Alonso anunță condiția pentru a rămâne la McLaren: "Trebuie să câștigăm o cursă până în septembrie"

de Daniel Popescu
Vineri, 09.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso sugerează că va rămâne la McLaren în sezonul 2018 doar dacă echipa va obține o victorie până în luna septembrie.

Contractul lui Fernando Alonso cu McLaren expiră la sfârșitul acestui sezon, iar spaniolul a dezvăluit anterior că își va prelungi acordul doar în cazul în care este convins că poate câștiga curse.

Acum, dublul campion mondial a impus și un termen limită: McLaren trebuie să obțină o victorie până în luna septembrie, însă condiția nu este chiar atât de strictă.

"Trebuie să câștigăm. Dacă vom câștiga înainte de septembrie sau ceva de genul așa, voi rămâne. Nu pot să fiu 100% sigur acum despre o decizie pentru anul viitor, dar nu suntem în postura de a câștiga și cred că ceva trebuie să se schimbe", a declarat el.

Alonso afirmă că principalul său obiectiv este câștigarea celui de-al treilea titlu mondial în Formula 1, competiție pe care o consideră cea mai importantă din lumea sporturilor cu motor.

De altfel, el este convins că ar putea câștiga cu ușurință curse în orice altă competiție, așa cum a demonstrat și în cursa de 500 de mile de la Indianapolis, în care a fost lider înainte de a abandona din motive tehnice.

"Al treilea titlu mondial este cea mai mare prioritate și mi-am dezvoltat abilitățile în ultimii 16 ani.

Este cea mai bună mașină pe care o pot pilota, cea de Formula 1. Dacă nu pot avea succes și nu pot câștiga acest campionat, pot concura și știu că pot câștiga în orice campionat", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (20)

  • Fernando cu Zak au decis sa mute impreuna. Au dat sah la Honda. Sunt convins ca in 2018, daca nu chiar anul asta, vor schimba motoristul. E o chestiune de timp.
    18 2
  • pleaca Alonso la sf de 2017 cu abandon in fiecare cursa.
    in 2018, din primele 5 curse, 4 victorii honda :)) m-as strica de ras. as face si eu gestu ala cu "mac-mac"
    3 5
  • Mi se pare ceva normal.. In tre timp nu numai Alonso e nemultumit de cei de la Honda.. Boullier si brown da un sah celor de la Honda sounand ca pentru 2018 ,Mclaren are si un plan B..In replica cei de la honda prin hasegawa spune ca imbunatatirea motorului Honda merge intr-o directie buna
    4 1
  • Hasegawa a mai precizat ca Honda primeste consultanta si din exteriorul companiei...
    4 1
  • Mai bine zicea direct ca pleaca de la McLaren. Nu cred ca cineva chiar crede ca McLaren poate castiga vreo cursa anul acesta cand ei se chinuie sa vada steagul cu patratele, nici macar cel mai optimist fan McLaren.
    9 0
  • Stiti care-i paradoxul? La Monte-Carlo nici unul dintre abandoanele McLaren n-a avut legatura cu motorul. Se duce Fernando peste Ocean, abandon din cauza motorului. Eu nu zic ca Honda nu-i praf, da' parca si Alonso imi aduce aminte de Montoya, care in 3 din 4 curse termina cursa din cauza motorului.
    6 4
  • @91Schumi06: "Alonso imi aduce aminte de Montoya, care in 3 din 4 curse termina cursa din cauza motorului"... nu termina cursa nu?
    6 3
  • Alonso are si ghinion .....
    1 2
  • Observ ca un personaj il compara pe Alonso cu Montoya.. La vremea respectiva atat Kimi cat si Montoya aveau motoare mai puternice decat are la dispozitie alonso acum.. am pierdut sirul curselor in care kimi si montoya pierdeau uneori curse din cauza fiabilitatii motorului Mercedes..
    5 2
  • @GTS:
    nu termina, am uitat sa pun un "nu" acolo :D
    Multumesc de atentionare
    2 1
  • serban
    Aloooo, le spune cineva băieților veseli de la Automarket că zilele astea are loc Marele Premiu al Canadei, antrenamente libere, calificări, cursă șamd ? Poate că au uitat ...
    7 0
  • fugi d'acilea ma zmeule cu asta: "pot castiga in orice alt campionat"

    ia castiga tu in WRC sau WTCC

    as mai crede ca poti castiga in competitii de monopost cu concurenti de mana a doua, Indy de exemplu

    dar asta e Alonso al nostru, el daca bate pe Dinamo ramane cu impresia ca nicio alta echipa din lume nu-i mai face fata
    1 4
  • dupa ce s-a duelat cu Nakuma Sato in Indy acum are curajul sa-si incerce norocul si cu Hamilton. I s-a facut de plecare deci, sa-l vezi cum bazaie cand si-o ia din nou de la Hamilton.
    1 3
  • @login
    "Fernando cu Zak au decis sa mute impreuna."

    CASA DE PIATRA! SA FIE INTR-UN CEAS BUN!
    0 1
  • Cativa prieteni m-au rugat sa fac live streaming la antrenamente, calificari si cursa de pe Sky, pentru ca s-au saturat de comentarii DIGI... Scuze ca intreb... sunt realmente atat de varza?

    Ultima data cand am urmarit la DIGI era acum cativa ani, si singurul lucru pe care mi-l amintesc era ca... nu se opreau din vorbit... plus vorbeau pe langa, atata disperare sa se auda la televizor n-am mai vazut.. tot asa sunt si acuma?
    4 1
  • ...si kimi a zis:daca nu cistig o cursa in 2017 cu Ferrari,plec la Mclaren
    4 0
  • serban
    @GTS
    De Putinică vorbești ? În viața mea n-am văzut un tip mai pe lângă decât ăsta, cu ani in urmă, fiind tipul fan McLaren, venise cu expresia aia idioată "macaboys", de care era foarte mândru și o repeta în neștire, cu subiect, sau fără. Pe lângă el, Alexandrescul de tristă amintire era parfum, cu toate gafele acelea colosale !
    5 0
  • *abandonurile, nu "abandoanele", referitor la comentariul de mai sus. Am gresit si ma vad nevoit sa corectez. Revenind la ceea ce spunea Serban, legat de antrenamentele, calificarile si cursa canadiana: n-ar trebui sa emitem pretentii. Se pare ca aici nu e nimeni in stare sa puna steagul Azerbaidjanului la calendarul din dreapta paginii principale. Ce asteptari sa mai avem la vreun articol legat de eveniment? Oricum, Ferrari pare puternica in continuare (surprinzator as putea spune), Mercedes au adversari pentru prima data in 3 ani si asta le pune mari probleme. Red Bull e a treia echipa si cred ca asa va ramane pana la final. In rest ce sa mai spunem, ca McLaren se bate cu Sauber? Nici asta nu mai e valabila, Sauber macar au cateva puncte.
    0 0
  • Mercedes vs Ferrari :P Ma gandeam ca cei de la Mercedes o sa le dea celor de la Ferrari vreo secunda, pentru ca circuitul le convine dar cei de la Ferrari au gresit singuri, n-a fost nevoie :P

    Bravo Hamilton, frumoasa casca si frumos gestul :P, bravo Vettel, bravo Bottas si bravo Raikkonen :P Ce Q3 a fost asta :P
    1 1
  • ADICA POATE SA PLECE CAND VREA?
    Adica putea sa plece la Mercedes anul trecut? Si nu a plecat?! Waw, ce-o fi in sufletul lui ....




    ... hami
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru