Avancronică Formula 1 Bahrain: Hamilton caută revanșa în deșert după înfrângerea de la Melbourne

de Daniel Popescu
Joi, 05.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton mizează pe o victorie în Bahrain pentru a-și confirma statutul de favorit la titlu după înfrângerea neașteptată din Australia, însă Ferrari și Red Bull promit la rândul lor să se infiltreze în lupta pentru victorie.

Sezonul 2018 al Formulei 1 continuă la finalul acestei săptămâni cu Marele Premiu al statului Bahrain, care se va desfășura integral pe timp de noapte. Prima cursă a sezonului a arătat că Mercedes și Ferrari rămân principalele favorite la  victorii și în acest sezon.

Dacă va termina în puncte, Lewis Hamilton va egala recordul de 27 de clasări consecutive în puncte deținut în prezent de Kimi Raikkonen, însă britanicul este determinat să câștige după înfrângerea surprinzătoare din Australia.

Victoria nu mai pare însă atât de ușoară: Mercedes a triumfat în deșert în 2014, 2015 și 2016, însă Sebastian Vettel a câștigat anul trecut, iar Toto Wolff anticipează un echilibru de forțe. "Am văzut la Melbourne că cei de la Ferrari au fost foarte rapizi, așa că mă aștept la o luptă echilibrată", explică șeful departamentului de motorsport al Mercedes.

Între timp, oficialii Red Bull insistă că echipa lor poate lupta de la egal la egal cu Ferrari și Mercedes, iar Daniel Ricciardo și-a exprimat optimismul pentru un rezultat bun.

"Întotdeauna m-am descurcat bine pe acest circuit și sper să continue să fie bun cu mine", a precizat australianul.

Un alt semn de întrebare planează asupra plutonului de mijloc: Bahrain ar trebui să evidențieze dacă forma excelentă a americanilor de la Haas în cursa de la Melbourne a fost una de conjunctură, în timp ce McLaren este determinată să confirme progresele realizate după trecerea la motoare Renault.

Circuitul din Bahrain are o lungime de 5.412 kilometri și 15 viraje, fiind dominat de linii drepte lungi și viraje lente unde tracțiunea joacă un rol important. Oportunitățile de depășire sunt destul de limitate și sunt prezente în special în virajele 1, 3 și 11, iar șansele unor accidente majore sunt limitate ca urmare a zonelor de degajare foarte mari.

Întrucât calificările și cursa au loc după apusul soarelui, prima și ultima sesiune de antrenamente vor fi mai puțin relevante, întrucât vor avea loc pe timp de zi la temperaturi ridicate. Prin urmare, piloții vor testa în special în a doua sesiune și vor avea la dispoziție o gamă de trei tipuri de pneuri: supersoft, soft și medium.

Vremea va fi una tipică pentru Bahrain, cu temperaturi maxime de circa 28 de grade.

Totuși, la ora calificărilor și a cursei, temperaturile vor fi mai scăzute, întrucât evenimentele vor avea loc pe timp de noapte. Cerul va fi senin în noaptea cursei și predominant senin în celelalte două zile ale competiției.

Marele Premiu al statului Bahrain

Marele Premiu al statului Bahrain se va desfășura după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 5 aprilie 14:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 2 vineri, 5 aprilie 18:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 3 sambata, 6 aprilie 15:00 Digi Sport, Telekom Sport
Calificari sambata, 6 aprilie 18:00 Digi Sport, Telekom Sport
Cursa duminica, 7 aprilie 18:10 Digi Sport, Telekom Sport

Comentarii (9)

  • Poate face Raikkonen o cursă mare...
    23 5
  • cauta revansa in desert..suna bine :))
    12 5
  • Atentie la Alonso !
    13 8
  • @Radu
    Si eu sper ca Alonso să își arate clasa in cursă.In regim de cursă toți piloți au ce învăța de la el.
    18 7
  • @AyrtonSenna1991
    votkanen o sa faca o petrecere buna...ce treaba mai are asta cu F1?
    4 18
  • Tocmai a declarat Vettel ca Mercedes e la 0.3-.04 secunde in fata Ferrari in ritm de cursa, cum ziceam Mercedes este inca in fata.
    5 6
  • finger
    Kimi cu toata clasa lui...va fi "ajutat" din strategie
    13 8
  • Ferrari nu e o Asociatie Filantropica. Daca Kimi ar fi expirat n ar mai fi pilot F1. Hai sa nu mai batem campii.
    24 4
  • Atentie la Alonso ! Ma astept la o victorie din partea lui !
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru