Alonso s-a retras din Formula 1 din cauza lipsei de spectacol: "Acțiunea de pe circuit este foarte modestă"

de Daniel Popescu
Vineri, 17.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a decis să renunțe la Formula 1 din cauza lipsei de spectacol de pe circuit și crede că numeroasele polemici care nu au legătură cu evenimentele din timpul curselor reprezintă un semn rău.

Fernando Alonso a dezvăluit în această săptămână că nu va concura în sezonul 2019 al Formulei 1. Chiar dacă nu exclude revenirea în competiție după 2020, spaniolul a admis că a luat această decizie drastică din cauza lipsei de spectacol, întrucât cursele au devenit previzibile.

"Acțiunea de pe circuit nu este cea la care am visat când m-am alăturat Formulei 1 sau cea pe care am experimentat-o în alți ani. M-am oprit pentru că, în opinia mea, acțiunea de pe circuit este foarte modestă. De fapt, vorbim mai mult despre lucruri din afara circuitului. Polemici, mesaje radio. Este un semn rău", a declarat el.

În plus, Alonso susține că poate deja să anticipeze ce se va întâmpla în cursele de la Spa-Francorchamps și Monza, motiv pentru care motivația sa a scăzut semnificativ.

"În 2004 și 2009 nu câștigăm, dar era dificil să anticipezi ce se poate întâmpla la Spa sau Monza. Acum pot să scriu ce se va întâmpla acolo. Putem scrie primele 15 poziții cu una sau două greșeli.

Mergem la Barcelona și după prima zi de teste știm ce vom face până în noiembrie, iar asta este dificil", a adăugat el.

Alonso nu a anunțat încă în ce competiție va concura anul viitor, însă spaniolul are numeroase opțiuni, inclusiv să rămână în Campionatul Mondial de Anduranță alături de Toyota sau să experimenteze competiția IndyCar din Statele Unite.

Via Autosport

Comentarii (17)

  • SIMPLE MINDS
    Cand suntem *bombardati* aproape zilnic de toate forurile europene cu indemnuri la *predictibilitate* iata ca apare un cetatean al UE si ne comunica faptul ca el e doritor de imprevizibil.Pai noi ce sa mai intelegem?Nu-i asa ca generaza o stare de confuzie la adresa noastra? P.S. Criza varstei mijlocii nu ne ocoleste pe niciunul dintre noi !
    11 10
  • Stie toata lumea dece se retrage Alonso, scuzele sunt de prisos
    13 17
  • "Prietene" Alonso, trebuia sa accepti oferta Mercedes, dupa retragerea lui Rosberg si nu ai facut-o ! De ce ? Numai tu si Briatore stiti ! Ai fi avut parte atunci de actiune la cel mai inalt nivel si cat cuprinde, te-ai fi batut cu Hamilton, Vettel, Kimi, Max si Ricci ! Dar nu, tu ai preferat sa te bati cu Stoffel ! Si daca atunci ai facut asta, acum lasa gargara, ca nu te mai crede nimeni ! Poate doar cativa fani orbi !
    12 14
  • Sunt fan Alonso, insa aceasta declaratie ma surprinde in mod neplacut; evident, nu va recunoaste ca de fiecare data cand se strica masina (sa nu mai spun de Ungaria, cand impingea masina spre standuri) era plin de nervi si cheful de a pilota ii scadea mereu. Mai bine tacea.
    7 9
  • serban
    Chiar nu înțeleg de unde atâta ipocrizie la omul ăsta ! Adică pleacă din F1 pentru lipsa de acțiune ! Și unde se duce Alonso ? În WEC !!! Unde are parte de multă, multă acțiune și mult, mult suspans ! Adică Toyota de una singură și el cu sine însuși ! Păcat, mare păcat de calitățile lui excepționale de pilot ! Dar să nu-ți asumi propriile greșeli și să cauți permanent țapi ispășitori pentru ele, denotă un caracter sub nivelul mării ! Și atunci îmi expic și de ce nu l-a mai vrut, în ultimii doi ani, nici un șef de echipă serios.
    11 12
  • daca era la Ferrari sau Mercedes acum, sigur F1 i se parea spectaculoasa. sa fim seriosi, pleaca pentru ca nu are masina competitiva si nici nu va avea pentru ca Mercedes, Ferrari sau RBR nu-l vor.
    5 8
  • "De fapt, vorbim mai mult despre lucruri din afara circuitului. Polemici, mesaje radio. Este un semn rău"

    Pai ar trebui sa ramana, pentru ca el este maestru la chestiuni din afara cicruitului.

    Eram sigur ca atunci cand se va retrage va iesi pe usa din spate. Va arunca cu rahat asa cum mereu face. Si va evita sa se faca de ras --- PA CIRCUIT. Probabil vine Lando Norris ...
    3 12
  • Deci pa pa, calatorie sprancenata. Acum fanii au cale libera sa trancane ce fapte marete ar fi facut Alonso DACA. Mai greu e sa faci pe bune, in realitate.
    3 11
  • "În 2004 și 2009 nu câștigăm, dar era dificil să anticipezi ce se poate întâmpla la Spa sau Monza. Acum pot să scriu ce se va întâmpla acolo. Putem scrie primele 15 poziții cu una sau două greșeli. Mergem la Barcelona și după prima zi de teste știm ce vom face până în noiembrie, iar asta este dificil"


    Dar despre LM 2018 puteai scrie ce se va intampla? Puteai ... Si totusi Alonso s-a dus hotarat acolo ca sa "demonstreze ca e pilot complet" ... HAHAHA E cel mai ipocrit pilot din toate timpurile.
    4 13
  • Impredictibilitate, actiune adevarata si lupta fara menajamente in WEC, la Silverstone in calificari, pole si prima linie Toyota, la "numai" peste 2sec de ceilalti !
    4 7
  • Am uitat sa mentionez, Alonso evident al doilea ...
    5 6
  • în opinia mea, acțiunea de pe circuit este foarte modestă

    Modest ai castigat tu in LM. Nu concura nici macar Toyota cu Toyota.
    4 4
  • Maximum de actiune pe circuit la Silverstone, in WEC, Toyota a castigat cu un avans "minim", de numai 4(patru) ture ... bravo Alonso, de data asta ai stiut ce sa alegi, decat leguma in F1, mai bine zmeu intr-un campionat cu doua masini !
    2 2
  • Se spune pe la noi: de morți numai de bine!
    Prea multe vorbe pentru un subiect minor in istoria F1
    3 5
  • SIMPLE MINDS
    Ambele Toyota LMP1 excluse din clasamentul general dupa cele sase ore de la Silverstone ! Lupta pentru titlu in WEC se *anima* mai mult ca oricand. :-)
    4 0
  • Daniel grassu
    Are dreptate ....
    1 0
  • Pierre Gasly va fi noul pilot RBR si Lando Norris va fi lasat de Mclaren sa alerge in FP 1 la Spa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru