Antrenamente clasice în Rusia: Mercedes domină, Ferrari are probleme de fiabilitate

de Daniel Popescu
Vineri, 29.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg și Lewis Hamilton și-au împărțit "victoriile" în antrenamentele din Rusia, în care Sebastian Vettel a avut o defecțiune la sistemul electric al monopostului Ferrari.

Marele Premiu al Rusiei a început în nota obișnuită a primelor trei runde ale noului sezon. Nico Rosberg a dominat prima sesiune de antrenamente după ce a fost cronometrat cu 1:38.127, reușind să-l devanseze pe coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton, cu șapte zecimi de secundă. Ferrari și-a adjudecat următoarele două locuri prin Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen, după ce germanul a pierdut în repetate rânduri controlul volanului.

În cea de-a doua sesiune a fost rândul lui Hamilton să fie cel mai rapid cu 1:37.583, în timp ce Rosberg s-a mulțumit doar cu locul trei. Vettel a ocupat locul doi în ciuda faptului că a ratat ultimele 60 de minute ale sesiunii din cauza unei defecțiuni la sistemul electric pe linia de start-sosire, în timp ce Raikkonen a fost încă o dată al patrulea.

Urmareste Automarket
Ambele echipe de top au introdus modificări la motoare.
Ferrari a utilizat trei jetoane pentru îmbunătățirea compresiei în cadrul cilindrilor, ceea ce asigură mai mulți cai putere. La rândul lor, Mercedes a cheltuit două jetoane pentru un update la sistemul de alimentare cu carburant, însă modificările nu au necesitat noi unități de propulsie pentru Rosberg și Hamilton.

În prima sesiune, Red Bull a efectuat primul test cu propriul său sistem de protecție pentru piloți, botezat Aeroscreen, care presupune montarea unui ecran în fața cockpitului și care asigură o vizibilitate mai bună pentru pilot comparativ cu sistemul Halo al Scuderiei Ferrari.

În afara circuitului, Comisia F1 a aprobat planurile pentru schimbarea regulamentului pentru motoare, care vizează reducerea numărului de unități de propulsie permise pe sezon la trei începând din 2018, precum și obligativitatea ca producătorii de motoare să asigure unități pentru toate echipele la prețuri care vor scădea progresiv în următorii ani.

Rusia - Rezultate Antrenamente 1

Rusia - Rezultate Antrenamente 2

Calificările pentru Marele Premiu al Rusiei vor avea loc sâmbătă cu incepre de la ora 15:00, în timp ce cursă se va desfășura duminică de la aceeași oră.

Comentarii (18)

  • super tractorul rosu, sunt tot acolo , la locul lor, rici a facut 22 de tururi la 1.41, cred ca duminica o sa fie inca o zi trista pentru uni cu multe update-uri
    10 32
  • Yesssssssssss!!!!!!! Yupyyyyyy!!!!!!!!!
    Vettel este obligat sa schimbe cutia si va fi penalizat 5 pozitii pe grila de start.
    10 38
  • http://www.motorsport.com/f1/news/vettel-gets-five-place-grid-drop-for-gearbox-change-732015/

    By: Jonathan Noble, Formula 1 Editor
    10 minutes ago
    Sebastian Vettel will get a five-place grid penalty for the Russian Grand Prix following a gearbox change ahead of qualifying.

    Despite being second fastest overall in the afternoon session on Friday, the German had a frustrating time when his car stopped on track with a suspected electronic problem.

    But to add a further blow to his bid to deliver a first victory of the season, Vettel will now be fitted with a new gearbox. That will mean he takes a five-place grid penalty at Sochi.

    It is unclear, however, if the gearbox change is related to what happened in Friday practice or is purely as the result of something the team discovered after the Chinese Grand Prix.

    Lewis Hamilton is also having a new gearbox fitted but, because he replaced one in Shanghai and took a penalty there, he is allowed a new unit this weekend without punishment.
    7 25
  • gigi k rai
    ha ha ha uite ma cine rade astia doi care le da mercedes si ferrari cate un tur in fiecare cursa , sa va fie rusine daca vedeti doar problemele celor de la ferrari. Sa nu mai zic ce a spus ALONSO in cursa de la SUZUKA, despre mclarenu-l de GP2 .CIOCUL MIC pana veti ajunge si voi la nivelul celor de la ferrari .FORZA FERRARI
    26 4
  • Mirciulica + VJohann

    Se inghesuie pe ecran,
    Vorbesc cu patos si elan,
    Era un teatru "genial",
    Minciuna-sport national! ;)
    22 3
  • @VJohann

    Fac cinste cu un pahar de sampanie daca Vettel va fi acrosat in primul viraj deoarece plecand de pe 8 (locul 3 in conditii normale + 5 penalizare) va fi prins la inghesuiala printre masini. Poate ii da Button al nostru un branci afara, deoarece va porni furios de pe locul 11-12 si ca vedea doar rosu in fatza ochilor :))
    11 26
  • Vettel penalizare 5 locuri pe grila pentru scrimarea cutiei de viteze :))
    6 10
  • nu ma bucur ca schimba cutia, poate sa schimbe si masina cu totul, tot tractor este, brown, toth, shumi nu mai sunt , kimi a prins ultima cursa a vieti lui, massa a cedat locul 1 in brazilia, iar de atunci au trecut ani, alonso s-a chinuit cu tractorul cat a putut, dar degeaba, la sfarsitul anului RBR va fi in fata ferrari
    8 16
  • VJohann 2
    VJohann si Mclaren_Mircea_1984....doi frustrati fani McLada...tractorul competitiei..GP 2..GP2...hahaha....ba de mila nu va fac prosti...sper sa va depaseasca VETTEL cu un tur...asa sa vad McLada in genunchi....echipa de doi lei
    3 2
  • @FanF1, te-ai fortat tare cu versurile, nu inteleg cine a mintit si ce? nu confunda GENIUL TAU cu prostia mea
    2 11
  • vJohann si MirceaMcFrana, sustinatorii echipei de 1 punct. 1 punct adus de un pilot care nici macar nu este titular in echipa.
    Uitati-va fratilor la barna din ochii vostri inainte de a vedea paiele din ochii altora.
    1 0
  • McLada
    cea mai proasta masina cu cei mai fraieri fani :))) GP2...GP2...GP2 :))))))))))).....va da FERRARI 2 ture maine :)))
    3 1
  • ferrari poate mai mult. go kimi!
    anul asta i-au dat lui rosberg masina mai buna.
    5 1
  • RBR are o calitate tace si face. Ne-a surprins mereu cu reveniri spectaculoase acolo trebuie sa aiba grija Ferrari cu adevarat.McLaren o sa fie adevarata surpriza cu un loc 5-8 ce ne va da incredere si putere.
    1 2
  • serban
    @Mclaren_Mircea Numai că, spre deosebire de fanii săi mcladiști, disperați cursă după cursă de turul pe care-l primesc de la Mercedes și Ferrari, foarte curând și de la RBR, Jenson este un gentleman, un perfect gentleman.
    7 0
  • nu pot sa cred ca sunt numai 7 genii mai frustrate ca mine
    1 10
  • McLaren termina pe locurile 5-8 cu macar o masina.
    Eu nu ma simt frustrat ca acum echipa mea este in spate mult, toate marile echipe au si perioade de cautare de reorganizare, insa sunt mandru pt ca este o echipa legendara.Nu va dura mult pana va reveni pt ca are de partea ei istorie si glorie.
    5 5
  • Vremurile glorioase Ferrari. Se lupta pentru victorii si titluri.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru