Avancronica Marelui Premiu al Rusiei: victoria, obligatorie pentru Vettel în lupta pentru titlu cu Hamilton

de Daniel Popescu
Joi, 27.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel are nevoie de o victorie în Rusia pe circuitul pe care Mercedes a câștigat toate cursele pentru a rămâne în lupta pentru titlul mondial cu Lewis Hamilton.

După un început de sezon în care a reprezentat o amenințare reală la Mercedes, Ferrari a înregistrat un declin puternic în ultimele curse, în ciuda opiniei generale că Scuderia deține un monopost mai performant.

Seria de rezultate nefaste i-a permis lui Lewis Hamilton să-și construiască un avans de 40 de puncte în clasamentul general, iar cursa din Rusia de la finalul acestei săptămâni reprezintă ultima șansă pentru Vettel să câștige trofeul indiferent de rezultatele rivalului său prin 6 victorii consecutive.

"Nu este grozav când te apropii de finalul campionatului și pierzi puncte, dar încă mai sunt curse. Cred că este destul de simplu, dacă câștigăm fiecare cursă de acum înainte suntem în siguranță. Așa că acesta este obiectivul", a declarat el.

Misiunea lui Vettel este însă dificilă, întrucât Mercedes a câștigat toate cele 4 curse desfășurate până în prezent în Rusia. Chiar și așa, oficialii echipei germane preferă să rămână precauți, în contextul în care anticipează o ripostă puternică din partea Scuderiei.

"Nu există victorii ușoare în acest sezon. Trebuie să luptăm din greu pentru fiecare strop de performanță pentru a avea o șansă să luptăm pentru victorii.

Avem rezultate bune la Soci, dar știm că Ferrari și Red Bull vor da totul pentru a întrerupe seria noastră, așa că trebuie să luptăm pentru a aduce acasă cât mai multe puncte", a precizat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Circuitul de la Soci şi regulamentul DRS

Realizat după un proiect al arhitectului german Hermann Tilke, circuitul de la Soci are 18 viraje şi împrumută numeroase elemente ale circuitului stradal de la Valencia şi al pistei Marina Bay din Singapore. Este un circuit preponderent stradal, cu câteva secţiuni permanente în zona de start-sosire.

Circuitul beneficiază de viraje lente şi de viteză medie, însă include şi două secţiuni de mare viteză, iar principala provocare pentru ingineri este stabilirea unor setări corespunzătoare în contextul în care în zonele rapide este nevoie de o forţă de apăsare aerodinamică scăzută, în timp ce zonele lente necesită forţă de apăsare ridicată.

Există 12 viraje de dreapta şi 6 de stânga, iar pista are o lăţime de 13-15 metri. Teoretic, acest lucru favorizează depăşirile, însă cursa de anul trecut a evidenţiat că acestea sunt dificil de realizat, element tipic pentru un circuit stradal.

Piloții vor avea la dispoziție pneuri de compoziție hypersoft, ultrasoft și soft.

Vremea va fi una plăcută pe tot parcursul weekendului. Dacă vineri cerul va fi mai mult noros cu o maximă de 22 de grade, sâmbăta și duminica soarele va predomina pe cer, în timp ce temperaturile maxime vor fi de 24 și, respectiv, 25 de grade. Prin urmare, șansele de ploaie la finalul acestei săptămâni sunt minore. 

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 28 septembrie 11:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 28 septembrie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 29 septembrie
12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 29 septembrie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 30 septembrie
14:10 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (3)

  • SIMPLE MINDS
    @Daniel Popescu Obligatoriu la Sochi este ca *turistii* GRU *insotiti* de neurotoxina sa nu fie amatori de talazoterapie la Marea Neagra in aceasta perioada a anului.:)))
    12 3
  • FP1, ora 11.
    http://www.digisport.ro/live/digisport-4
    1 0
  • Vettel 1:34.4 - hypersofts

    Verstappen +0.05s - hypersofts

    Hamilton +0.3s - softs

    Bottas +0.5s - softs
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru