Avancronica Marelui Premiu al Spaniei: start în sezonul european

de Daniel Popescu
Joi, 10.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul de la Barcelona găzduiește prima cursă europeană a sezonului, iar echipele vor introduce îmbunătățiri majore la monoposturi, astfel că lupta pentru victorie este deschisă oricărui rezultat.

Sezonul 2018 a început cu câteva curse spectaculoase desfășurate în Bahrain, China și Azerbaidjan, motiv pentru care fanii așteaptă cu nerăbdare debutul sezonului european, care va avea loc la finalul acestei săptămâni pe circuitul de la Barcelona.

În mod tradițional, Marele Premiu al Spaniei reprezintă prima cursă în care echipele aduc îmbunătățiri majore la monoposturi, iar din acest punct de edere cei de la McLaren au fost cei mai vocali. Mercedes, Ferrari și Red Bull se vor prezenta la rândul lor cu numeroase noutăți, motiv pentru care este dificil de anticipat echipa care va obține cele mai bune rezultate.

Cert este că sesiunea de calificări va juca un rol esențial dacă luăm în calcul faptul că 24 dintre cele 27 de curse de până acum au fost câștigat de un pilot care a plecat din prima linie a grilei de start. Motivul este destul de simplu: virajul 1 de la capătul unei lungi limii drepte oferă una dintre puținele oportunități de depășire pentru piloți.

În general, identificarea setărilor optime este dificilă ca urmare a faptului că există numeroase viraje lente și rapide care generează o degradare relativ rapidă a pneurilor.

În plus, vântul puternic și o noua suprafață asfaltică reprezintă alte două obstacole pentru piloți în drumul spre cel mai bun timp.

Piloții vor avea la dispoziție pneurile supersoft, soft și medium, o alegere mai prudentă comparativ cu sezonul precedent. Spre deosebire de ultimii ani, etapa din acest sezon va avea loc la temperaturi ceva mai scăzute: circa 20 de grade în fiecare dintre cele 3 zile ale competiției. Pe parcursul weekendului există șanse bune de ploaie, în special duminică, însă primele estimări arată că precipitațiile se vor opri până la ora startului cursei.

Marele Premiu al Spaniei la TV

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 11 mai 12:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 2 vineri, 11 mai 16:00 Digi Sport, Telekom Sport
Antrenamente 3 sambata, 12 mai 13:00 Digi Sport, Telekom Sport
Calificari sambata, 12 mai 16:00 Digi Sport, Telekom Sport
Cursa duminica, 13 mai 16:10 Digi Sport, Telekom Sport

Comentarii (14)

  • serban
    S-a lansat F1TV și văd că suntem și noi pe listă. Costă în jur de 25 € pe an. S-a abonat cineva și dacă da, ce părere are ?
    0 2
  • 25E pe an? Luna trecuta ziceau ca va fi cam 4 e pe luna, la 25E m-as baga si eu daca ar transmite 4k.
    0 0
  • Serbane, ai gresit, costa 7.99E pe luna si 58.49E pe an! M-am uitat la ei acum pe site.
    0 0
  • Acum am vazut, doar tv acces costa 25E pe luna
    0 0
  • Stefan
    Noul Mclaren ;)
    https://www.motorsport.com/f1/news/red-bull-mclaren-different-looking-cars-barcelona-1035634/
    0 0
  • Ferrari va testa niste oglinzi montate pe halo, probabil pentru ca halo nu era urat ca dracu', acum i-au pus si urechi.

    https://www.f1today.net/en/photos/f/5af498081d2fa50b39ec9990fedaf03cb08e2e5a892ce.jpg

    off topic Miami a dat ok-ul pentru un circuit de F1 asa ca se pare ca de la anul vom avea doua pe pamant american.
    1 2
  • Urat, urat dar au nevoie ca acel halo sa fie practic si nu prea vezi de el cand cineva vine din lateralul tau, unghiul mort ca si la masini.
    Dar mai bine s-arconcentra pe ce au de facut.
    0 0
  • Lucian
    S-a lansat, intr-adevar, F1TV, suntem și noi pe listă, dar costul în jur de 25 € pe an este la F1 acces nu la cel pro, ultimul avand un pret de 59 euro pe an, numai acesta dand posibilitatea de acces live al curselor, primul de 25 euro doar la replay si altele, fara live. Este mult prea scump parerea mea pentru F1, mai ales ca in Romania nu va fi acces la cursele accesorii (F2, Porsche etc). Cam nasol, nu cred ca o sa accesez platforma, pe care chiar o asteptam cu interes.
    0 1
  • @VitelulCabrat: Nu sunt urechi... sunt sustinerea pentru oglinzi...
    1 1
  • @Serban: Costa 27 de euro pe an, sau 3 euro pe luna, daca platesti tot anul este mai ieftin, daca cumperi pana Duminica, ai 10% reducere. Ma indoiesc ca cineva din Ro, in afara de mine si inca vreo 2-3 vor incerca acest serviciu, pentru ca nu cred ca si-l permit. Varianta Pro este ok, ai cursele inregistrare dar asa ceva nu ma intereseaza, asa ca am trecut peste :P

    In rest, transmisia merge in 1080p fara probleme. Mai mult... astept antrenamentele sa-mi dau cu parerea. In Martie am fost in beta si mergea ok, dar pe masura ce invata si optimizeaza infrastructura ma astept sa mearga foarte bine. Plus... poti sa opresti comentariul :P
    1 2
  • serban
    @Alex tocmai de aceea am întrebat, ca să mă lămuresc. Mulțumesc pentru informație.
    @GTS-F1 Trăiești în țară, sau pe aiurea ? Ai idee cât costă un abonament cât de cât complect TV HD și internet ? Dacă nu, îți spun eu, 20€/lună și și-l permit aproape toți românii, până și la țară am văzut așa ceva ! Atunci, de ce un 5€/lună ți l-ai permite doar tu, plus încă doi-trei ? În cazul tău grandomania începe să se confunde cu fudulia, amice.
    5 1
  • @Serban: Stiu cat costa un abonament, nu asta era problema. Idea era mentalitatea, uite un exemplu: o shaorma vs un abanament de 5 euro cat spui tu, personal cred ca shaorma castiga. Sunt sigur ca multi iti permit in abonament super ieftin dar pentru multi "altceva" conteaza mai mult. Nu are nici o treaba cu grandomania, iar de fudulie numai in Ro este considerata o calitate, si eu nu sunt genul care sa fie de acord cu o astfel de opinie. Te rog sa nu superi, nu era un concursa de cine isi permite mai multe, sunt nascut si crescut in Ro, stiu exact cum sunt romanii...
    2 0
  • Welcome back Kub!!!
    0 0
  • Cand 2 televiziuni din Romanis transmit F1 in format HD nu vad rostul unui abonament la F1 TV...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru