, dupa cursa:
    "From the early laps, I had a problem with the deployment from the ERS pack. I'd get deployment from it in different places now and again, but it was never really deploying and recovering as it should.
    It would cut immediately after Raidillon, for example, and then I'd have to rely on the ICE alone.That's a lot of power to lose, and it meant I was driving the Kemmel Straight and the straight up to Blanchimont without any deployment at all. You can't really do much in that situation."

    Pentru mai multe informatii, cautati in presa internationala sau pe twitter.
    6 1
  • Fernando Alonso... deja o da in declaratii maro.
    Mai bine s-ar face mici si ar disparea din fata reporterilor.
    Sunt satul de ei: Alonso, Raikkonen, Rosberg... cand nu stiu ce sa vorbeasca, incep cu rahaturi. La intrebarile care nu iti convin, cauta un mod elegant sa iesi din discutie, nu veni cu ravasuri din astea.

    Si nu, nu tin cu Hamilton. Mai degraba cu cei doi raraiti din cei precizati mai sus.
    8 2
  • ce-ai fost si ce-ai ajuns domnule alonso...
    5 0
  • bai baieti pana una alta stati parcati.cand vine vorba de spa ,kimi e rege punct.puteti sa faceti ce discutii vreti ,ca alonso l a batut pe kimi anul trecut ,ca vettel il bate anul asta dar toate astea pana la SPA.cand e vb de spa ,kimi e peste toti pil0tii din actuala formula1 ,punct
    5 5
  • jugare, nu intelegi nimic. In antrenamente si calificari s-a impus Button. In cursa Button a avut probleme la masina. Putem sa ne dam seama ce ar fi facut Button cu masina intreaga.
    6 1
  • Alonso ar face o figură bună în filmele de comedie, e plin de umor.
    5 0
  • @hihi, da... acum am inteles mesajul tau anterior.
    iti cer scuze, eram obosit.
    3 0
  • Batranetea e de vina pt astfel de declaratii.
    2 0
  • da, batranetea. Acum ii trebuie lui Alonso o ora si jumatate sa urmareasca emisiunea tv '60 de minute'
    2 0
  • Daca nu ma insel a fost un mesaj al lui Button catre cei de la boxe, in care a intrebat daca i-au conectat bateriile si raspunsul lor a fost: nu... nu le-am conectat.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru