Alonso laudă performanţele lui Ricciardo din acest sezon

de Daniel Popescu
Luni, 21.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso are numai cuvinte de laudă la adresa lui Daniel Ricciardo după duelurile spectaculoase din Marele Premiu al Germaniei.

Esential 106 puncte a obtinut Daniel Ricciardo in sezonul 2014, cu care ocupa locul trei in clasamentul general
97 este numarul de puncte acumulate de Fernando Alonso in acest an
Fernando Alonso, Daniel Ricciardo şi Sebastian Vettel au oferit câteva dueluri spectaculoase în Marele Premiu al Germaniei, însă cel care s-a evidenţiat cel mai mult a fost australianul.

Alonso a avut numai câteva de laudă despre Ricciardo la finalul cursei şi a evidenţiat în special performanţele acestuia în competiţie cu mult mai titratul său coechipier.

"Ricciardo reprezintă o surpriză încă din Australia. Cred că se descurcă incredibil. Cred că l-a învins cu 7-3 pe Vettel în primele 10 curse şi cred că nimeni nu se aştepta la asta. Face o treabă foarte bună, a pilotat fantastic duminică şi s-a luptat foarte inteligent. Întotdeauna a urmat traiectoria mea după ce l-am depăşit şi apoi frâna foarte târziu, ataca foarte târziu şi nu a ratat niciodată vreun viraj, aşa că a fost foarte, foarte inteligent.

A fost o luptă grozavă", a declarat pilotul Scuderiei Ferrari.

Red Bull Racing spera să lupte cu rivalii de la Mercedes, mai ales după ce Renault a promis îmbunătăţiri majore prin creşterea numărului de cai putere, după introducerea unui nou update software. Cu toate acestea, Vettel a admis că promisiunile constructorului francez nu au devenit realitate, întrucât nu a simţit o îmbunătăţire majoră.

"Nu cred că am inreigstrat atât de multe progrese precum am sperat. Am avut un update pe monopost, dar nu ne-a adus atât de mult pe cât am presupus", a declarat germanul. 

Comentarii (18)

  • c.daniel
    Chiar ca am fost si eu impresionat de Ricciardo, de modul inteligent si fair cum a purtat duelurile cu Alonso. Si in atac, si in aparare. Adica, Alonso, care are multi ani de experienta, vorba aia. Bravo lui. Si si noi spectatorii, suntem castigati.
    32 8
  • Am vazut cum Nando nu reuseste sa treaca de Vettel de 2 curse. Cu australienii se pare ca are mai mult succes.
    23 20
  • Test Driver 01
    @Alex: Alonso trecea usor de Vettel daca monopotul Ferrari era egal cu motopostul Red Bull, ca dovada ca oricine care are un monopost mai rapid ca cel din fata... il depaseste. Imi place Vettel ce bine se bate cu cei din fata in schimb, nu i-a vazut deloc pe Rosberg, Bottas, iar Hamilton a zburat pe langa Vettel. Cat despre depasirea asupra lui Ricciardo, Alonso avea pneuri mai proaspete pe care l-a uzat in tururile pana l-a depasit pe acesta.

    Mi-ar dori ca toti oamenii sa aiba un creier activ, pentru a nu mai vedea astfel de comentarii gunoaie ca ale tale. Sau mai putina frustrare macar, deh stiu ca ai o viata trista, dar nu am cu ce sa te ajut.
    29 31
  • s-a gasit si el abia acum sa il laude, dupa ce a reusit sa-l invinga. Cand se clasa in fata (mai mereu) nu gasea cuvinte de lauda. Dar Vettel? De Vettel ce ai de zis? Il vei lauda tot asa dupa ce vei reusi sa-l invingi intr-o cursa?
    14 26
  • Alonso l-a depasit ieri o data pe Vettel, poate ca n-ai fost atent. Si era pe componenta mai dura a pneului. Vet nu l-a depasit pe circuit, l-a depasit datorita strategiei. Asta in cursa de ieri.
    28 12
  • @@alex
    Vettel i-a depasit simultan si pe alonso si pe raikkonen, probabil ai pierdut faza...
    13 23
  • Nu ai cum sa te miri ca Ricardo e laudat.Nu are foarte multa experienta in F1 si deja uimeste pe toata lumea cu talentul sau de pilot.Intr-o zi va ajunge campion dar peste multi ani sau de pinde daca pleaca la alta echipa
    15 11
  • Parerea mea, strict a mea, este ca Vettel a fost o prada mult mai facila decat Ricciardo!
    11 16
  • Riciardo termina sigur in fata lui Vitzel daca nu-l incurcau Massa cu Magnusen la start! A pierdut acolo pozitii bune si nu din cauza lui.
    20 12
  • pif666
    cel mai talentat pilot de pe grila cu siguranta. bravo lui ricci. il bate la fund pe vitel_ marele campion din dodoasca.
    poate se misca rapid ferrari si il aduc la echipa. ca de kimi m-am saturat.
    13 16
  • mobius
    Ferrari au de rezolvat mai intai problema echipei tehnice si apoi a monopostului. In privinta pilotului, vorbesc de al doilea, pentru ca pe primul ar trebui sa-l convinga sa remana, pot aduce oricand pe cel mai bun al doilea pilot de pe grila (pe primul il au deja). Din pacate problemele cu tehnicienii si monopostul sunt greu rezolvabile, va dura probabil ani, greu de spus cati, pentru ca aici nu depinde doar de bani.
    4 4
  • @Test Driver 01 Esti o nulitate si nu meriti sa ma cobor la nivelul tau. Du-te si mai fa-ti un frate sa ai cu cine comenta F1.
    Vettel are 4 titluri consecutive pe care nu o sa le egaleze cineva prea curand. Rici si Nando sunt nascuti talent si morti speranta.
    14 1
  • Miro 65
    @Alex Un pilot terminat se bucura cand depaseste un pilot inceptor. Noroc ca a iesit Masa din cursa ca iar il umilea pe spaniol.
    4 3
  • "Cred că l-a învins cu 7-3 pe Vettel în primele 10 curse şi cred că nimeni nu se aştepta la asta." De fapt Alonso a facut aceasta declaratie intr-o incercare de umilire a lui Vettel. De parca nu mai poate sta el acum de cat de bun este Ricciardo, dar s-a folosit de moment pentru a sublinia ca Vettel are rezultate mai slabe decat coechipierul sau. Mi se pare cam penibil sa tii scorul intre alti piloti. Dar trebuie sa-l intelegem si pe Alonso, doar a pierdut 4 titlui in timp ce Vettel a castigat 4.
    6 3
  • @ALEX ESTI O NULITATE CA FANUL TAU FAVORIT ,MIRCEA SOLCANU ,,,
    3 4
  • Singaporezul
    Realitatea este ca Vettel la batut pe Alonso(cel putin in ultimele 2 curse) in timp ce Ricci cu aceeasi masina a luat bataie de la Alonso.Se pare ca Alonso il motiveaza mai bine pe Vettel si acesta da ce e mai bun din el,insa cand se bate cu Ricci,Vettel ia bataie si va lua in continuare pt. ca il subestimeaza.Atat
    2 3
  • Andrei
    Championul de plastic cu 4 titluri oferite pe tava de Marele Newey este in adevarata marime acum, desi are o masina mai buna ca Alonso se chinuie in spatele lui ca de competitia directa cu Riciardo nu mai vorbesc, batut si in calificari si in cursa pana acum. La general Riciardo si Alonso sunt peste vetel. 4 titluri, o gluma statistica, cine din padocul F1 crede ca vet are fata de 4 titluri? Doar cativa din fanii usor covarsiti de emotie din Romania.
    3 2
  • Orice scuze ai cauta pentru Vettel si-o ia rau de la Riciardo pe aceeasi masina. Asta e adevarul. Iar Riciardo si-o lua de la Buemi. Si oricat spera unii revirimentul nu apare, Riciardo il va bate si anul viitor. Il si vad pe Vettel cautandu-si echipa din 2016. Daca ar avea vana ar veni alaturi de Alonso la Ferrari, dar e prea fetita pentru asemenea provocare.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru