Avancronica Marelui Premiu al Australiei: start în noul sezon al Formulei 1

de Daniel Popescu
Joi, 14.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel și Lewis Hamilton sunt pregătiți să reia lupta pentru titlul mondial în noul sezon de Formula 1 care începe duminică, în timp ce rivalii de la Red Bull și Renault stau la pândă pentru a profita de eventualele oportunități.

Cosmopolitul oraș Melbourne este din nou gazda startului sezonului de Formula 1, iar piloții au revenit cu zâmbetul pe buze după o pauză de aproape patru luni.

Sărbătoarea revederii este umbrită de decesul directorului de cursa Charlie Whiting, survenit chiar la Melbourne în urma unui embolism pulmonar. Totuși, pe măsură ce ne apropiem de startul propriu-zis al Marelui Premiu, piloții se concentrează deja pe obținerea unor performanțe cât mai bune.

Ferrari este considerată favorită după testele premergătoare noului sezon, iar Sebastian Vettel este încrezător că poate repeta performanța de anul trecut, când a obținut victoria.

"Suntem mai pregătiți decât anul trecut, monopostul nostru pare să funcționeze bine. Este doar prima cursă și suntem un pic nervoși pentru că nu știm exact unde suntem. Cred că suntem toți vânători și vânați, dar sper să fiu în poziția vânatului", a declarat germanul.

Între timp, Lewis Hamilton insistă că Mercedes nu este în cea mai bună formă și că este, probabil, singura echipă din top 3 care nu a pregătit update-uri pentru Australia.

"Nu vorbeam prostii când am spus că avem multă treabă de făcut.

Toată lumea face un pas înainte după teste, dar noi nu am adus update-uri. Ferrari aduce de regulă update-uri la prima cursă și va fi interesant să vedem cum funcționează update-urile Red Bull", a declarat britanicul.

Hamilton se referă la anunțul făcut de Red Bull potrivit căruia update-ul pregătit anterior pentru Marele Premiu al Chinei va fi introdus chiar în cursa de debut din Australia.

Una dintre curiozitățile weekendului va fi reprezentată de Renault, în condițiile în care echipa a dat semne că a înregistrat progrese, iar Daniel Ricciardo va debuta la francezi chiar în fața propriilor suporteri. Nu în ultimul rând, Robert Kubica va reveni în Formula 1 după o absență de 8 sezoane. "Va fi un Mare Premiu foarte emoționant. Este al doilea debut pentru mine după ce am fost mulți ani departe de sport", a explicat polonezul.

Marele Premiu al Australiei la TV

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 15 martie 03:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 15 martie 07:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 16 martie 05:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Calificari sambata, 16 martie 08:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 17 martie 07:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (5)

  • pasionat de f1
    stie cineva daca telekom transmite antrenamentele libere ? multam anticipat !
    1 7
  • Beyond My Dreams
    @Pasionat de F1: www.telekomtv.ro, dar nu cred ca Telekom transmite si antrenamentele, eu nu le-am gasit in program.
    2 1
  • ZeroTime
    Frumos momentul cu Kubica :P
    2 1
  • ZeroTime
    https://www.youtube.com/watch?v=B03MSlctsPM
    4 1
  • ce fac idioti astia de la digi,nu transmit antrenementele?,au bagat stiri ..
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru