Alonso îl acuză pe Vettel pentru duelul de la Interlagos: "Data viitoare intru în el"

de Daniel Popescu
Luni, 14.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că Sebastian Vettel a fost lipsit de sportivitate în duelul din cursa din Brazilia şi îl avertizează pe german că data viitoare va intra în el.

Pe lângă numeroase accidente şi depăşiri spectaculoase efectuate de Max Verstappen, Marele Premiu al Braziliei a oferit şi un duel pentru locul 7 între Fernando Alonso şi Sebastian Vettel.

Aflat într-o cursă de recuperare după ce a derapat în apropierea liniei drepte de start sosire, Vettel l-a ajuns din urmă pe Alonso şi l-a depăşit pe interiorul virajului 11. Alonso nu a avut de ales şi a fost nevoit să iasă pe breteaua de asfalt din afara circuitului pentru a evita un acroşaj, iar la finalul cursei l-a avertizat pe pilotul Scuderiei Ferrari că data viitoare lucrurile vor sta altfel.

"Era o bretea de asfalt, am folosit-o şi nu s-a întâmplat nimic. Dar dacă există un zid, ori intru în zid, ori intru în el, şi cred că asta se va întâmpla data viitoare. Voi intra în el şi va pierde mai multe puncte decât mine. Într-o zi va trebui să intrăm în el pentru a realiza că circuitul aparţine tuturor", a declarat spaniolul.

Urmareste Automarket
La capătul unei curse pline de evenimente, Alonso şi-a trecut în cont ultimul punct pus în jos, însă admite că se aştepta la mai mult ca urmare a faptului că mai mulţi piloţi de top au abandonat.

"Cred că ar fi trebuit să fie ceva mai bine.

Am început pe 10 şi am terminat pe 10 cu câteva abandonuri în faţă, aşa că nu am profitat de toate oportunităţile, dar condiţiile au fost foarte dificile. Nu cred că am fost prea puternici, în special în prima parte a cursei. Părea că grupul din faţă se îndepărtează de mine. Cred că nu am avut un ritm suficient de bune şi trebuie să îmbunătăţim", a mai spus el.

Înaintea ultimei curse a sezonului, Alonso ocupa locul 10 în clasamentul piloţilor cu 53 de puncte.

Via Motorsport

Comentarii (18)

  • Nu rezolva cu nimic asta. Nu mai exista respect intre piloti. Asta este clar , nu mai este F1 de altadata ....
    10 4
  • Ti-e frica de zid alonsita mica??? Nu ți-ar strica sa te trimită cineva in parapeti, poate așa vei simți si tu ce a simțit Piquet jr. la Singapore...
    29 49
  • s-au intalnit 2 plangaciosi. data viitoare sa intre, nu ne intereseaza comentariile.
    20 37
  • bernie
    @angusyoung...Le-ai stricat seara alonsitelor...Nu te pune cu astea ca sunt isterice si nu stiu de gluma...Normal ca ii este frica alonsitei de metereze ca și-a consumat opt din cele noua vieți de pisica in accidentele pe care le-a avut de-a lungul carierei ... Ma gândesc ca si Kimi si-a consumat tot cam atâtea prin F1 si WRC dar nu se plânge si își trăiește viata...Stie alonsita si fanii ei de ce ??? Ptr ca Kimi are cohones sau cum s-o scrie in spaniola...Oare fandosita stie ce are???Ar trebui ca împreună cu fanii ei sa decidă ce se dorește a fi...
    10 21
  • Mai AC/DC mai lasa-ne cu comentariile astea de c....t .Nu ma mir ca,cunoscatori de f1 nu mai comenteaza pe aici ,de aia nu mai sunt pe aici jumbo76,octav77 si alti ca vine unul ca tine care are o gramada de frustrari si si le revarsa aici.
    8 5
  • Ipocrituldeserviciu
    Adevarul e ca vetel e penibil atat in exprimarea pe circuit ca pilot cat si in afara, cu ceea ce scoate pe gurita. Alonso trebuia sa ramana pe pozitie indiferent de consecinta. Atunci poate ca n-ar mai fi avut ocazia sa il acuze pe Max de exact acelasi lucru. Ipocrizia il defineste perfect pe acest pilot. Notele de final ilustreaza perfect "performanta" neamtului. "Urmas" al lui Schumacher.
    17 13
  • a uitat cum l-a depasit pe massa in mexic ...
    7 4
  • Depasirile trebuie sa fie spectaculoase, vrem sa vedem curse auto, in schimb comportamentul lui Vettel reflecta tensiunile de la Ferrari... La fel de iritat era permanent si Alonso pe vremea Ferrari, Massa era frustrat pentru ca era carne de tun acolo, etc ....
    Domenicali, Arrivabene .... Poate acolo ar trebui o schimbare sau poate de mai de sus porneste tensiunea, dar in orice caz in conditiile astea, la Ferrari nu va fi performanta decat printr-o minune. Poate un Ross Brawn care a dovedit la mai multe echipe ca poate crea performanta, sau alta persoana, dar in lipsa unui lider in locul unui sef, acolo orice pilot se va comporta neadecvat, si performantele vor fi sub asteptari...
    14 0
  • pif666
    vettel la fortat pe alonso sa iese de pe pista .
    verstappen pe vettel la fel.
    cateodata este greu de inteles ce sa mai crezi.
    oricum f1 a ajuns un rahat de competitie.
    cat timp o sa o mai conduca fosila de bernie va fi in picaj .
    vrei spectacol,dai pe moto gp.
    14 0
  • Altadata? Tu ai vazut vreo cursa de "altadata"? Respect intre piloti? Da pe Schumacher cand a intrat in Villeneuve ca sa nu iasa campion mondial ai vazut? Si ghici cine a abandonat? Schumacher, ai ghicit. Villleneuve a termina bine mersi cursa si a ajuns campion mondial. De Senna sa-ti povestesc? Cati ani ai?
    9 0
  • zic si eu
    Continui sa spun ca aceste discutii sunt generate de un regulament neclarl, care permite mai multe interpretari pentru situatii similare.
    Dar in acest caz au ramas consecventi in ultimele 2 curse: Daca nu l-au penalizat pe Verst cand l-a impins pe Rosberg in afara circuitului in Mexic, Max venind din spate, lovindu-l pe Rosberg si fortandu-l sa iasa, nu aveau cum sa-l sanctioneze acum pe Vettel sau pe "Stapen".
    Ceea ce Vettel, Alonso, Perez puteau sa faca in aceasta cursa era sa-si apere pozitia (sa incerce mai degraba) si sa-l dea pe celalalt afara. Acu' degeaba se lamenteaza, dupa razboi multi viteji se arata!
    8 0
  • fan formula1
    sincer nu cred ca o sa mai fie vreo cursa adevarata atata timp cat sunt reguli si proceduri absurde si aberante si monopsturi care nu ai voie sa le dezvolti in timpul anului.Tin minte cand a devenit campion mondial Button,masina aia a aparut de nicaieri si a castigat campionatul.Eu cred ca campionatele sunt cumparate.
    5 2
  • Eu nu inteleg pe cei care spun ca Alonso afost in sezonul asta foarte frustrat.. Daca e sa ne luam dupa reactiile pilotiilr ,Vettel ar conduce detasat in topul frustrarilor
    9 5
  • lasai sa concureze atatea reguli de c...t,pt fiecare nica eroare se penalizeaza..si se plang mai rau ca piz..,ori sant barbati si concureaza ori manechini,care daca se lovesc la o unghie incep sa zmiorcaie..
    1 0
  • Valentin
    vETEL e cel mai frustrat pilot Ferrari din ultimii 25 ani. Si in acelasi timp cel mai neconvingator multiplu campion modial. Asta la o observatie sumara. Nu intru in detalii ca e mai nasol. Nu e vina lui ca n-are o masina ca la Red Bull insa si cu ce are subperfromeaza. Masina nu e atat de slaba pe cat o arata pilotajul lui vetel. E usor sa fii printre cei mari cand ai o echipa de genii.
    7 6
  • fan formula1
    interesant, Raikkonen este ultimul campion mondial pentru ferrari (2007)si totusi toata lumea ii canta in struna lui vettel inclusiv comentatorii curselor de la dolce.Insa se stie ca la ferrari tot timpul a fost pilot 1 si 2 dar chiar nu mi se pare cu nimic mai bun vettel decat raikkonen,cel putin anul acesta.
    7 1
  • Si in SUA cu Massa, cu a fost dle Aonso ??
    3 4
  • DariusF1
    Oricum Vettel e si vinovat, trebuia sa lase spatiu, Alonso avea dreptate, toti piloti fac numai prostii pe pista, si ei nu lasa spatii, eu, daca as fi in locul lui Vettel, as lasa spatiu, ca sa lase si Alonso, dar eu nu cred ! Pai Vettel injura, are dreptate, se plange tot timpul de incidente cu Verstappen, si cu Kvyat, baiii Kvyat ce dracu facusi ma nene ma ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru