Alonso ar putea pleca de la Ferrari dacă echipa nu obţine locul trei la constructori

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso are o clauză contractuală potrivit căreia poate pleca de la Ferrari la sfârşitul acestui sezon facă Scuderia nu termină cel puţin pe locul trei în clasamentul constructorilor, susţine presa internaţională.

Esential 2016 este anul in care expira contractul lui Fernando Alonso cu Ferrari
3 este locul pe care trebuie sa termine Ferr\ari pentru a-l pastra pe Alonso, potrivit presei
Contractul lui Fernando Alonso cu Ferrari urmează să expire la sfârşitul sezonului 2016, însă pilotul spaniol se află pe lista unor echipe de top din Formula 1, inclusiv McLaren, care a recunoscut public că îl doreşte.

Chiar dacă aparent nu poate părăsi echipa decât peste doi ani, dublul campion mondial ar putea avea o oportunitate inedită să se transfere chiar înainte de sezonul 2015.

Multiple publicaţii italiene afirmă că Alonso are o clauză de contract potrivit căreia poate părăsi echipă la finalul unui sezon dacă aceasta nu obţine cel puţin locul trei în clasamentul constructorilor. În plus, unele publicaţii germane afirmă chiar că spaniolul a iniţiat discuţii preliminare cu Mercedes, în ciuda faptului că Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au deja contracte pentru anul viitor.

Pentru moment, Alonso este optimist că Ferrari poate înregistra progrese în sezonul următor.

"Mercedes ne-a arătat în acest an că o echipă poate fi dominantă în această nouă eră a Formulei 1. Nu am făcut o treabă suficient de bună şi există mult loc pentru îmbunătăţiri. Pasul dintre monoposturile pentru 2014 şi 2015 va fi mult mai mare decât ceea ce am văzut în trecut, aşa că aceasta este speranţa pe care o avem şi cred că toată lumea va gândi la fel, pentru ca toată lumea are proiecte bune în iulie", a declarat el.

Ferrari a coborât pe locul patru în clasamentul constructorilor după Marele Premiu al Germaniei, fiind surclasată de Williams cu cinci puncte.

Via GMM

Comentarii (28)

  • nu se duce el la Mercedes cu Ham sau Rosberg nici sa-l pisti cu ceara. Prefera sa stea mai degraba in mediocritate dar pilot nr. 1 decat locul 2 si batut de coechipier
    10 26
  • Ar fi tare ca la echipa Ferrari sa vina cu promisiuni la final de campionat ca vor fi puternici ca anul acest, si la anu Mclaren sa se bata cu Mercedes. Cred ca va avea de gandit Alonso in acel moment.
    5 8
  • Ar fi tare ca echipa Ferrari sa vina cu promisiuni la final de campionat ca vor fi puternici ca anul acesta, si la anu Mclaren sa se bata cu Mercedes. Cred ca va avea de gandit Alonso in acel moment.
    0 5
  • ar fi tare sa plece la McLaren

    si in 2015 Ferrari sa iasa campion cu Bianchi la volan ... :))))))
    15 5
  • ...ar fi timpul ca Ferrari sa-l atraga pe Hamilton acompaniat de Hulkenberg . Alonso este un pilot foarte talentat in pilotaj ,dar nu stie sa dezvolte o masina de F1. Ramane de vazut.
    7 20
  • In F1 din zilele noastre pilotii nu mai dezvolta masinile. Masina o dezvolta exclusiv inginerii. Cea mai buna dovada este prezenta pe parcursul a 3 ani a lui Schumacher la Mercedes cu rezultate mediocre. Astazi pilotii nu au ocazia sa testeze zilnic, deci un feedback extrem de redus, iar componenta CFD plus tunel de vant este determinanta. Iar aici Ferrari au ramas drastic in urma, inclusiv cu corelarea datelor, actualul monopost fiind produsul tunelului de vant al celor de la Toyota. Alonso este un foarte bun dezvoltator, tin minte anii de la Renault, 2008, 2009 cand chiar daca porneau cu o masina proasta la inceput de sezon, Alonso reusea pole-uri si chiar cate o victorie pe sezon cu prezente frecvente in primii 4 in curse. Dupa parerea mea ar trebui sa mai ramana la Ferrari in 2015. Abia dupa sa plece. Daca e cazul.
    9 2
  • bai cum se mai schimba roluriileee. In trecut Kimi era talentatul in pilotaj dar care nu putea dezvolta masini. Acum cica e Alonso. Pft, sa-mi trag una, dar deh, asa e mintea fanilor si a jurnalistilor, in lipsa de date concrete si analize corecte au impresii si pot spune orice
    16 5
  • Daca Williams nu-l avea pe Massa, se batea pentru locul 2. Massa e un pilot la final de cariera. Nu mai are nici nervi, nici concentrare, nici pasiune. Ar fi momentul sa puna casca in cui. Daca era un mare pilot, mai intelegeam sa continue, dar asa nu face decat sa ocupe locul unui pilot mai bun.

    Revenind la Alonso, dupa sezonul asta probabil va cere o marire de salariu, daca are o astfel de clauza in contract precum cea amintita in acest articol. "Plec sau imi dati 40 de mil. ca sa uit de umilinta asta". E amuzant ca un pilot ca Raikkonen are 15 mil, iar Alonso 20. Si totusi intre ei e o diferenta de vreo 80 de puncte. Un nou esec Ferrari in ceea ce priveste linia de piloti, pe langa eternul esec de a construi un monopost. Si probabil Alonso va accepta o marire de salariu. Cu siguranta n-a luat legatura cu Mercedes, altfel germanii nu mai semnau cu Rosberg. A, sa nu mai vorbim de cat de amuzant e faptul ca Rosberg ia vreo 20 de mil pe an la Mercedes :)) Daca era vreun David Beckham, mai intelegeam, dar mi-e greu sa-mi explic carui fapt se datoreaza aceasta suma...
    10 14
  • Rosberg e mai bun ca Alonso .... comparatia facuta prin Hamilton. Alonso nu poate decat sa spere ca la anu va fi mai bine la Ferrari sau sa isi asume riscul sa plece la McLaren. Oricum tot Mercedes va domina si anul viitor mai ales daca pastreaza si linia de piloti actuala (cea mai buna din F1, asa cum a fost si anul trecut. Deci nu spun asta ca domina Mercedes acum, am pus si atunci cand toti vorbeau de cuplul de vis Raikkonen - Alonso ca cei mai buni piloti sunt Hamilton si Rosberg)
    7 24
  • Punctule ma bucur ca le stii pe toate. De fapt toata lumea din F1 e mai buna decat Alonso :)) Fii sincer, inainte sa intri pe site te droghezi?Dupa spusele tale Rosberg e mai bun decat Hamilton, deci e mai bun decat Alonso, deci intr-un final Rosberg e mai bun si decat Schumacher. Daca ar fi sa urmam cursul rationamentului tau(tampit). Ce mai, Rosberg e cel mai bun din istorie!
    Nu stiu cum se face, dar cum imediat castiga o echipa/un pilot apar foarte multi priceputi care ii ridica in slavi, fara sa vada ca pilotii buni sunt cei care se mentin mereu in top(Alonso, Hamilton), nu cei care au un sezon bun si se pierd in pluton(Button, Massa).
    18 10
  • ce spun eu eu e una, ce concluzii tragi tu e altceva, iti apartine. Rosberg nu a fost desfiintat de Hamilton. Eu vad ca e aproape in curse, pune presiune pe Hamilton si e mai precis, sigur. Cu Alonso a fost altfel, fie era batut fara drept de apel de Hamilton fie o comitea Ham in vreun fel si atunci avea si Alonso o sansa. Pentru mine Hamilton e un pilot clar mai bun decat Alonso. Am spus clar. In 2007 era debutant iar in 2008 l-a desfiintat pe Kivalainen - cam ce ar fi patit Alonso daca ramanea.
    Per total Rosberg a fost mai bun si decat Schumacher (in 2010, 2012), dar Schumacher era batran deja ... Cred ca Ham e cu putin mai bun ca Rosberg, nu suficient sa fie sigur de castigarea campionatului. Deci da, si Rosberg si Hamilton sunt mai buni ca Alonso al tau dar tu poti sa te bucuri si sa dai petrecere ca Alonso e mai bun decat Massa si decat Kimi, ba si decat Fisichella. Si se lupta mereu pentru campionat, nu dispare in anonimat cand nu are masina, nici macar in 2008 si 2009. El e mareu in varf cu masina mereu proasta, si la Minardi facea senzatie, apoi la Renault pana in 2005 (cand a avut masina) tot mereu numai senzatie facea
    11 23
  • GrosJan
    "Alonso ar putea pleca de la Ferrari dacă echipa nu obţine locul trei la constructori"

    Drum bun si un praz verde :)
    7 17
  • Alonso acum dupa ce l-a batut pe Kimi chiar a prins curaj si o sa plece de la Ferrari. Merge cu incredere sa se bata cu oricine, nu mai e ca in trecut cand se ferea de oricine si facea tot posibilul sa-l pastreze pe Massa. Si uite atunci ti-o iei cel mai nasol in nas, cand esti pe val si ti se pare ca bati orice .. deja vu?
    3 18
  • Da, punctule. Astia din F1 au fost niste tampiti ca pana acum nu l-au descoperit pe marele talent Rosberg :)) Uite unde era o legenda a Formulei 1 care pana la 29 de ani n-a realizat nimic... Cu siguranta anul trecut spuneai ca Vettel e cel mai bun, iar daca in 2015 castiga Ricciardo o sa spui despre el ca e cel mai bun :)) Amuzant!
    17 4
  • mare ti-e gradina
    punctule... esti varza... tu nu te uiti la formula 1...
    13 3
  • mare ti-e gradina ca oul asta ferrt "stie" dnainte ce vor spune altii. E foarte simplu: cand ai masina si un coechipier mai slab faci performanta.

    Nu conteaza background-ul sau titlurile, tot ti-o poti lua ... vezi cazurile lui Vettel si Alonso.

    Si pot fi piloti care nu au avut o sansa dar care pot arata de ce sunt in stare cand au una - Ricciardo, Rosberg. Desi e clar abia cand ai doi piloti pe aceeasi masina, o idee ar putea sa ti-o dea tranzitivitatea cand ai un reper (pilot care a fost coechipier cu alti doi pe care vrei sa-i compari). Aia din F1 nu sunt tampiti, l-au descoperit pe Rosberg si i-au prelungit contractul. Nu e un pilot la care viseaza toti managerii de echipe cum ti se pare tie, e fiecare cu a ma-si, la al tau mai viseaza doar Ferrari si Honda
    5 9
  • Alonso si daca decide sa plece de la Ferrari nu prea ar avea multe optiuni. La Mercedes sau Red Bull nu e loc singura varianta reala ar fi McLaren, care la ora actuala is mai varza decat Ferrari chiar daca au motor Mercedes. Honda e o necunoscuta, un pariu. Nu cred ca Alonso, spre final de cariera se arunca la asa ceva cand la Ferrari lucreaza intens la monopostul de anul viitor James Allison.
    8 1
  • teleki
    Kimi are 15 milioane la Ferrari pentru că are un impresar bun.Au contat și rezultatele obținute cu Lotus în 2012,2013.Indirect a ajutat Ferrari anul trecut în ultimele etape.Alonso nu o să obțină 40 de milioane de la Ferrari, nu de euro.În antrenamente libere Kimi a fost nu o dată peste Alonso. În calificări și curse nu(încă). E un aspect cel puțin interesant.
    5 7
  • @pentru cei care comentati in sictir doar sa aparati un ounct de vedere subiectiv si pueril

    1. E un fourm pentru fani, fiecare are favoritul lui, deal with it! nu tot incerca-ti sa-i converiti ca nu sunteti la martorii lui ebola! (sper!)

    2. cinei-i mai bun, Rosberg, Alonso, Vettel, Kimi, Ham, Ricci? ... etc ... raspunusl este simplu, cel care la sfarsitul campionatului are cele mai multe puncte!

    3.nu va mai manifestati de parca Alonso sau Rosberg ar fi copilul vostru, cum draq puteti lua personal toate shit*rile acestea ... cum va schimba voua viata ca Alonso sau Rosberg e cel mai bun?

    sa fii fan nu inseamna sa-ti traiesti viata prin meritele favoritului tau

    eu sunt fan Ferrari, ma bucur enorm cand castiga, cand sunt codasi sper la mai bine ... dar nu incep sa ma frustrez in viata de zi cu zi ca Alonso sau Kimi nu au castigat anul acesta nici o etapa ...

    sper k Duminica la Hungaroring sa se intample o minune ... :))))
    daca ma intalnesc cu Rosberg si Alonos o sa le transmit afectiunea voastra!

    FORZA ROSSA!
    19 2
  • ovidiu15081982
    Eu zic ca s-ar putea sa-l abureasca Ron Dennis si la anul sa-l vedem la Mclaren, ca pilot nr 1 ! Never say never !
    3 0
  • @ Soxy Good point!!!!!!
    3 1
  • Soxy, Soxyyy, daca te intalnesti cu Alonso da-i un sut in c*r din partea mea. Thanks!
    1 5
  • Oare de ce Alonso este cel mai urat pilot? Iar o stire cu el in prim plan atrage cele mai multe comentarii?
    3 2
  • @gigica
    pentru ca e (inca) la Ferrari si astfel atrage critica din partea fanilor altor echipe.
    5 0
  • antifan
    Cel mai urat pilot e cu siguranta altul decat Alonso. Alonso este cel mai tare brand dintre pilotii de F1. Asta pe statistici facute profesionist. Ca sunt 3-4 zurbagii pe forumul asta si e altceva. Cantitate neglijabila. Cele mai prestigioase forumuri de ferraristi il elogiaza pe Alonso cum n-o faceau cu Schumacher. Chiar nu conteaza ce spune un adversar-fan Ferrari. Conteaza infinit mai mult ce cred adevaratii adversari din F1 despre Alonso. Fani romanesti!
    6 2
  • Andrei
    Shumacher era cel mai urat pilot din generatia lui. Nu va intreb de ce. Cui i-a pasat oare?
    3 0
  • antifan
    se lasa cu adevarata orgie verbala pe forumurile cu ferraristi ce il elogiaza pe Alonso
    0 3
  • Andrei
    Schumacher era urat de tifosi in primul rand, pentru ca era german si pentru ca se spunea ca un german i-a scos din rahat. Inca o dovada ca pur si simplu nu conteaza parerea tifosilor, numai obiectiva nu este
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru