Alonso: "Ferrari a încercat să mă păstreze până în ultimul moment"

de Daniel Popescu
Duminica, 23.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a reacţionat dur la comentariile făcute de Marco Mattiacci cu privire la motivele pentru care Ferrari a semnat cu Sebastian Vettel. Spaniolul susţine că Scuderia a încercat până în ultimul moment să-l convingă să rămână la echipă.

Am vrut un pilot motivat şi devotat.

Marco Mattiacci
Sef Ferrari
Fernando Alonso a intrat într-un conflict verbal cu Marco Mattiacci, şeful Ferrari, cu privire la modul în care Scuderia a ajuns în ipostaza de a semna un contract cu Sebastian Vettel.

Într-o conferinţă de presă, Mattiacci a sugerat că despărţirea de Alonso a avut loc în contextul în care pilotul nu se mai simţea motivat şi entuziasmat să concureze pentru Ferrari.

"Am vrut un pilot motivat şi devotat. Sunt sigur că Vettel va aduce experienţa fenomenală de la Red Bull şi entuziasmul de care avem nevoie pentru a trece prin momentele dificile care ne aşteaptă", a declarat italianul.

Mattiacci a încercat să reînnoiască contractul cu mine până la cursa de la Monza. Chiar şi în ultimul moment am avut multe convorbiri telefonice şi emailuri pe care încă le mai am în computer.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Alonso a reacţionat dur la acuzaţiile lui Mattiacci şi a oferit câteva detalii picante cu privire la modul în care cele două părţi au întrerupt colaborarea.
Potrivit spaniolului, Ferrari a încercat până în ultimul moment să-l convingă să rămână la echipa şi numai când a înţeles decizia pilotului a început să-i caute un înlocuitor.

"Dacă Mattiacci a încercat să spună că nu eram motivat, a ajuns prea târziu la Ferrari. Este aici de numai câteva luni şi nu a văzut cei cinci ani pe care i-am petrecut aici şi modul în care m-am luptat în fiecare cursă. Probabil eram prea bătrân când a încercat să reînnoiască contractul cu mine până la cursa de la Monza. A continuat să forţeze şi să aibă discuţii. Chiar şi în ultimul moment am avut multe convorbiri telefonice şi emailuri pe care încă le mai am în computer. Bănuiesc că atunci când am luat decizia a trebuit să găsească un alt pilot", a declarat el.

Alonso a dezvăluit anterior că s-a gândit să plece de la Ferrari încă de anul trecut şi că decizia finală a luat-o în luna septembrie. Comentariul său cu privire la emailurile primite de la Ferrari a declanşat numeroase controverse pe reţelele de socializare, întrucât Alonso urmează să revină anul viitor la McLaren.

Spaniolul a fost unul dintre oamenii cheie ai scandalului Spygate din 2007, când a furnizat celor de la FIA o serie de emailuri compromiţătoare care demonstrau că McLaren a intrat în posesia unor documente cu privire la designul monopostului Ferrari.

Via Autosport

Comentarii (16)

  • GdS spune că Ferrari s-a gândit la alt pilot, în momentul în care Alonso a refuzat prelungirea contractului până în 2019, adică pe alți 3 ani, contractul actual îi expira în 2016, dacă nu mă înșel.
    Planul lui Mattiacci era să construiască o mașină în jurul spaniolului, însă peste vreo 3-5 ani. Alonso voia o mașină de top repede în 2015, maxim 2016 și așa a luat decizia de a pleca.

    Ferrari face risipă de resurse ca să câștige, iar asta poate fi o sabie cu două tăișuri. Sunt de acord că trebuie să revină în top, dar nu cred că soluția e risipa, care are acum loc la echipă, ci investiții cu cap, care lipsesc în continuare.
    14 6
  • atunci de ce zice ca a luat decizia "pentru ferrari" daca el a ales sa plece? Ori e alegerea lui sa plece indiferent de insistentele celor de la Ferrrari sa ramana, ori e dat afara, nu are incotro si faca ce e mai bine pentru ferrari. Ceva nu se leaga. Daca pleca la Mercedes mai intelegeam, nu la McLaren. E clar ca a avut discutii cu Matiacci, dar Alonso era sustinut de Montezemollo. Apoi a picat si Montezemollo si pana acolo i-a fost lui Alonso. Veneau vremuri in care nu mai era tinut in puf de noua conducere si mai venea si Vettel la echipa. Alonso nu se simte confortabil sa lupte cu coechipierul fara sa aibe echipa de partea lui pentru ca risca sa para pilot obisnuit .... asta a inteles el de la Briatore si asta incearca sa faca pe unde merge. Unde tine, tine, unde nu, e momentul sa plece. Si cand te gandesti ca exista naivi care il cred cel mai cel ever
    6 8
  • pablo256r
    Nea Mattiacci, spre deosebire de Domenicalli, vorbeste putin si prost.
    Daca Alonso nu e motivat in fiecare cursa atunci cum e Kimi?
    As spune ca e de nerecunoscut. Sters, fara vlaga, fara nici cea mai mica urma de ambitie, dorinta de a castiga. Apatic adica.
    Desi de cinci ani trage dupa el echipa de la Maranello, la Alonso nu am vazut sa nu mai incerce marea cu degetul sa scoata cat mai mult posibil din ce poate oferi monopostul.
    Daca cineva de la Ferrari crede ca prin aducerea lui Vettel in locul lui Alonso vor castiga campionate ... se insala amarnic. Vetttel e un pilot bun dar nu exceptional. Lipsa de performanta a monopostului nu o va putea compensa Seb.
    14 6
  • Singaporezul
    A avut ocazia sa castige de doua ori si a pierdut.Simplu si la revedere.
    12 16
  • Cred ca sursa aceasta e mai mult decat credibila.

    "Curiosidad Formula 1 ‏@Curiosidades_F1 6m6 minutes ago
    Don Juan Carlos I en Antena3:

    "Acabo de estar con Alonso, me ha dicho que se va a McLaren".
    6 2
  • a avut 2 sanse dar cu masina care nu putea depasi un renault cu tot cu drs, sa fim seriosi alea 2 sanse au fost mai mult imprejurari nefericite pentru alti si faptul ca e un pilot care da totul , l-am criticat destul dar cred ca e singurul de pe pista care face minuni cu un tractor pe pista
    17 6
  • FA ‏@joseluisf1 2m2 minutes ago
    El Rey Juan Carlos ha dado la primicia: Alonso le dijo que se iba a McLaren (vía A3)

    Nu cred ca ar fi bagat in gura fostului rege Juan Carlos o minciuna. E clar.
    3 3
  • The King of Spain confirmed Alonso is coming to McLaren - they just asked Alonso and he didn't know what to say. As official as it could be
    3 3
  • bine ca nu te-a pastrat .... vorbim la anul pe vremea asta !!!
    7 5
  • pablo256r
    Din pacate din cate am vazut declaratiile lui Button el va fi cel care pleaca de la echipa. Pacat!
    1 0
  • Buna seara! Cine este acest Marco Mattiacci? Ce CV are el legat de F1? A avut rezultate cu vreo echipa intr- o competitive la nivel mondial? Cine este oameni buni? La Ferrari in momentul de fata in afara de Alonso sunt numai mediocritati crase! Echipa asta pute a incompetenta! Alonso s-a chinuit 5 ani sa tina steagul sus cu o masina ultraputuroasa! In 2010 cand a avut sanse la titlu a pierdut din cauza unei strategii proaste a echipei cand a fost chemat prea repede la boxe, iar in 2012 a pierdut cel putin 20 de puncte pentru ca a fost scos din cursa nedrept de un dobitoc ca Grosjean la Spa Francorchamps cu intrarea lui criminala cand a scos din cursa mai multi piloti iar pe Alonso era sa-l omoare si in Japonia I-a taiat Raikkonen pneul spate cu aripa lui fata si de aceea a pierdut titlurile mondiale. In rest a avut la dispozitie numai monoposturi slabe 2011, 2013, 2014. La Ferrari trebuie facute concedieri in masa impreuna cu acest No Name Marco Mattiacci.
    11 1
  • Singaporezul
    E o conspiratie mondiala sa nu castige marmota valoroasa titlul cu nr.3 (dupa doua sub Briatore !!! ) si asa va fii si in continuare.Stiti de ce? Singapore 2008,de aia.Totul este impotriva lui pana cand va recunoaste ca este un trisor.Dar oricum s-a ingropat singur.Mercedes,Williams,Rbr si Ferrari vor fi peste McLaren in urmatorii 3 ani.Pa
    6 9
  • pablo256r
    Singaporezul
    Don't hate the player.
    Asa cum tu il injuri este singurul de la Ferrari care a tinut steagul sus.
    Sint fan Ferrari (si nu doar Ferrari) dar de anul viitor ... praf si pulbere.
    Au indepartat de la echipa tot ce a facut cat de cat performanta. Au ramas doar incompetentii. Bravos!
    2 2
  • asa zicea si piatra ce pleca din prastie...
    3 1
  • Mattiacci e un prostanac
    sper k sunt adevarate zvonurile despre Brown
    Forza Rossa 2015!
    0 0
  • Singaporezul
    Ce fata buna esti.SA nu cumva sa te bucuri cand Vettel va castiga cu Ferrari.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru