Avancronica Marelui Premiu al Chinei: Hamilton anticipează o cursă echilibrată cu Vettel după împăcarea cu Verstappen

de Daniel Popescu
Joi, 12.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton anticipează o luptă echilibrată cu rivalii de la Ferrari în cursa de duminică de la Shanghai. Britanicul s-a împăcat cu Max Verstappen după controversele de la finalul cursei din Bahrain.

Sebastian Vettel a obținut deja două victorii în debutul acestui sezon și tinde să devină principalul favorit în lupta pentru titlul mondial.

Germanul speră să continue seria pozitivă și la finalul acestei săptămâni pe circuitul de la Shanghai, chiar dacă statistica nu este de partea sa: Mercedes a câștigat fiecare dintre ultimele 4 curse desfășurate în China. Lewis Hamilton avertizează însă că Ferrari va opune o rezistență mai puternică în acest an și anticipează o luptă echilibrată.

"Vor fi dificil de învins. În ultimele curse, viteza lor pe liniile drepte a fost mai mare decât a noastră, iar cele mai lungi linii drepte sunt aici. Așa că anticipez că vor fi foarte, foarte rapizi și dificil de învins. Programul lor pentru motor este un mare pas inainte în acest sezon și va fi interesant să vedem cât de fiabil este", a declarat britanicul.

Hamilton a fost surprins în paddock-ul circuitului de la Shanghai în timp ce îi strângea mâna lui Max Verstappen. La finalul cursei din Bahrain, Hamilton a fost surprins în timp ce îl jignea pe rivalul său de la Red Bull, însă britanicul insistă că îl respectă pe olandez. "De regulă vorbesc pe circuit, dar după acel incident nu am făcut-o. Dar tocmai l-am văzut pe Verstappen și cred că este întotdeauna bine să arăți respect și, indiferent dacă sunt pilotul mai în vârsta sau nu, este important că m-am dus la el", a adăugat el.

Între timp, Fernando Alonso și-a exprimat opinia că McLaren nu putea obține rezultate mai bune în acest sezon.

Echipa britanică a punctat în ambele curse cu ambii piloți, însă nu a reușit să reprezinte o amenințare pentru plutonul fruntaș format din Mercedes, Ferrari și Red Bull.

"Nu știu exact ce așteptări aveau oamenii de la un sezon la altul în care regulamentul rămâne același. Erau trei echipe în fața tuturor anul trecut, iar în acest an au rămas în fața tuturor", a precizat spaniolul.

Circuitul de la Shanghai are o lungime de 5.451 kilometri și include o largă varietate de viraje, combinația primelor două viraje fiind de departe cea mai spectaculoasă: intrarea în viraj se realizează cu o viteză foarte mare, însă pilotul este obligat să frâneze violent ca urmare a virajului care se îngustează constant înainte de intrarea în virajul 3. Ultimul sector include și una dintre cele mai lungi linii drepte din calendarul competițional, la finalul căreia există și cea mai bună oportunitate pentru depășiri.

Pentru cursa de la finalul acestei săptămâni, Pirelli a adoptat o strategie mai puțin obișnuită: piloții vor avea la dispoziție pneuri de compoziție medium, soft și ultrasoft, astfel că producătorul italian a "sărit" peste compoziția supersoft. "Există o diferență mare între pneurile medium și compoziții mai moi, care sunt destul de apropiate, cu excepția hypersoftului.

Prin urmare, prin faptul că nu am ales supersoft pentru China, avem 3 compoziții care sunt distanțate în mod egal în termen de performanță, astfel că oferim posibilități diferite pentru strategie", explică Mario Isola, oficial al celor de la Pirelli.

Antrenamentele de vineri ar putea fi afectate de ploaie, în timp ce calificările de sâmbătă se vor desfășura pe un cer înnorat la circa 17 grade. În schimb, duminică este așteptată o vreme însorită, în timp ce temperatura maximă va fi de circa 18 grade.

Marele Premiu al Chinei

Marele Premiu al Chinei se va desfășura după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 13 aprilie 05:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 2 vineri, 13 aprilie 09:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 3 sambata, 14 aprilie 06:00 Digi Sport, Telekom Sport
Calificari sambata, 14 aprilie 09:00 Digi Sport, Telekom Sport
Cursa duminica, 15 aprilie 09:10 Digi Sport, Telekom Sport

Comentarii (7)

  • china,shanghai,unul din circuitele bine realizate din calendarul competitional ! sunt sigur ca va fi o cursa spectaculoasa, iar ferrari sa castige la final! anul trecut, fara safetycar,vettel ar fi fost pe primul loc! nu vad de ce in aceasta cursa n ar da o replica consistenta celor de la mercedes! dupa parerea mea,e un circuit care nu displace noului concept de masina al celor de la ferrari! cred si sper eu sa fie asa ! forza ferrari !
    2 1
  • de ce nu postati comentariile mele? nu va place ca tin cu ferrari? un raspuns dc se poate !
    7 5
  • Mai Alonso, mai habaucule, nu spuneai tu cu doar trei saptamani in urma, in Australia, ca acum poti lupta si ca urmatoarea si sigura ta tinta este RB ? Iar o dai la intors, ca la Ploiesti ? Iar te bati sa nu fii lasat in urma cu mai mult de un tur ?
    In rest, Vettel, la conferinta de presa din Bahrein si Hamilton astazi, comportamente de mari campioni, oameni constienti de propria valoare ! Cinste lor !
    9 4
  • Da.,...Ferrari in sus si i jos, Hamilton la jumatate de secunda in fata lui Kimi in test 1!
    2 2
  • Pai Alonso chiar e in fata RBR. Habaucule, uita-te in clasament.
    5 1
  • Doar printr-un complex de imprejurari! :))
    1 1
  • Ce clasament am fi avut anul trecut la final de campionat, daca nu existau acrosari din spate, abandonuri stupide (probleme tehnice) etc ? Trebuie sa fie frustrant pentru orice pilot ca din senin sa te lase balta masina - asta este.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru