Alonso, creditat cu șanse să plece la Renault în 2018. Francezii avertizează deja că nu vor lupta pentru titlul mondial

de Daniel Popescu
Luni, 24.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa internațională speculează că Fernando Alonso ar putea reveni la Renault în 2018 din cauza lipsei de rezultate de la McLaren, însă francezii avertizează deja că nu vor putea lupta pentru titlu.

Contractul lui Fernando Alonso cu McLaren urmează să expire la sfârșitul acestui sezon, iar șansele ca parteneriatul să continue sunt relativ scăzute din cauza lipsei de rezultate.

De altfel, spaniolul a decis să renunțe la participarea la Marele Premiu al statului Monaco în favoarea cursei de 500 de mile de la Indianapolis. Presa internațională speculează deja pe tema viitoarei destinații a dublului campion mondial, iar o revenire la Renault este scenariul cel mai des auzit.

Pe de o parte, Alonso a acceptat să nu inițieze negocieri cu alte echipe până când nu discuta despre viitorul sau cu McLaren în vara acestui an, iar pe de altă parte Renault sugerează că nu este o destinație potrivită, întrucât nu poate lupta pentru titlu în 2018.

Urmareste Automarket
"Nu cred că anul viitor vom fi în măsură să luptăm pentru campionat.
Așa că avem nevoie de un pilot care să ne sprijine în această luptă de a câștiga titlul, dar care să fie pregătit să aștepte până când acest lucru se va întâmpla. Nu intenționăm să facem lucruri nebunești pentru că știm care este situația noastră și trebuie să ne protejăm"
, spune Cyril Abiteboul, directorul executiv al Renault.

În plus, oficialul francez afirmă că este prea devreme pentru ca Renault să ia o decizie în privința liniei de piloți pentru anul viitor. "Trebuie să fim corecți, trebuie să vedem ce performanțe are actuala linie de piloți. Au trecut doar câteva curse din acest sezon și nu vreau să spun nimic despre un anumit pilot", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (27)

  • Totusi il vad la Mercedes daca Bottas nu presteaza.Dar nu se va intampla asta.Bottas e un pilot bun.
    10 8
  • @ Chul-- Cei de la Mercedes nu vor dori sa-i aiba pe Alonso si Hamilton la un loc..
    11 3
  • Exclus sa plece la Renault. Nu cred ca mai are rabdare. Eventual da, s-ar duce la Mercedes ceea ce cred ca ar face bine competitiei in general.
    10 4
  • Cei din Grupul strategic vor sa reduca nr.de motoare pe sezon de la la 3..
    0 6
  • daca ar fi vrut Mercedes, s-ar fi dus la ei anil asta...
    nu va mai imbatati cu apa chioara
    2 6
  • Alonso a ramas cu sechele dupa 2007, evita anumiti piloti NU anumite echipe cum declara, altfel ar fi evitat McLaren si ar fi ramas la Ferrari sau ar fi mers la Mercedes. Renault e un loc bun de refugiu. Si McLaren a fos un bun refugiu dar trebuie sa para ca vrea performanta asa ca nu merge sa stea prea mult intr-un loc.
    3 10
  • @ZZZ Sunt sanse existente ale ambelor parti.Din partea Mercedes dar care pot fi diminuate de salariul mare cerut de Alonso si din cauza lui Hamilton.Dar Alonso si mai ales managerul lui il vrea la Mercedes cu orcie pret.
    5 2
  • cu siguranta alonso este pe podium alaturi de vettel si hamilton! cu certitudine,este - n primii 3 piloti din marele circ!
    cat timp mclaren nu i va oferi o masina competitiva,rezultatele se vor lasa asteptate! anul viitor poate emite ceva pretentii cu mclaren,doar daca schimba motoristul!si dc mai ramane la aceasta echipa!
    urmeaza socci,iar eu cred ca ferrari va da iarasi o replica solida celor de la mercedes! sa fie o cursa cat mai palpitanta! cred in vettel,pare foarte motivat,iar anul asta are si o masina destul de buna!
    9 0
  • mobius
    Alonso a avut oferte de la Mercedes, chiar inainte de a-l aduce pe Hamilton, dar le-a refuzat (una dintre greselile facute in cariera). Acum daca va veni, s-ar putea ca Hamilton sa plece (relatia sa cu echipa nu este tocmai cea mai fericita). In plus se pare ca in noile conditii (Ferrari s-a apropiat semnificativ ca performante) nu prea se mai descurca (sau nu vrea!!). Relatia cu Renault este una buna si prin prisma rezultatelor avute impreuna, insa in momentul de fata (anul acesta si inca cel putin doi ani), Renault nu este in masura sa emita pretentii la titlu, cu toate ca un pilot de talia lui Alonso, ar putea sa-i apropie. Deocamdata Honda mai are cateva promisiuni de indeplinit si vom vedea ce se mai intampla pana la jumatea sezonului, cu toate ca minuni nu cred ca se vor intampla.
    7 2
  • iese Alonso campion cu Mercedes cum a iesit si Schumacher
    9 7
  • Nu inteleg de ce se bate moneda pe plecarea lui Alonso la Mercedes. Ar trebui sa va obisnuiti cu ideea ca aceste este ultimul sezon al lui Alonso in F1.
    6 13
  • Se pare ca Honda va fi ajurtata de catre Mercedes pentru imbunatatirea PU-ului.. Asta dacaca ne luamdupa italienii de la omnicorse..
    1 5
  • Nu neg daca daca presa internationala n-ar mai specula nimic eu personal nu m-as supara. Si nici nu m-ar deraja ca presa internationala sa ia o pauza, de la a mai scrie astfel de tampenii. Nu de alta dar in fiecare saptamana este ori un articol despre plecarea lui Alonso, ori plecarea lui Raikkonen ori plecarea altui pilot, dupa care trec la Ferrari care sunt in criza sau cei de la McLaren care sunt in criza, sau orice alta echipa care este in criza. Dupa care continuam cu ce reguli tampite sa mai inventeze FIA pentru ca nu stiu cine s-a gandit ca nu sunt destule reguli stupide in F1 in acest moment.

    Sincer sa fiu Mercedes nu are cum sa-l aduca pe Alonso pentru ca Hamilton s-ar oftica dupa prima sesiune de FP. Si n-as vrea sa vad ca Hamilton intra in Alonso in fiecare cursa... pentru ca asta s-ar intampla. Si asta fara sa includ, probleme tehnice, diferite echipe de ingineri si strategii de cursa. Personal cred ca cei de la Mercedes nu l-au ofertat niciodata pe Alonso. Si probabil nici pe altii chiar daca declara asta. In F1 se vorbeste mult si degeaba, rezultatele sunt pe pista si conteaza numai dupa ce apare steagu cu patratele.

    Ii tin pumnii lui Alonso si sper sa fie pragatit pentru cursa din Indy pentru ca este o oportunitate super tare si sper sa fie atent si sa se antreneze bine.
    9 1
  • Sunt cateva stiri interesante, una este ca cei de la Sauber vor neaparat unitatile de propulsie Honda pentru ca au ramas fara bani, si cei de la Honda le vor furniza gratuit! Si a doua este cererea lui Boulier care FIA, ca cineva, undeva candva, sa-i ajute pe cei de la Honda sa dezvolte unitatea de propulsie curenta. Prima stire este cat de cat ok, dar a doua pare o gluma de 1 Aprilie...
    6 0
  • e gratis motorul Honda? vreau si eu!
    7 0
  • mobius
    visez sa plece Hamilton de la Mercedes
    visez sa vina Alonso la Mercedes
    visez ca Mercedes nu se mai descurca cu Hamilton
    visez ca s-ar descurca mai bine cu Alonso
    Alonso la Mercedes deci, fara coechipier!!
    4 12
  • Dupa ce a plecat de la Ferrari, a declarat ca i-ar parea rau ca a facut asta, doar daca Vettel ar fi iesit campion mondial. Acum ii pare rau, oricum.
    4 0
  • TITI F1
    Viseaza Mobius, este dreptul tau, dar cosmarul vietii tale LH44, te face sa visezi urat. Si s-ar putea sa tot visezi asa pana la marele premiu de la Abu Dhabi. La fel ai visat si anul trecut pana "a spart" Hamilton motorul la Sepang si a castigat Robyca - Vloare, idolul tau, campionatul mondial.
    3 2
  • La Ferrari se va duce, in locul lui Kimi.
    6 3
  • Mi-ar placea sa se intoarca la Ferrari, dar nu cred ca au ramas relatiile atat de bune cu ei incat sa se intample asta. Vettel coechipier cu Alonso ar fi chiar interesant.
    10 2
  • mobiusa
    si la Ferrari tot fara coechipier altfel nu
    numai el si echipa
    grande squadra, grande macchina, pardon, caruta
    3 2
  • TRANSFERUL SECOLULUI !
    3 0
  • mobius
    Comentariul din 25.04.2017, ora 12.04, nu imi apartine. Din pacate exista oameni care se dedau la astfel de lucruri josnice, adica sa posteze in numele altcuiva. Nu pot sa calific asa ceva. Nu cred ca trebuie sa ne mai mire ca suntem ca natie in starea in care ne aflam. Sunt dezamagit si dezgustat.
    3 0
  • mobius
    rusinica, rusinica, dar in afara de asta a sintetizat bine postarile mele
    2 2
  • la toro roso mai degraba. sau wiliams.
    0 2
  • Banciu
    Sunt cate mirese aici care n-au treaba cu subiectul.Hateri de proasta factura.
    3 0
  • deci, Renault - McLaren - Renault - Ferrari - McLaren - Renault

    asta are un fix cu Renault
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru