Avancronica Marelui Premiu al Chinei: Formula 1 aniversează cursa cu numărul 1000 din istorie în mijlocul conflictului dintre Vettel și Leclerc

de Daniel Popescu
Joi, 11.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel și Charles Leclerc se pregătesc pentru o nouă confruntare directă în Marele Premiu al Chinei, cursa cu numărul 1.000 din istoria Formulei 1.

După eșecul înregistrat în Bahrain din cauza unei defecțiuni tehnice, Ferrari se îndreaptă cu mari speranțe spre circuitul de la Shanghai, care va găzdui în 14 aprilie cursa cu numărul 1.000 din istoria Formulei 1.

Scuderia speră să obțină o victorie care să confirme progresele arătate în urmă cu două săptămâni, însă între Sebastian Vettel și Charles Leclerc au început deja să apară unele tensiuni. După ce a ignorat ordinul echipei de a rămâne în spatele lui Vettel "pentru încă două tururi" în debutul cursei din Bahrain, Leclerc afirmă că obiectivul este să-și învingă coechipierul.

"Până la urmă, vrem să ne batem unul pe celălalt și cred că asta este ceva normal în fiecare echipă. Întotdeauna vrei să-l bați pe coechipierul tău, pentru că el este cel care concurează cu același monopost ca tine", afirmă Leclerc.

În schimb, Vettel s-a confruntat cu un val de critici la adresa greșelilor de pilotaj comise în Bahrain și a găsit un susținător oarecum surprinzător în persoana lui Lewis Hamilton, care i-a luat apărarea la finalul cursei.

"Poate că Hamilton esre singurul care nu are memoria scurtă.

Cred că am fost pe aici de mult timp și este evident că, pe cât de mult îmi doresc să-l înving, la fel de mult și el vrea să mă învingă", a declarat germanul.

Între timp, cei de la Mercedes sunt îngrijorați de performanțele înregistrate de Ferrari în Bahrain. Germanii estimează că au pierdut aproape o jumătate de secundă pe liniile drepte, în condițiile în care circuitul de la Shanghai beneficiază de două linii drepte foarte lungi. Cu alte cuvinte, există pericolul ca Ferrari să obțină performanțe net superioare în China.

"Cu siguranță (n.r - liniile drepte) pot face diferența. Este un circuit cu linii drepte lungi, iar putea și viteza pe liniile drepte sunt foarte importante aici. Sunt și viraje, dar știm că Ferrari vor fi puternici în acest weekend", estimează Valtteri Bottas.

Mercedes va introduce un update la aripa față în China, în timp ce Daniel Ricciardo crede că lipsa de performanțe din debutul sezonului are drept cauză faptul că s-a concentrat prea mult pe setări în loc să găsească o bază bună de plecare pentru monopostul Renault.

În plus, Max Verstappen consideră că a făcut erori la setări care au condus la o evoluție neconvingătoare în Bahrain pentru Red Bull. 

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 12 aprilie 05:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 12 aprilie 09:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 13 aprilie 06:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Calificari sambata, 13 aprilie 09:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 14 aprilie 09:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (16)

  • Costel
    temerile lui bottas / hamilton is indreptatite avand in vedere ca ferrari poseda un motor cu 40cp in plus fata de mercedes , de departe cel mai puternic din f1 , doar fiabilitatea motorului sf90 pentru acest week-end ii necesara la un nivel rezonabil pentru un rezultat cat se poate de previzibil al scuderiei
    11 10
  • Domnilor de la Automarket, sunteti siguri in privinta televizarilor antrenamentelor de la Digi si Telekom? Sau iar dezinformati publicul? Lamuriti-ne!
    15 1
  • pasionat de f1
    ar fi minunat , daca s ar transmite ! sper sa fie asa , sa nu fie vreo eroare a celor de la automarket !
    6 0
  • În grila de programe a celor două televiziuni nu se specifică nimic despre transmisia antrenamentelor.
    3 0
  • @pasionat de f1, e o eroare de-a celor de aici
    3 0
  • Mercedes F1
    Nu-i nicio eroare. Cei de la Automarket dau orele la care se desfasoara evenimentele nicidecum ca se transmite undeva live. Ideea e sa stie fiecare ora dupa care se descurca.
    2 1
  • @xyz; asa este, nu se transmit antrenmentele libere pe nici un post de la telekom (cel putin pana acum). Cred ca nici digi
    Ba mai mult, calificarile de la cursa trecuta nici nu au fost transmise de Telekom sport. (Telekom fotbal). Am vrut sa le scriu si email dar nu am gasit o adresa de corespondenta. Si nu e prima data cand au 4 posturi de teviziune si transmit NUMAI fotbal. Iau banii pe abonamente dar nu isi respecta programul de difuzare.
    7 0
  • De abia astept dueluri pe lunga linie dreapta (1200m).
    5 0
  • "conflictual dintre Vettel si Leclerc"?! Cei care scriu articolele astea se uita efectiv la curse? Ce conflict?!
    6 1
  • Ce a facut Vettel cu Webber in 2013 la Malaezia, se poate spune ca a fost conflict - https://www.youtube.com/watch?v=jU_G4fEpaCQ
    2 3
  • Daca doriti sa revedeti ...
    https://www.youtube.com/watch?v=uiub1DnUnkg
    4 1
  • Costel
    @Radu
    perturbarea echilibrului in cadrul scuderiei ii singura explicatie pentru aruncarea in spatiul public a unor astfel de neadevaruri de catre o parte a mass-media cu scopul mai mult decat evident , acela de a permanentiza cu orice pret si prin orice mijloace pozitia fortuita si implicit vremelnica a celor de la mercedes
    doar ca fotografia articolului contrazice flagrant acest conflict , ambii piloti ferrari confirmand firescul si normalul relatiei unor raceri autentici asa cum is sebastian si charles , vettel mai ales emana siguranta , incredere , stapanire de sine si un control deplin asupra situatiei iar discipolul leclerc incarcandu-se din energia emanata de notoriul sau coechipier
    7 6
  • Comparativ cu anul trecut,in acest an, atât Digi cât și Telekom, nu mai transmit sesiunile de antrenamente. La fiecare cursa de F1 incep sa caut cu cel puțin 3 zile înainte stream-uri care îmi permit să pot urmări FP1, FP2 și FP3. Am Digi și Telekom, iar cei de la Telekom au transmis de la MP Bahrain FP3 și calificările, deși FP3 nu era trecuta în program.
    0 1
  • Update-ul celor ce la Mercedes consta intr-o aripa fata folosita de Bottas in FP2 si care a fost declarata ilegala de comisari.
    5 1
  • @Bodo
    Un update declarat ilegal nu se poate folosi, asa-i ? Desi la Mercedes ...
    5 1
  • Raduchidi
    Dl Costel, după frecvența utilizării „îi”, „îs”, etc., aș înclina să cred că ești ardelean, ca mine; dar după modul de exprimare, cred că ești un mare d..i..c, ori unul care acum a descoperit internetul, ieșind din școala de partid „Ștefan Gheorghiu”, secția F1.
    Mă faci să nu mai urmăresc acest site, care în afară ce comentariile uneori tehnice (și atunci de folos) ale lui mircea fost mclaren, actual mercedes (ce-o fi pe viitor o să hotărască ww3), mai jos de atât nu poate ajunge!
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru