Avancronica Marelui Premiu al Marii Britanii: confruntarea rămâne deschisă, Rosberg şi Hamilton sunt liberi să lupte

de Daniel Popescu
Joi, 07.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg şi Lewis Hamilton vor fi liberi să lupte pentru victorie la Silverstone, în ciuda incidentului din Austria. Ferrari şi Red Bull stau însă la pândă pentru o potenţială greşeală.

Ecourile Marelui Premiu al Austriei nu au apucat să se stingă, însă piloţii se reunesc din nou cu ocazia etapei programate pe circuitul de la Silverstone la sfârşitul acestei săptămâni.

Fără îndoială, capul de afiş va fi şi în această săptămână duelul dintre Nico Rosberg şi Lewis Hamilton, principalii favoriţi la titlul mondial. Cei doi s-au acroşat în cursa precedentă din Austria, însă în cele din urmă Mercedes a decis să nu impună ordine de echipă.

"Această libertate vine cu o datorie pentru piloţii noştri pentru a respecta valorile echipei. Prin urmare, am întărit regulile pentru a include mijloace de intimidare a contactelor dintre monoposturile noastre. Avem încredere că piloţii vor gestiona situaţia dintre ei. Destinul lor este în mâinile lor", explică Mercedes într-un comunicat fără să explice care vor fi penalizările în cazul nerespectării regulilor interne.

Urmareste Automarket
Hamilton are avantajul că este susţinut de fani, dar şi pentru că a câştigat ultimele două curse desfăşurate la Silverstone, însă Rosberg este la rândul său determinat să-şi consolideze poziţia fragilă de lider din clasamentul general.

Şansele ca Ferrari sau Red Bull să se infiltreze în lupta dintre cei doi piloţi Mercedes sunt aparent destul de mici.

Ferrari nu a reuşit încă să obţină nicio victorie în acest an, în ciuda obiectivelor optimiste lansate înainte de startul noului sezon. Între timp, cei de la Red Bull par să fie resemnaţi că singurul adversar direct al weekendului va fi echipa lui Sebastian Vettel.

"Modul în care a funcţionat monopostul în acest an sugerează că ar trebui să fim destul de competitivi la Silverstone. Cred că va fi o luptă cu adevărat echilibrată cu Ferrari, aşa că sunt entuziasmat", a declarat Daniel Ricciardo. 

Marele Premiu al Marii Britanii la TV: 

Drepturile TV pentru Formula 1 sunt deţinute în România de posturile Digi Sport şi Dolce Sport, care pot fi recepţionate în reţelele RCS-RDS şi, respectiv, Telekom, dar şi pe internet. Mai multe detalii despre recepţionarea celor două posturi TV găseşti aici.

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 8 iulie 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 8 iulie 16:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 9 iulie 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 9 iulie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 10 iulie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (5)

  • balatescu
    oricum rosberg ii favorizatul echipei ce jalnici ii jocul !!! ai doi copii si la unul ii arati mai multa dragoste de fata cu celalalt !!! sint sigur ca pina la sfirsitul sezonului rosberg o sa se mai infiga ca berbecul in monopostul lui hamilton !
    26 14
  • rosbergu
    vrei sa zici hamu se infige ca berbecu..
    oricum, echipa ii va zice hoo-didii!!
    12 20
  • Poate Hamilton este favorizat!
    Doar ultima cursa: Rosberg are cauciucuri mai vechi cu 10 ture, si este liderul cursei, deci are prioritate la intrare la boxe. De ce Hamilton este chemat primul la boxe? Nu intru in detalii despre cine ce cauciucuri a primit ca acolo mai pot fi detalii care noi nu le stim
    11 15
  • Jumbo, te întreb doar atât, la câte secunde avea Lewis avans pana la intrarea SC-ului, putea merge lejer cu mult înainte de apariția lui si no stress pe doua opriri??? Putea, si nu era soluția perfecta in a câștiga cursa? Era... Si... Sa fim serioși, e dreptul team-Mercedes de a-l scoate pe Rosberg campion dar vor sa o facă sub perdea si aici este marea problema, da frate ordine de echipa si gata! Pana la urma merita si Rosberg un titlu dar ca echipa clarifica naiba situația si nu il mai chinui pe celălalt mai ales cand știi ca ambitia sa de a ieși campion este telul sau in viața.
    13 3
  • Kimi Raikkonen va pilota pentru Ferrari si in 2017. :)
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru