Avancronica Marelui Premiu al Spaniei: între dominaţia lui Rosberg şi debutul lui Verstappen la Red Bull

de Daniel Popescu
Joi, 12.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg care poate deveni în Spania doar al treilea pilot din istorie care începe un sezon cu cinci victorii, însă toată atenţia va fi asupra debutului lui Max Verstappen la Red Bull Racing.

Formula 1 a ajuns în Europa cu ocazia cursei din Rusia, însă Marele Premiu al Spaniei de la sfârşitul acestei săptămâni marchează adevăratul start al sezonului european. Circuitul de la Barcelona este locul în care cele mai multe echipe introduc primele update-uri pentru monoposturi, însă ediţia din acest an are o semnificaţie aparte.

Poate că postura de favorită a celor de la Mercedes nu reprezintă o noutate, însă Nico Rosberg poate deveni doar al treilea pilot din istorie care începe sezonul cu cinci victorii consecutive, după Michael Schumacher (2004) şi Nigel Mansell (1992). "Mă bucur de acest moment şi de forma în care sunt, fac tot ce pot pentru a continua şi sper să continui aşa până la sfârşitul sezonului", spune germanul.

Rosberg are deja un avans consistent de 43 de puncte în faţa coechipierului său Lewis Hamilton, care speră însă că defecţiunile tehnice suferite în ultimele sesiuni de calificări şi curse. "Sunt încrezător că au rezolvat problemele pe care le-am avut. Ştiu că încă sunt rapid. Am ştiut asta din prima zi de teste şi, când am avut spaţiu liber şi un monopost fără probleme, am demonstrat pe circuit", a precizat britanicul.

Urmareste Automarket
Probabil însă că principalul punct de atracţie al weekendului va fi prestaţia lui Max Verstappen.
Olandezul a fost promovat de la Toro Rosso la Red Bull Racing pentru a-l înlocui pe Daniil Kvyat după accidentele provocate în Rusia. Olandezul anticipează o adaptare rapidă la noua sa echipă şi insistă că presiunea va fi la fel de mare ca la Toro Rosso.

"Atât timp cât apeşi acceleraţia nu ai pentru ce să te temi. Asta trebuie să fac. Dacă nu, mă aştept să fiu dat afară. Aşa că trebuie să mă asigur că voi fi rapid. Presiunea nu se schimba, întotdeauna încerci să dai tot ce ai mai bun. Asta nu se schimba indiferent dacă eşti într-un monopost mai mult sau mai puţin competitiv", spune el.

Între timp, McLaren a anunţat că va introduce un update "semnificativ" pentru această cursă, însă acelaşi lucru este de aşteptat şi din partea celorlalte echipe, cu excepţia celor de la Sauber. Grav afectaţi de probleme financiare, elveţienii au confirmat deja că nu vor avea noutăţi tehnice şi că nu vor participa la sesiunea de teste de la Barcelona care va avea loc marţi şi miercuri. 

Marele Premiu al Spaniei la TV: 

Drepturile TV pentru Formula 1 sunt deţinute în România de posturile Digi Sport şi Dolce Sport, care pot fi recepţionate în reţelele RCS-RDS şi, respectiv, Telekom, dar şi pe internet. Mai multe detalii despre recepţionarea celor două posturi TV găseşti aici.

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 13 mai 11:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 13 mai 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 14 mai 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 14 mai 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 15 mai 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (7)

  • JugaruGabi
    "care speră însă că defecţiunile tehnice suferite în ultimele sesiuni de calificări şi curse." ... se termina incomplet propozitia.
    9 1
  • "însă Nico Rosberg poate deveni doar al cincilea pilot din istorie care începe sezonul cu cinci victorii consecutive, după Michael Schumacher (2004) şi Nigel Mansell (1992)"

    Corectati va rog....al treilea!
    13 2
  • O sa ajungem sa nu mai stim limba romana, de atata limba straina :))
    11 1
  • Se anunta o cursa destul de monotona desi sper sa nu, prevad o revenire in forta pentru Hamilton si Rosberg pe 2,Vettel pe 3... trist.. e prima data cand sper sa ma insel si sa vad Ferrari pe 1! Oricum sunt curios ce o sa faca Max Verstappen la Red Bull Racing.
    Forza Ferrari!
    5 3
  • Hamilton nu are vreo sansa, anul asta rosbergu castiga toate cursele.
    3 11
  • Cursa asta e a lui Hamilton. Chit ca nu tin cu el, cred ca va castiga cursa.
    3 6
  • daniel
    Despre ce "forma" vorbeste Nico? DEspre lipsa lui de probleme in derimentul lui Hamilton?
    Jalnic personaj!
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru