Avancronica Marelui Premiu al Marii Britanii: Hamilton, sub presiune să obțină victoria

de Daniel Popescu
Joi, 13.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton are nevoie de o victorie la Silverstone pentru a nu pierde contactul cu Sebastian Vettel în lupta pentru titlul mondial.

La numai o săptămână după Marele Premiu al Austriei, Formula 1 revine în acțiune pe celebrul circuit de la Silverstone, care găzduiește etapa britanică a competiției.

Aflat pe teren propriu, Lewis Hamilton are nevoie de o victorie pentru a păstra contactul cu Sebastian Vettel. Pilotul echipei Mercedes s-a îndepărtat la 20 de puncte de liderul clasamentului general după penalizarea pe grila de start suferită ca urmare a schimbării cutiei de viteze, însă speră ca în fața propriilor suporteri să obțină performanțe mai bune. De altfel, Hamilton a ratat prezența pe podium în ultimele două curse.

Între timp, speranțele lui Fernando Alonso la un rezultat pozitiv în Anglia vor fi afectate de o penalizare de 5 poziții pe grila de start, ca urmare a necesității de a schimba una dintre componentele unității de propulsie. De asemenea, cei de la Force India au anunțat că vor introduce la Silverstone cel mai importante update din acest sezon.

Date generale circuit

Pneurile Pirelli

Virajele de mare viteză fac ca circuitul de la Silverstone să fie printre preferatele piloților, însă în același timp este și foarte solicitant pentru pneuri.

Tocmai de aceea, Pirelli va furniza aici pneuri supersoft, soft și medium, iar șansele unor strategii cu o singură oprire la boxe nu sunt foarte ridicate.

Vremea la Silverstone

În mod tradițional, vremea este una imprevizibilă în Marea Britanie, însă cel puțin aparent șansele de ploaie pe parcursul acestui weekend nu sunt foarte ridicate. Ziua de vineri va aduce doar 20 de grade Celsius, iar sâmbătă se anunță 23 de grade, însă cerul va fi mai mult noros. Duminică, în ziua cursei, soarele va ieși mai des printre nori, iar temperatura maximă va fi din nou de 23 de grade.

Marele Premiu al Marii Britanii la TV

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 14 iulie 11:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 14 iulie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 15 iulie 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 15 iulie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 16 iulie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (2)

  • https://www.youtube.com/watch?v=4Z1lWYiajDE
    1 1
  • :))
    Sampania care conteaza e cea de la premiere ...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru