Alonso, interesat să realizeze designul unui circuit de Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.07.2012
Fernando Alonso a dezvăluit că ar fi interesat să stabilească configuraţia unui circuit de Formula 1 după ce se va retrage din activitate.

Fernando Alonso a dezvăluit o parte dintre planurile pe care le are după ce se va retrage din Formula 1.

În cadrul unei sesiuni de chat cu fanii Scuderiei pe site-ul oficial al echipei italiene, dublul campion mondial nu a exclus posibilitatea de a deveni proprietarul unei echipe de Formula 1, însă susţine că cel mai mult şi-ar dori să fie capabil să deseneze configuraţia unui circuit de curse.

"Mulţi dintre voi mă întreabă despre viitor, despre ce mi-ar plăcea să fac când mă voi retrage din activitate sau dacă îmi voi face propria echipă. De ce nu? Ar fi o aventură interesantă. Dar dacă Bernie Ecclestone mi-ar permite, aş vrea să desenez un circuit real de curse, precum circuitul de karting pe care l-am desenat la Oviedo şi care se va deschide în curând", a declarat spaniolul.

Alonso a inaugurat în luna martie a anului trecut un circuit de karting în Oviedo, oraşul său natal, în faţa a peste 4.000 de localnici. Totuşi, circuitul a cărui configuraţie a fost stabilită chiar de pilotul spaniol va fi finalizat abia în următoarea perioadă.

Circuitul de karting face parte dintr-un complex sportiv care poartă numele dublului campion mondial.

În plus, Alonso a povestit încă o dată emoţiile pe care le-a avut la finalul victoriei obţinute pe circuitul de la Valencia cu numai nouă zile în urmă.

"După ce am coborât de pe podium m-am simţit complesit. Aproape toată lumea de la Valencia era în roşu, cu steagurile Ferrari şi ale Spaniei. Marea bucurie de a câştiga un Mare Premiu într-un sezon atât de dificil a fost completată de faptul că am făcut-o în faţa spectatorilor spanioli. Sunt vremuri grele în Spania, pentru că mulţi dintre cei care au fost acolo să mă sprijine au trebuit să facă mari sacrificii economice", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (1)

  • tare
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru