Alonso sugerează că plecarea lui Domenicali de la Ferrari este pozitivă

de Daniel Popescu
Joi, 17.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că decizia lui Stefano Domenicali de a pleca de la Ferrari este una responsabilă, în mijlocul speculaţiilor că spaniolul a avut un cuvânt important de spus în această schimbare.

Probabil că Domenicali nu mai avea dispoziţia necesară pentru a continua şi a simţit nevoia să ia o greutate de pe umeri.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Ferrari a anunţat la începutul acestei săptămâni că Stefano Domenicali a părăsit echipa, iar noul şef al echipei a devenit Marco Mattiacci, care nu are experienţă în motorsport.

Presa internaţională a speculat că Fernando Alonso a pus presiune pentru o schimbare de acest gen, iar spaniolul afirmă că mutarea este una responsabilă, în beneficiul echipei.

"Probabil că Domenicali nu mai avea dispoziţia necesară pentru a continua şi a simţit nevoia să ia o greutate de pe umeri. A făcut o mutare foarte responsabilă. Când ai o poziţie privilegiată în echipă nu este uşor să spui că poate este mai bine să pleci, dar el a făcut-o în interesul Ferrari şi trebuie să respectăm această decizie", a declarat el.

Dacă aşa a simţit el, asta este, viaţa merge înainte.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Între timp, în stilul său caracteristic, Kimi Raikkonen nu este foarte afectat de schimbare şi este convins că lucrurile nu se vor modifica radical la Ferrari din acest motiv.

"Cred că toată lumea a fost un pic surprinsă, dar din câte înţeleg această a fost decizia lui Domenicali.

Dacă aşa a simţit el, asta este, viaţa merge înainte. A fost un tip super. Am lucrat mulţi ani cu el şi am vorbit des, dar astfel de lucruri se întâmpla. Putem gestiona astfel de situaţii", a adăugat el.

Mattiacci va ajunge la Shanghai pentru Marele Premiu al Chinei abia în dimineaţa zilei de vineri, atunci când se va întâlni pentru prima oară cu Raikkonen şi Alonso. 

Via James Allen, Autosport

Comentarii (11)

  • Nu par foarte tristi baietii !!!!
    20 0
  • pai nici n au de ce.. era clar ca si ei s-au saturat de domenicalli, dar ce puteau face.. noroc ca l-a ejectat montezemollo
    19 0
  • se aude ca Bell de la mercedes, Ross the Boss Brawn sau G. Berger ar putea sa- ia locul lui Domenicalli...Berger n-ar veni singur la echipa, ci cu Giorgio Ascanelli cel mai renumit inginer de la Brembo...
    http://f1grandprix.motorionline.com/berger-brawn-e-bell-in-lizza-per-sostituire-domenicali-alla-ferrari/
    9 0
  • speram sa revina Brawn cu Ascanelli...vedem ce va fi..
    si Bell e ok, a lucrat cu alonso la renault, e experimentat, ar impartasi multe din tainele de la mercedes...
    8 0
  • dar unde zice Kimi ca lucrurile nu se vor modifica radical din acest motiv?? Eu nu gasesc. Zice doar ceva gen c'est la vie
    6 0
  • Domenicalli se scutura de Kimi in 2010 in felul in care a facut-o. Alonso a fost ani la rand favorizat si pupat in spete la Ferrari, inclusiv de Domenicalli. Cu toate acestea Kimi vorbeste numai de bine iar Alonso se bucura ca a scapat de "incompetent". Asa sunt oamenii .... unii ok altii nu prea ...
    12 9
  • mai ramine ca Alonso sa faca si el pasul"pozitiv,responsabil,in beneficiul echipei"
    12 12
  • pif666
    in sfarsit ia si luca de m o decizie corecta dupa atatia ani de ceata .cea mai buna alegere ar fi fara indoiala briatore. cel mai important atuu este ..italian de-al lor. apoi un strateg uns cu toate alifiile, ross brawn nu cred ca vrea la ferrari . ar fi buuuuun ,dar .....cam greu de convins. omul vrea propia lui echipa,tinteste mult mai mult decat sa mai lucreze pentru alti,cand o poate face pt el insusi. eu zic ca imposibil sa vina la ferrari. apoi ceilalti sunt de duzina. fara dubi,cea mai buna mutare este briatore. mafiot de al lor,bun de formula 1. daca ma gandesc bine,ar putea fi pe aceasi treapta cu eclestone. mafioti de inalta clasa.
    0 1
  • Grigore
    Danoe, intr-un rarisim efort de obiectivism, ti se pare ca Alonso e piesa de schimbat la Ferrari? Mie mi se pare ca a fost cel mai mare atu al echipei, spun asta fara sa fiu nici fan Ferrari nici Alonso. Pare-se ca dublul campion si-a impus punctul de vedere si a determinat debarcarea lui Domenicali.
    2 3
  • Hai Briatore......
    6 2
  • @Grigore
    minti .... nu esti fanu lu alonso .... ba esti si inca ala cel mai inversunat care tasteaza pacilea. Obiectiv, trebuia schimbata toata banda aia de hoti Dome, Santander si Alonso
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru