Alonso speră să lupte pentru titlu în 2017: "Nu este o satisfacţie să termini cursele pe 10"

de Daniel Popescu
Vineri, 24.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso şi-a exprimat speranţa că în sezonul următor va lupta pentru titlul mondial, întrucât a admis că o clasare pe ultimele locuri care aduc puncte nu reprezintă o satisfacţie.

Fernando Alonso speră să mai obţină cel puţin un titlu mondial până la retragerea din Formula 1. Plecarea de la Ferrari la McLaren nu s-a dovedit una inspirată, întrucât Honda nu a reuşit încă să dezvolte un motor competitiv, însă spaniolul speră ca anul viitor să reuşească să lupte din nou pentru trofeul suprem.

"Mai este mult până departe pentru că vrem să câştigăm, vrem să fim campioni mondiali şi acum nu suntem în acea poziţie, dar suntem aproape. Cred că acesta este un sezon important pentru noi şi sperăm ca anul viitor să facem pasul final şi să luptăm pentru campionat", a declarat spaniolul.

Urmareste Automarket
Dublul campion mondial speră ca măcar conaţionalul său de la Toro Rosso, Carlos Sainz Jr, să aibă parte de un sezon mai bun, însă admite că este frustrant să termine mereu doar pe ultimele poziţii care aduc puncte.

"Aş fi bucuros dacă Sainz ar termina în faţa mea în acest sezon, iar eu voi fi capabil să lupt pentru campionat anul viitor.

Nu este o satisfacţie uriaşă să termin pe nouă, zece sau ceva de genul ăsta", a adăugat el.

Via GrandPrix

Comentarii (16)

  • Eu nu cred ca Honda va fi capabila la anul "indiferent de regulament" sa se bata pentru titlu.
    9 6
  • Oho, nice1, inseamna ca nu se mai retrage. Nu sunt fan Alonso, insa F1 are nevoie de el!
    25 3
  • cel mai urat mclaren anul asta!
    la anul ar trebui sa se dezvolte exponential ca sa aiba sanse.
    10 4
  • Este un pilot foarte talentat care a activat spectacolul când se bătea de la egal la egal cu Schumi, din păcate nu a fost manageriat pe măsura talentului sau pe parcursul carierei sale! Ar fi frumos sa producă surpriza mclaren la anul dar cred ca ramân doar vise.
    21 2
  • Am spus-o si ma repet:pt ceea ce a facut Alonso in 2007 si-n 2008, nu va mai pupa titlul mondial cat mai sta in F1!!!
    11 24
  • pai daca a plecat de la ferrari..de ce sa lupte ptr locul 1 mereu.. e mai bine ptr 9-14..ce sa i faci..
    14 8
  • serban
    Asta este, speranța moare întotdeauna ultima, păcat de el, pilot de clasă, după titlurile cu Renault a fost în permanență defazat ! Un an petrecut sub locul 15, urmat de unul în jurul locurilor 9-10, devin deja niște eșecuri greu de digerat. Trecerea la McLaren i-a devenit bomboana de pe coliva carierei !
    11 11
  • Eu cred ca Honda are sanse f bune sa recupereze f bine in 2017. Fara sistemul de tokens, cu posibilitatea de a dezvolta liber Honda va investi f multi bani in dezvoltarea unui motor performant. Vom vedea dar la anul ierarhia va cu totul alta desi Mercedes raman in continuare favoriti. Alonso este unul din cei mai buni piloti din ultimii 25 de ani, cu o forma inca f buna ma astept sa revina in top daca va avea o masina buna.
    22 6
  • Nu va suparati, dar Honda si peste 5 ani va fi la fel . Atata timp cand nu demonstrezi la al doilea an la rand ca te bati pentru titlu, nu are rost sa continui.
    2 6
  • serban
    @Hami Nu s-au bătut nicidată cu adevărat, pentru că până în 2004 Schumi a avut cea mai bună mașină, în 2005 pneurile Bridgestone au făcut din Ferrari o F1 de duzină, iar în 2006, Alonso a dominat până la interzicerea mass damper, că pe urmă nu a mai reușit decât victoria din Japonia, in urma abandonului lui Schumi, trăind de pe urma avantajului acumulat. De luptat, a luptat de la egal la egal, dar cu Kimi, Hamilton și Vettel, cu ei a demonstrat că este un pilot de mare valoare ! Părerea mea.
    12 1
  • ovidiu15081982
    Vrabia malai Viteazu....nu o sa mai castige nimic...McLaren sunt praf si asa vor ramane...si-au luat teapa vietiicu Honda ! Pacat pt Alonso..a avut si ghinion in 2007, 2010 si 2012..
    9 4
  • mobius
    Nici eu nu cred ca Honda va fi capabila sa produca anul viitor un motor la nivelul Mercedes sau Ferrari si nici McLaren un sasiu comparabil cu RBR. Sunt bucuros ca va continua si sezonul viitor, iar sperantele sale cred ca se leaga de alte oportunitati care se vor devoala pana la sfarsitul sezonului.
    5 1
  • Ctlnmihai
    @mobius: Alonso are contract cu McLaren pana la finalul lui 2017. Daca vrea sa plece cineva trebuie sa-i cumpere contractul, si nu se vede rostul pentru ca sunt destui piloti care stau pe bara. La Mercedes nu este dorit, la Ferrari la fel, la Renault... aia sunt pe nicaieri. Mai ramane... ah McLaren... sau Sauber poate il vor ei?
    2 5
  • Stii tu ca nu e dorit la Mercedes? Eu am citit recent o declaratie de a lui Toto W ca Alonso e primul pe lista in cazul in care unul din actualii piloti pleaca in 2017. Alonso e dorit peste tot dar trebuie sa vrea si el. Sunt convins ca si la Ferrari daca ar vrea ar gasi o usa deschisa. Pilotii care "stau pe bara" nu au valoarea lui Alonso. In fine, Alonso nu va pleca decat la Mercedes. Altfel va ramane la Mclaren , un an sau doi. Cu cel mai mare salariu din F1 e cea mai buna alternativa.
    5 2
  • Ctlnmihai
    Da stiu ca nu este dorit la Mercedes, pentru ca Rosberg a semnat pentru inca doi ani. Daca era dorit Alonso la Mercedes, nu semnau cu Rosberg. Alonso este dorit peste tot, dar uite ca de fapt nimeni nu-l vrea. Trist dar adevarat. Valoarea lui Alonso este irelevanta, locul 11-14 n-au nici o valoare, din pacate. Daca avea atata valoare Alonso, se batea la un podium ceva, cum fac cei de la Ferrari si Red Bull. Sau stai, decat sa te bati la un podium, victorie, cea mai smechera chestie este sa te bati pentru locurile 11-15 nu-i asa?

    Pentru Alonso, Button si Raikkonen aventura numita F1 s-a cam terminat, Button poate pleaca la Williams sa faca figuratie un sezon, cine stie. Raikkonen poate mai sta un sezon, aduce bani si fani, in rest face figuratie la fel, iar Alonso este platit regeste doar ca sa spuna la fiecare cursa "ca fac progrese importante" pentru ca altfel Honda ar pleca de rusine din F1.
    2 7
  • Ctlnmihai
    Curaj punctulet, nu mai plange. Alonso este un pilot foarte bun, sper ca si-a dat seama ca este timpul sa se duca in Le Mans, aventura lui in F1 s-a terminat de cativa ani. In Le Mans in schimb... ar avea multe de aratat! Curaj punctulet, fiecare are fanii lui dar n-ar fi rau sa fim corecti macar si sa acceptam realitatea.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru