Alonso își trece în palmares o nouă victorie importantă: spaniolul a câștigat pe ploaie Cursa de 24 de ore de la Daytona

de Daniel Popescu
Luni, 28.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a obținut victoria în Cursa de 24 de ore de la Daytona la volanul unui Cadillac DPi-V.R pe care l-a împărțit inclusiv cu Kamui Kobayashi.

Fernando Alonso ne-a obișnuit cu numeroasele sale prezente în alte ramuri ale sporturilor cu motor, iar dublul campion mondial de Formula 1 a participat în acest an la Cursa de 24 de ore de la Daytona, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Spaniolul a concurat pentru Cadillac la clasa principală DPi, iar coechipierii săi în cockpit au fost Kamui Kobayashi, Renger van der Zande și Jordan Taylor. Alonso și coechipierii săi au avut un avans de peste 55 de secunde în primele ore ale dimineții, însă ulterior cursa a fost întreruptă prin steag roșu din cauza ploii.

După reluarea cursei, echipajul Cadillac din care a făcut parte inclusiv fostul pilot de Formula 1 Felipe Nasr a preluat conducerea. Nasr a ieșit însă în decor, ceea ce i-a permis lui Alonso să revină pe prima poziție. În scurt timp, ploaia puternică a determinat organizatorii să întrerupă cursa și, ulterior, au decis ca aceasta să nu fie reluată, deși ar mai fi fost de disputat încă aproape două ore.

La finalul cursei, Alonso a declarat că a insistat prin radio ca organizatorii să întrerupă cursa înainte de a urca din nou pe prima poziție, din cauza condițiilor dificile.

"Când eram pe locul doi am spus în mod repetat că este necesar un Safety Car.

Vizibilitatea era aproape zero, nu am putut concura cu accelerația la maxim pe liniile drepte și erau numeroase componente pe circuit. Nu puteam vedea nimic. Nasr a ieșit în decor în primul viraj, iar noi am preluat conducerea. Pur și simplu am avut noroc", a precizat el.

La clasa LMP2, victoria a revenit unui echipaj Oreca din care a făcut parte și Pastor Maldonado, în timp ce BMW și-a asigurat victria la clasa GTLM cu ajutorul unui M8 GTE. Nu în ultimul rând, la clasa GTD a triumfat un echipaj Lamborghini Huracan GT3.

Via Motorsport

Comentarii (10)

  • Mă bucur pentru el. A început anul bine si sper sa câștige la Indianapolis pentru a realiza tripla coroana pe care doar legendarul Graham Hill o detine .
    21 1
  • Costel
    o ajuns alonso la indy500 doar in turu 178
    tk o zis ca ultimele 20 tururi is alta cursa
    5 7
  • @AyrtonSenna1991, asemenea și eu mă bucur pentru el, dar să vezi acum ce o să fie, ce se va spune despre el... E și normal, cum e normal ca acolo unde apar raze de lumină să apară și umbrele. :))
    9 3
  • @FanF1
    Ce va fi si ce se va spune despre el ? A castigat o cursă importanta , are o carieră frumoasa , nu neapărat și încununată pe masura talentului lui. Însă ce m-a impresionat la el , este că nu a cedat aruncandu-si frustrat mănușile , si a ales să meargă mai departe. Putini piloți ar fi făcut asta după 4 ani de chin , în care nu a fost mai sus de locul 5. Deci nu vad acum ce s-ar putea spune urat despre el , în situația dată...
    24 2
  • Am spus aia deoarece îmi amintesc de multe critici aduse asupra lui de niște cârcotași ce postează pe acest site. Critici cu care n-am fost și nu sunt de acord nu pentru că odata/cândva a muncit pentru Ferrari ci pentru că nu e un pilot ce merită subestimat așa cum o făceau alții.
    9 1
  • Tripla Coroana nu mai e ce a fost, e altceva, de asta nu mai pomeneste nimeni (in afara de Alonso) de ea. Atunci cei mai buni piloti din lume se intreceau in toate cele trei competitii. Acum dintre campionii din F1 participa doar Alonso la toate trei. Ba pardon, Alonso nici macar nu mai e in F1 iar titlul l-a castigat cu mai mult de 10 ani in urma.
    3 12
  • Ti se face greata cand vezi atatea pupaturi intr-o anumita zona a Alonsitei ! Ce-a facut deosebit, bah alonsistilor ? A castigat o cursa oarecare (importanta ???), alaturi de inca trei insi, dintre care despre doi nu a auzit nici naiba ! Si cu multa bafta, singur recunoaste asta !
    Mai lasati-l bah unde este acum, adica in competitiile pentru pensionari si nu-l mai lustruiti atata, ca nu-i mai scoateti rugina !
    4 31
  • Felicitari! Bravo lui!
    15 0
  • Cand vine vorba de Alonso, sa ne reamintim cu placere:
    https://www.youtube.com/watch?v=BFh06tzUcEs
    9 0
  • Alonso e unul dintre cei mai buni piloti din istorie (nu doar in F1).
    In orice competitie ar participa, daca are o masina competitiva are sanse foarte mari sa o castige.
    Dar F1 nu mai e de mult un concurs de pilotaj, iar cu jegurile de masini pe care le-a avut McLaren in ultimii ani, altii ar fi fost constant pe ultimul loc.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru