Alonso: "Cu siguranţă a fost o defecţiune la direcţie în accidentul de la Barcelona"

de Daniel Popescu
Joi, 26.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso este convins că accidentul de la Barcelona a fost provocat de o defecţiune la direcţie şi a catalogat explicaţia echipei McLaren despre rafala puternică de vânt drept o simplă "bănuială".

Cu siguranţă am avut o defecţiune la direcţie în mijlocul virajului trei.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
Fernando Alonso a făcut joi o serie de dezvăluiri spectaculoase despre accidentul suferit cu o lună în urmă în cadrul sesiunii de teste de la Barcelona, prin care contrazice practic aproape toate comunicatele oficiale de presă furnizate de McLaren pe marginea acestui subiect.

Spaniolul a afirmat că ipoteza lansată iniţial de McLaren, potrivit căreia accidentul a fost provocat de o rafală purternică  de vânt, reprezintă doar o "bănuială". În plus, dublul campion mondial este convins că accidentul a fost provocat de o problemă la coloana de direcţie, aşa cum a sugerat şi în ultimul comunicat de presă şi cum a dezvăluit şi presa spaniolă.

"Cu siguranţă am avut o defecţiune la direcţie în mijlocul virajului trei. S-a blocat spre dreapta şi, când m-am apropiat de zid, am frânat în ultimul moment şi am coborât din treaptă a cincea în treaptă a treia, dar din păcate lipsesc unele date de pe monopost", a declarat el.

Nu m-am trezit în 1995, nu m-am trezit vorbind în italiană sau toate aceste lucruri despre care s-a vorbit.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
Alonso a admis că nu îşi aduce aminte cu precizie ce s-a întâmplat pe parcursul următoarelor patru ore după accident, însă a negat că a suferit de amnezie atunci când s-a trezit.

"Totul a fost mai mult sau mai puţin o contuzie normală, aşa că am mers la spital.

Există o perioadă de timp de care nu-mi amintesc între orele 14-18, dar totul a fost normal datorită medicamentelor. Nu m-am trezit în 1995, nu m-am trezit vorbind în italiană sau toate aceste lucruri despre care s-a vorbit. Îmi amintesc acciddentul şi îmi amintesc totul din ziua următoare", a adăugat el.

Via James Allen

Comentarii (4)

  • JesseJames
    Felicitari automarket.ro/formula1 pt treaba pe care o faceti. Multa bafta in continuare.
    6 2
  • Mclaren a introdus in Malaezia S-duct si aripa noua + alte modificari mici la sasiu. Button spune ca in Malezia vor fi tot ultimii, dar ca diferenta fata de echipele din fatza (Force India, Lotus, Torro Rossa) va fi mai mica ca in Australia. Alte update-uri pentru China si Bahrain si unul mare pentru Spania.
    12 3
  • desi sunt fan ferrari, tot alonso e pilotul meu favorit.dar trebuie sa recunoasca si mircea imperialistul ca daca din greseala pe parcursul sezonului intrec sauber la puncte, atunci e mare lucru.din moment ce renault si ferrari nu reusesc sa se apropie de performantele motorului merccedes e clar ca acestia vor castiga atata timp cat regulamentul va fi inghetat.cea mai mare greseala a lui alonso ca a venit la mclaren.si nu il inteleg pe button.un pilot cu calitatile lui sa faca iar de la inceput un drum pe care e clar ca nu a reusit sa performeze nici pe regulamentul vechi cu echipa.daca orice alta echipa in afara de mercedes va castiga vreo cursa anul acesta, inseamna ca acestia au abandonat amandoi in cursa.daca orice alt pilot in afara de mercedes ocupa locul 2 in cursa, inseamna ca doar unul de la mercedes a abandonat.
    sportul oricum s-a stricat.nu vedeti ca pe bernie il doare in palarie de fani?daca il durea nu lasa un asemenea regulament in vigoare.
    5 2
  • da, la directie, la volan. Totul a inceput cu un tacanit la volan
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru