Avancronica Marelui Premiu al Italiei: Hamilton pregăteşte asaltul pentru victoria cu numărul 50 din carieră

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton este pregătit să lupte pentru a treia victorie consecutivă pe circuitul de la Monza şi a 50-a a carierei, care i-ar permite să-şi consolideze poziţia de lider.

Nico Rosberg a ratat oportunitatea de a reveni pe prima poziţie în clasamentul general după cursa de la Spa-Francorchamps, întrucât Lewis Hamilton a profitat de incidentele din timpul etapei pentru a termina pe locul 3, în ciuda unui start de pe ultima linie a grilei.

Britanicul a reuşit astfel să diminueze semnificativ daunele provocate de multiplele penalizări pentru înlocuirea motoarelor, iar acum este determinat să obţină a treia victorie consecutivă la Monza. Cu un astfel de succes, Hamilton ar ajunge la 50 de victorii în Formula 1 şi ar deveni primul pilot după Juan Manuel Fangio în anii '50 care triumfă de trei ori consecutiv pe acest circuit.

"Viteza, istoria, atmosfera, totul este memorabil în orice mod priveşti. Am avut un weekend perfect acolo anul trecut. Ar fi incredibil să repet asta. Lupta este acum deschisă după ce am scăpat de penalizări şi cu motoare proaspete. Abia aştept să ajung acolo", spune el.

Urmareste Automarket
Hamilton are un avans de numai 9 puncte în faţa lui Rosberg, în timp ce Ferrari şi Red Bull par să se resemneze cu lupta pentru locul doi în clasamentul constructorilor.
Totuşi, cele două echipe au potenţialul de a oferi un spectacol pe cinste în special prin prisma numeroaselor dueluri dintre Max Verstappen şi cei doi piloţi Ferrari în cursa din Belgia.

Acuzat că este prea agresiv la volan, Verstappen a fost deja sfătuit să nu intre în vizorul fanilor italieni cu ocazia cursei de la Monza. "I-am spus să nu spună nimănui unde stă la Monza pentru că ar putea exista câţiva fani nervoşi", explică Christian Horner, şeful Red Bull.

În schimb, pentru rivalii de la Mercedes, Verstappen poate reprezenta o soluţie bună pentru creşterea spectacolului în Formula 1. "Nu-i este frică şi nu are respect. Îmi aduce aminte de cei mari. Îmi aduce aminte de Hamilton şi de Ayrton Senna. Se poate vedea că unii piloţi se gândesc de două ori cum să-l depăşească. Mă tem doar că într-o zi va avea un accident major într-un zid. Este revigorant (n.r - că a apărut un astfel de pilot), dar periculos", spune Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Ultimele noutăţi din paddock înainte de cursa din Italia sunt că Valtteri Bottas a semnat prelungirea contractului cu Williams pentru încă doi ani şi că sezonul 2017 al Formulei 1 va începe în 26 martie, mai târziu decât de obicei pentru a permite echipelor să se pregătească pentru noul regulament tehnic. 

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 2 septembrie 11:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 2 septembrie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 3 septembrie 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 3 septembrie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 4 septembrie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (14)

  • Deja e boring, daca nu e Rosb, atunci sigur e Ham. Putem spune ca asistam la un deja-vu continua! Incep sa prefer inclusiv un Verstappen intre ei sa ii mai peste cap.
    11 3
  • Nu-mi place deloc,pai sare de 51 de victorii si-l depaseste pe profesorul Alain Prost pilot din careul de asi ai tuturor timpurilor,parerea mea!
    8 14
  • Anonim
    Trist ca lupta se da doar cu pilotii Mercedez teoretic .HAMILTON este campion si cred ca urmatorii ani tot ieii vor domina competitia.ar fi interesant sa vina VW poate BMW sa avem spectacol
    8 11
  • mobius
    Atata vreme cat Mercedes a obtinut cu un clic trei motoare noi pentru Hamilton, iar penalizarea aferenta de 55 pozitii s-a consumat intr-o cursa care are 22 de pozitii, lucrurile sunt foarte clare, nu mai e nimic de spus, nu mai e nici-o speranta (pentru spectacol ca pentru lupta la varf lucrurile sunt transate de mult, as zice chiar de la inceput) . Ar mai fi totusi ceva, in aceste conditii mai sunt unii care sustin ca echipa il ajuta pe Rosberg.
    20 19
  • Mesaj pentru mobius:
    lasa-ne,lasa-ne
    ne-ai plictisit
    lasa-ne,lasa-ne
    te repeti la nesfarsit
    20 21
  • Daca Hamilton castiga cursa de la Monza are intr-o propotie destul de mare titlul asigurat..
    8 2
  • * proportie
    3 1
  • Sper sa fie o vreme frumoasa in weekend, sunt multe de facut si de vazut. Sunt numai noua puncte intre Hamilton si Rosberg, nu-s chiar asa de greu de recuperat, cine stie.
    8 7
  • Magnussen a primit acordul FIA pentru a concura la Monzaunde o sa concureze pe monopostul rezerva
    9 0
  • Felipe massa si a anuntat retragerea din F1..charlie whitting se va intalni cu Verstappen ,Vettel si Raikkonen
    9 2
  • Vettel s-a scuzat fata de Kimi pentru incidentul de la Spa..Vettel a recunoscut ca nu i-a lasat lui Kimi un spatiu mai mare de manevra la Spa
    6 2
  • rommy f1
    Vettel s-a scuzat faţă de KIMI, hai să fim serioşi este egal cu durerea lui Hamilton pentru că se retrage Alonso din F1, adică ZERO, Vettel dacă urmărea interesul echipei şi nu pe cel personal, FERRARI nu erau acu în urma celor de la RBR.
    2 1
  • rommy f1
    Mai este oproblemă dacă Alonso nu alegea greşit echipa nu ştiu zău dacă Vettle ar mai fi avut 4 campionate câştigate. Părerea mea.
    1 2
  • @ZZZ: Nu-i nevoie sa minti, Vettel i-a lasat spatiu lui Raikkonen dar nu stia ca o sa fie trei masini in acel viraj. De asta s-a discuta la conferinta de presa.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru