Australia va rămâne în calendarul Formulei 1 cel puţin până în 2023

de Daniel Popescu
Luni, 14.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu al Australiei şi-a prelungit acordul cu Formula 1 până în sezonul 2023, pentru a-i împiedica pe rivalii din Sydney să facă o ofertă mai bună.

Esential 2023 este anul in care expira noul contract al Australiei pentru Marele Premiu de Formula 1
Australia şi-a prelungit în vara anului trecut contractul pentru găzduirea cursei de Formula 1 de pe circuitul de la Melbourne până în 2020, însă organizatorii au anunţat o nouă extindere a acordului până în 2023.

Anunţul a fost făcut la sfârşitul săptămânii trecut de Daniel Andrews, premierul statului Victoria în care se află oraşul Melbourne, prin intermediul unui interviu publicat pe contul său de Facebook.

Prelungirea unui acord care urma să expire oricum abia peste cinci ani vine ca răspuns la efortuile depuse de rivalii din oraşul Sydney de a prelua găzduirea Marelui Premiu al Australiei. "Marele Premiu al Australiei este aici pentru a rămâne exact unde trebuie, în grozavul oraş Melbourne", a precizat el.

The Grand Prix is here to stay.

EXCLUSIVE. The Australian Grand Prix brings tens of thousands of visitors to Victoria and creates so many local jobs that Sydney tried to steal it.

Victorians - the Grand Prix's here to stay. We've just locked in Melbourne's race until at least 2023. #BestofEverything #SorryNotSorry

Posted by Daniel Andrews on Saturday, September 12, 2015

Melbourne a debutat în competiţie în 1996. În prezent, alte şase circuite au contract cu Formula 1 cel puţin până în 2020: Barcelona, Monaco, Silverstone, Hungaroring, Spa-Francorchamps şi Interlagos.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru