Avancronică F1 China: Care va fi replica lui Hamilton după victoria de debut a lui Vettel?

de Daniel Popescu
Joi, 06.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton vrea să-și ia revanșa în fața lui Sebastian Vettel în Marele Premiu al Chinei, în timp ce McLaren se zbate să introducă update-uri care să remedieze parțial problemele startului de sezon.

Sezonul 2017 al Formulei 1 a început cu prima victorie pentru Ferrari după o pauză de un an și jumătate, după ce Sebastian Vettel a gestionat excelent strategia pentru schimbarea pneurilor în detrimentul lui Lewis Hamilton.

Cei doi piloți vor continua confruntarea în Marele Premiu al Chinei de la sfârșitul acestei săptămâni, în care echipele cu motoare puternice vor fi avantajate de liniile drepte lungi ale circuitului. Vettel nu se lăsă impresionat de propria performanță și susține că rivalii de la Mercedes rămân în continuare favoriți.

"Cred că cei de la Mercedes trebuie să fie favoriți. Am avut o primă cursă foarte puternică, dar trebuie să abordăm totul cursă cu cursă. Știm că avem un pachet bun care ne pune într-o poziție bună, dar știm că sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem pentru a ține pasul pentru a lupta pentru curse bune", a declarat germanul.

Urmareste Automarket
În schimb, Hamilton preferă să fie relativ evaziv în declarații și insistă că este greu de stabilit un favorit, întrucât cele două mari echipe sunt într-o formă relativ apropiată.

"Au făcut o treabă mai bună și au câștigat cursa, așa că trebuie să facem o treabă mai bună.

Dar cred că este foarte echilibrat. În calificări este foarte echilibrat, iar în cursă a fost capabil să țină pasul cu mine. Vor fi curse în care astfel de lucruri vor fluctua, când poate că ei vor fi în frunte, iar noi în spate sau invers", a precizat britanicul.

Cursa din China se anunță una complicată pentru McLaren, întrucât motorul furnizat de Honda este departe de a furniza puterea necesară pe liniile drepte. Chiar și așa, britanicii pregătesc câteva update-uri majore pentru monopost cu ocazia acestei curse. Fernando Alonso va evalua sâmbătă o nouă aripă spate, iar monopostul a fost deja observat joi cu un T-wing în formă ovală, radical diferit de soluțiile utilizate în prezent de Mercedes, Ferrari sau Williams. 

China - Program la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 7 aprilie 05:00 Digi Sport 1, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 7 aprilie 09:00 Digi Sport 2, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 8 aprilie 07:00 Digi Sport 2, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 8 aprilie 10:00 Digi Sport 2, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 9 aprilie 09:00 Digi Sport 2, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (11)

  • Sunteti prafff voi 2 saptamani pe ce ora ati mers?
    19 0
  • @Daniel, cred ca ultima parte trebuie streasa din articol, va faceti de ras cu orarul. De vreo doua saptamani suntem pe ora de vara. De fapt, prima cursa a fost deja pe orarul de vara in Romania.

    Cat despre avancronica, cred ca Mercedes va scoate un 1-2 in aceasta cursa.
    9 5
  • mobius
    Ferrari s-a apropiat semnificativ de Mercedes, dar eu consider ca inca nu i-au ajuns (vom vedea daca merg in directia buna la Ferrari). In acest context, Hamilton prefera sa fie precaut si atunci ma intreb cat este de bun. E usor sa te umfli in pene cand monopostul e mai rapid cu o secunda pe tur fata de echipa rivala, iar coechipierul, prin ordine de echipa iti apara spatele si nu are voie sa te depaseasca. Poate ca Hemilton, ifatuat cum il stiu, considera ca are de platit ceva polite catre Mercedes. Cat despre McLaren, nu stiu ce se mai poate spune. De ani buni, (zeci de ani) in F1 nu s-au mai vazut minuni. Cand esti la un tur si ceva in urma celei de a treia echipe la sfarsit de cursa, nu stiu ce imbunatatiri mai pot fi aduse pentru a termina rezonabil cursa, adica in acelasi tur cu invingatorul. In prima cursa Alonso nici macar nu a terminat cursa.
    6 0
  • octav71
    Dezamagitor Daniel, dezamagitor! Buna informatia cu anvelopele furnizate de Pirelli, descrierea circuitului - fara greseala.
    Ce mai conteaza cum va fi cursa, daca voi scrieti articolele... asa cum le scrieti?
    1 0
  • Domnule Daniel pe ce planeta traiesti ? :)))))
    3 0
  • Bottas parerea mea cred ca se ppate lupta cu Hamilton este un pilot bun doar a demomstrat asta. Acum depinde ce a semnat in contractul ala.
    1 1
  • Dupa cursa din Australia ma gandeam ca la Mercedes nu exista ordine de echipa... dar parerea jurnalistilor este ca... au fost ordine de echipa... Era doar prima cursa... nu ultima cursa din sezon...
    3 0
  • Programul afisat este corect. L-am preluat din programele DigiSport si Dolce Sport si de pe site-ul oficial al Formulei 1.
    http://www.digisport.ro/Program/DigiSport+2/#Du
    https://www.dolce-sport.ro/program/dolce-sport-1#
    https://www.formula1.com/en/championship/races/2017/China.html
    4 4
  • Cred ca anumiti se refera la acest pasaj "Important: În noaptea de sâmbătă spre duminică, România trece la oră în vara, când ora 03:00 va deveni ora 04:00.".
    5 0
  • Da, bucata aceea a fost preluata de la cursa din Australia :)
    4 4
  • @daniel.popescu
    Avand in vedere greselile facute si lipsa de update-uri de pe AM, am criticat de multe ori aceste aspecte, trebuie sa recunosc.

    Totusi de data asta as vrea sa fac nota discordanta fata de restul si sa te incurajez. Keep up the good work, toata lumea mai greseste ocazional.

    Iti multumesc pentru efortul depus de a ne tine la curent cu F1.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru