Alonso va concura în Cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru Toyota: "Este o mare provocare, dar am șanse să câștig"

de Daniel Popescu
Marti, 30.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso va concura în acest an pentru Toyota în Campionatul Mondial de Anduranță, inclusiv în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe lângă sezonul de Formula 1 cu McLaren.

Fernando Alonso a anunțat marți că în acest sezon va concura în paralel și în Campionatul Mondial de Anduranță alături de Toyota. Posibilitatea de a concura în această competiție a fost una dintre cerințele impuse de Alonso la semnarea prelungirii contractului cu McLaren pentru 2018.

Spaniolul va avea astfel un sezon 2018 extrem de încărcat: 21 de curse în Formula 1 și alte 4 etape în Anduranță. Pilotul va participa la cursele de anduranță de la Spa-Francorchamps (5 mai), Silverstone (19 august) și Shanghai (18 noiembrie), urmând să absenteze doar la cursa de la Fuji, care va avea loc în aceeași zi cu Marele Premiu al Statelor Unite.

"Nu am fost niciodată timid în privința obiectivului meu de a câștiga Tripla Coroana: Marele Premiu al statului Monaco, Cursa de 500 de mile de la Indianapolis și Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Anul trecut am încercat Indy, am fost aproape, dar am ratat pentru puțin. În acest an am șansa de a concura și de a câștiga la Le Mans.

Este o mare provocare, pentru că multe lucruri pot merge prost, dar sunt pregătit și asept lupta cu nerăbdare", a precizat el.

Anunțul vine la numai câteva zile după ce Alonso a concurat în Cursa de 24 de ore de la Daytona, în care a ocupat la un moment dat locul 6 înainte de apariția unei pene pe parcursul stintului efectuat de un coechipier și a unei probleme la frâne.

Via Motorsport

Comentarii (10)

  • Omul are potential, e clar; masina competitiva ii mai trebuie.
    18 0
  • toti pilotii de pe grila au potential insa in anduranta fiabilitatea de aproape fiecare data a primat in fata vitezei pure.
    3 7
  • Hai sa asteptam mai bine timpii de care e capabil Alonso la LM apoi sa vb de viteza pura. Pilotii de F1 in general fac bine acolo - ma gandesc prima data la Wurtz, Hulkenberg apoi Webber, Kobaiashi. Nu e mare branza pana la urma de vreme ce poti castiga si la varste inaintate la LM.
    2 2
  • Tripla coroana nu mai e de actualitate. Era ceva odata cand aproape toti pilotii de top concurau in mai multe formule, practic te bateai cu adversarii tai obisnuiti in mai multe formule diferite. Acum merge Alonso in LM sau Indi in timp ce Hamilton sau Vettel sau Verstappen ba.
    4 4
  • Cum se impart/de unde provin banii pentru echipele F1:

    https://www.youtube.com/watch?v=FDrolrgtuIk
    1 1
  • Din sezonul ce va incepe in martie nu vom mai avea "umbrelele" in jurul pilotilor. Americanii au considerat ca nu mai sunt "politically correct".
    1 1
  • serban
    Păi ar cam trebui să câștige măcar aici, că în F1 zero șanse în următorii trei ani, la ce se aude despre noul motor Mercedes ! Zero șanse pentru orice pilot non Mercedes, nu numai pentru Alonso ! Ar fi nașpa rău de tot, dar se pare că într-acolo se merge.
    1 0
  • Pai ARE masina competitiva, Toyota e cea mai buna masina din WEC.
    1 0
  • serban
    Doar așa ...
    0 0
  • serban
    doar asa dar nu cu siguranta
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru