Alonso, încrezător că poate obţine un podium în Singapore

de Daniel Popescu
Sambata, 20.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso este optimist că poate termina pe podium în Singapore pe baza locului cinci obţinut în calificări, însă Daniel Ricciardo avertizează că Red Bull este aproape de rivalii de la Mercedes.

Esential 0.226 a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Fernando Alonso in calificari
0.173 i-a despartit pe Lewis Hamilton si Daniel Ricciardo in calificarile din Singapore
Fernando Alonso a ocupat locul cinci în calificările pentru Marele Premiu al statului Singapore, însă diferenţa de numai 0.226 secunde care l-a separat de Lewis Hamilton îl determină să fie încrezător.

De altfel, spaniolul a fost cel mai rapid în două dintre cele trei sesiuni de antrenamente şi cred că monopostul Ferrari are ritmul necesar pentru a termina pe podiumul de premiere.

"În mod obişnuit, în calificări pierdem teren, dar asta nu s-a întâmplat astăzi. Am rămas competitivi, la două zecimi de pole, ceea ce este o noutate pentru noi. Sper că mâine vom avea oportunitatea să luptăm cu liderii, ceva ce nu suntem obişnuiţi să facem în acest an. Cred că podiumul este posibil, pentru că avem ritmul necesar şi probabil o bună degradare a pneurilor.

Dacă avem un start bun şi o strategie bună, putem fi acolo", a declarat el.

Pentru a ajunge pe podium, Alonso va trebui să-i depăşească pe ambii piloţi ai echipei Red Bull, Daniel Ricciardo şi Sebastian Vettel, care ocupă locurile trei şi patru pe grila. Australianul nu îi acordă multe şanse spaniolului şi afirmă că diferenţa de 0.1723 secunde care l-a despărţit de Hamilton demonstrează că Red Bull poate lupta cu rivalii de la Mercedes.

"Cu siguranţă este încurajator. M-am gândit că dacă vom fi la două-trei zecimi putem fi optimişti că vom rămâne aproape de ei şi în cursă. Suntem mai aproape de Mercedes decât ne-am gândit", a explicat el. 

▶ Avancronică Singapore: spectacol în noapte fără comunicaţii radio

Comentarii (13)

  • Ha,ha,ha...
    Hai sa-l vad si pe viteazul asta de Ricciardo,ca pana nu-i da cineva peste nas,asta e superman in fiecare cursa!Fara probleme mecanice sau greseli personale,nu il vad cum sa treca de cele doua mercedes,si nu ma refer la start!Poate o strategie deosebita....in fine,as vrea sa i se arate locul totusi,nu sunt toti Vettel sa-i treaca cum vrea el ! :P
    8 5
  • Alonso, încrezător că poate obţine un podium în Singapore

    Da' Kimi ce zice? Se baga ...?
    15 5
  • daca podiumul este pentru locul 7 , da , are sperante !!!
    10 19
  • "Da' Kimi ce zice? Se baga ...?"

    adica se baga la o manarie marca briatore ca sa ajunga alonso pe podium?

    Ca sa fie clar, vad ca sunt patru voturi verzi si niciunul rosu, poate nu a inteles lumea ...
    8 11
  • carcasa
    bai un punct,doua si trei-mari caricaturi de oameni sau ce dracu ma-voi nu intelegeti nimic din F1 asta-mereu postati sau postezi ca sa agasati oamenii-ce treaba are una cu alta-daca alonso prinde podium si kimi nu-asta este viata-daca este invers la fel-voi chiar credeti ca finlandezul care nu este adaptat la noua masina FERRARI este mai bun in clipa asta decit spaniolul care este adaptat?Voi nu realizati ca sunteti patetici in sensul englez?ca se fac manevre sa nu prinda kimi loc in fata lui alonso-total nemernicii-Ferrari cauta sa-l aduca pe kimi in puncte-ei au nevoie de puncte-de acolo vine calificare la final a echipelor-primele trei echipe clasate au cei mai tari sponsori-dar ce sa cunoasteti voi-voi sunteti habarnisti frustrati care postati zilnic pe aici cu numele de"punct"
    10 6
  • bernie
    Patetic esti tu bai carcasa otr ca nu ai inteles ironia punctului care era sigur ca o sa sara imediat vreun alfonsist ofticat sa i comenteze postul!!!
    4 7
  • bernie, multumim pentru iluminare..... As fi vrut sa fiu ironic la adresa lui Alonso (sunt alonsist ce dracu) dar am citit elucubratiile tale si ale punctelor si am ajuns la concluzia ca oricum nu sunteti capabili sa intelegeti nimic, nici sportul asta, nici statutul de fan sau suporter! Sunteti la fel de ingramaditi ca si arabii care se arunca in aer in speranta unei vieti de dupa plina de virgine!
    4 3
  • Saracul Bernie, n-ar o slubja, pe la scoala nu a fost dar vine sa comenteze pe automarket crezand ca ii pare cuiva mai destept. Saracul... ce sperante desarte. ... este atat de ironic inca isi ironizeaza propriile posturi, dupa care se supara cand cineva face misto de gunoaiele pe care le posteaza. La fel ca si in viata de zi cu zi, acestia sunt ignorati de famiilor lor la fel ca si de restul, fara prieteni, fara bucurii, isi petrec zilele ignoranti si invizibili pentru restul societatii. Oamenii civilizati ii numesc gunoaie, eu nu pot decat sa-mi fie mila de niste suflete fara nici un viitor sau speranta in viata lor.
    3 3
  • Mda, acest circuit este un pic mai "rapid" decat cel din Monte Carlo, insa cu posibilitati mai multe de a depasii.
    Prevad un start cu cateva "inacalecari" a la Maldonado, Magnussen, Perez si nu in ultimul rand al frustratului de Romain Grosjean pe care l-am auzit cum ii injura pe ai lui in casti, la calificari, pentru monopostul slab pus la dispozitie :).
    Iar fruncea se stie, duetul Ham cu Ros, care nu au cum sa incapa ambii in acelasi timp in prima curba nr 4, frustratul de Vettel si vulpoiul de Ricci care sta la panda( matza blanda zgarie rau) si da, Alonso fiind gata sa ia totul sau nimic dupa un an ratat de calutul cabrat :).
    Deci va fi funny de urmarit cursa :).
    4 1
  • bernie
    Deci am avut dreptate.Imediat au sarit ca arsi cativa ofticati alfonsisti...De fapt ceea ce comenteaza niste idioti ca sheitan si dany nu este decat viata de zi cu zi pe care o traiesc si o povestesc uneori pe acest site...Vai de cwrwl vostru de amarati...
    3 4
  • @bernie
    Ai si tu micile tale bucurii, daca altele nu sunt e bine ca te lasa parintii pe net :))))sa vedem ce face micutul tau in cursa ;)-o fura sau nu de la Rici
    1 1
  • pe cine esti asa suparat mai danyla? Mai las-o dreac de imagine a lui alonso pe automarket ca nu sufera el daca nu i-o repari tu
    4 2
  • Nu stiu cine a scos treapta a4-a de la podium ... ca sa nu mai vorbesc de nesimtitii de pe primele 3 locuri , chiar nu stiau ca trebuie sa-i faca loc unui *dublu campion mondial* de paie ??? Hahahaaaaa .... unde este Fortza Alontzo ??? Hai, maini rosii de la pupincuristi ....
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru