Antrenamente Spania: Mercedes domină autoritar, Red Bull s-a apropiat de Ferrari

de Daniel Popescu
Vineri, 12.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dominat autoritar sesiunile de antrenamentele de la Barcelona, în timp ce Red Bull oferă primele semne că se apropie de Ferrari.

Sesiunile de antrenamente libere de vineri au scos în evidență că Mercedes a obținut cele mai mari progrese înaintea sezonului european al Formulei 1. Pe circuitul de la Barcelona, echipa germană dă semne că s-a distanțat de Ferrari, însă vestea bună este că rivalii de la Red Bull par să se fi apropiat de Scuderia.

În prima sesiune, Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:21.521, iar britanicul a fost urmat la numai 0.029 secunde de coechipierul său, Valtteri Bottas. Ferrari s-a poziționat la circa o secundă în spatele celor de la Mercedes prin Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel, însă ultimul s-a oprit pe circuit în urma unei defecțiuni la cutia de viteze. De probleme a avut parte și Fernando Alonso, care a parcurs doar 3 viraje, întrucât o defecțiune tehnică la unitatea de propulsie a determinat apariția unui fum dens și scurgeri de ulei.

Spania - Rezultate Antrenamente 1:

În cea de-a doua sesiune, Hamilton a stabilit din nou cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:20.802, iar Bottas a fost și de această dată foarte aproape, la numai 0.09 secunde. Rivalii de la Ferrari s-au apropiat însă ceva mai mult, întrucât Raikkonen și Vettel au terminat la 3 și, respectiv, 4 zecimi de secundă de Mercedes.

La rândul lor, cei de la Red Bull au dat încă o dată semne că au redus diferența față de Ferrari, cu Max Verstappen și Daniel Ricciardo la circa 6 zecimi de secundă în spatele liderului.

Calificările pentru Marele Premiu al Spaniei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00.

Spania - Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (8)

  • e posibil sa se fi testat diferit! o parere! in teste, in februarie,kimi a scos 1.19.2 ! cu pneuri soft ! nu cred ca ma insel! vedem maine in calificari cum stau lucrurile cu adevarat! cred ca ferrari sta mult mai bine decat o arata aceasta diferenta din antrenamentele 1 si 2 de azi! forza ferrari! parerea mea este ca in calificari vom vedea timpi de sub 1.19.00 !
    15 3
  • Ha,ha,ha...
    Probabil ca atat a fost "marea" lupta la varful clasamentului...
    7 18
  • cred ca diferenta de o secunda intre mercedes si ferrari este prea de tot ,de multe ori una se intampla in antrenamente si total altceva in calificari!
    2 0
  • plus ca RBR se apropie de Ferrari, la fel ca anul trecut
    1 1
  • Din cate am inteles Ferrari sunt la limita cu motoarele.... se apropie rapid momentul in care o sa schimbe motorul contra 10 pozitii pe linia de start......
    3 2
  • Mercedes ajuta adversarii. Asta o face mai discret cu farari si pe fata cu honda. In rest....e teatru cu piiesa "soarecele si pisica". Fanii farari stiu cine e soarecele.
    5 6
  • punct, ce faci coane ? ti-ai luat bolid d-ala smecher (aka "FARARI") ?
    0 3
  • Anonim
    Pilotii Ferrari sunt varza in calificari, nu exista o sesiune de calificari in care ambii piloti sa nu faca greseli. Dezamagitor...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru