Alonso îl înţelege pe Rosberg: "Hamilton nu este un coechipier uşor, are influenţă în afara circuitului"

de Daniel Popescu
Marti, 26.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso admite că Lewis Hamilton nu este un coechipier uşor din cauza influenţei pe care o are în afara circuitului şi consideră că britanicul este favorit în lupta pentru titlul mondial.

Marele Premiu al Ungariei a reaprins tensiunile dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, după ce s-a speculat că pilotul britanic a influenţat oficialii FIA să investigheze turul rapid realizat de german în calificări sub steaguri galbene.

Pentru Fernando Alonso, care l-a avut pe Hamilton drept coechipier la McLaren în 2007, această tactică nu este deloc una nouă şi admite că Rosberg poate avea probleme din această cauză.

"Să spunem că Rosberg nu are un coechipier uşor. Este un pilot foarte bun pe circuit, foarte rapid, niciodată nu comite greşeli, iar în afara circuitului are o influenţă semnificativă. Îi doresc succes lui Rosberg", a precizat spaniolul râzând.

Urmareste Automarket
După victoria obţinută în Ungaria, a treia consecutivă din acest sezon, Hamilton a devenit pentru prima oară lider în clasamentul general în 2016.
Alonso consideră că startul mai bun de sezon al lui Rosberg l-a ajutat de fapt pe britanic să revină în forţă şi să devină practic principalul favorit la titlul mondial.

"Hamilton este într-o poziţie bună. Are parte de avantajul de a veni din urmă, pentru că ai ceva în plus când urmăreşti liderul. Pentru pilotul care era lider şi avea un avantaj mare este exact opusul: eşti prins din urmă, te depăşeşte şi intri într-o mini-criza. Aşa că, chiar dacă sunt apropiaţi la numărul de puncte, acum Hamilton pare mai puternic şi un concurent mai bun", a mai precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (19)

  • Alonso...
    10 10
  • adevarul este ca hamilton joaca murdar in afara competitiei efective, nu este un jucator de echipa, etc. Da, pe pista este rapid, dar....
    32 16
  • anonim
    Alonso ciocu mic trebuia sa te inpui asa cum a reusit Button sa l invinga de multe ori
    17 36
  • S-a cam gasit cine sa comenteze acum...
    13 29
  • Ma abtin, oricum respect Alonso pentru pilotul ce a fost cand il batea pe Schumi! Parerea mea ca atunci a fost un pilot complet.
    25 2
  • TITI F1
    Si ce vrea Nicu, ori respectam toti regulamentul, ori nu. Se aflau pe steag galben dublu, sau nu?
    Cand esti cel mai bun se trezesc toti sa vorbeasca, ce isi mai roade si Fernando unghiutele ca nu are si el parte de un AMG sub fund.
    Talentul il primesti de la Dumnezeu, te nasti cu el, caracterul ti-l formezi in timpul vietii in functie de oportunitatile pe care le ai si de oamenii din jurul tau.
    7 7
  • Andrei
    Alonso este cel mai complet pilot. Insa n-a avut deloc inspiratia sa schimbe echipele atunci cand trebuia. Putea sa aiba lejer 4 titluri in buzunar. Oricum, impreuna cu Hamillton si Vettel sunt cei mai buni piloti din actuala era F1.
    25 1
  • S-a gasit si cine sa vorbeasca! el care la orice echipa a fost, a vrut sa fie pilot nr.1 indiferent de situatie.La McLaren pe când era coechiper cu Hamilton facea scandal ca este defavorizat,desi era cat pe ce sa ia titlul in 2007.Si sa nu uitam ca in acel an echipa a luat cea mai mare amenda din F1 datorita si dezvaluirilor lui pe fondul frustrarilor ca echipa nu l-a pus pilot nr.1.Daca era acum la AMG in locul lui Hamilton tare as fi vrut sa vad ce comentarii ar fi facut!!!
    1 10
  • Fernando....:)..il admir pentru marea tenacitate si talent. Influenta in afara pistei are si el...stie ce vorbeste, intotdeauna marii piloti au facut ceva politica, ca altfel nu te impui total in F1. Acum e era lui Hamilton. Greu de "ucis", mai ales cand are o asemenea bestie sub fund. De fapt trebuie sa-l bata doar pe Nico. Simplu. Macar Vettel il mai avea pe Alonso in afara de Webber. Asta e. Sansa ii favorizeaza pe cei buni.
    16 1
  • Un ingredient important care lipseste in F1 este : inca un producator de anvelope, dar cred ca nu se vrea.
    17 0
  • F1_Fan
    Nu stiu daca ati vazut asta: https://www.youtube.com/watch?v=c_0mmOvS4X4
    4 0
  • ovidiu15081982
    Hamilton va deveni cvadruplu campion mondial la finalul sezonului, Rosberg e slab psihic, nu are stofa de campion..e un pilot bun cand prinde o zi buna dar nimic mai mult ! Hamilton se compara cu Senna la ambitia de a castiga si trucuri pe pista..
    14 7
  • F1_Fan
    Comic este ca cei de la Ferrari au ramas fara directorul tehnic James Allison. Asa ca sezonul asta pentru ei... as spune ca va deveni un dezastru :P
    14 2
  • hahahahahahahahah
    l-a batut Hamilton pe Alonso la capitolul la care Alonso excela, anume la a 'strange echipa in jurul lui'. Daca chestia asta e valabila in dueluri Alonso Fisichella sau Alonso Massa de ce n-ar fi valabil si in cazul duelului Hamilton Alonso?
    1 11
  • Mattia Binotto il inlocuieste pe James Allison la Ferrari
    6 3
  • @n F1 _ Fan ..Mai rau ca pana acum nu cred ca va fi..La ferrari
    7 3
  • mobius
    Intotdeauna se poate si mai rau.
    3 2
  • Rosberg trebuie sa astepte cu mult calm important este sa iasa pe locul doi, atunci cin cistiga Ham, campionatul se va gistiga in ultimele curse Hmilton are un motor mai putin si va primi penalizare anul acesta Ros are cele mai multe sanse
    4 0
  • As fi tare curios care ar fi situatia daca Hamilton l-ar avea coechipier pe Vettel, Alonso sau Verstappen la Mercedes! Nu stiu daca ar mai castiga titlul mondial! Chiar Button l-a invins de multe ori in lupta directa pe Hamilton cand erau coechipieri la McLaren nu uitati asta! Norocul lui Hamilton ca il are coechipier pe Rosberg care este slab de inger si cedeaza psihic in fata lui Hamilton! Da Hamilton este bun, dar cu coechipieri care au stofa de campioni mondiali o cam da in bara. Si cand l-a avut coechipier pe Alonso la McLaren sa fim seriosi echipa si Ron Dennis l-au iubit mai mult pe Hamilton mai ales ca era pilot format de McLaren si debutant in F1 la acea vreme!!! In lupta directa l-a cam batut Alonso in 2007. Are noroc ca are o masina cu 1 sec pe tur mai rapida decat Red Bull si Ferrari. Asa ca mai usor cu Hamilton!!!
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru