Avancronica Marelui Premiu al statului Monaco: va reuşi Red Bull să învingă Ferrari?

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull speră să învingă Ferrari în etapa programată la Monaco, în care Mercedes va miza doar pe victorie după dublul abandon suferit în Spania.

La două săptămâni după cursa nebună de la Barcelona câştigată de Max Verstappen, Formula 1 virează spre Monaco, una dintre etapele de referinţă ale sezonului. Chiar dacă în mod tradiţional este sărac în depăşiri din cauza circuitului stradal, Marele Premiu al statului Monaco are un farmec aparte, iar sezonul 2016 aduce un grad suplimentar de incertitudine.

Teoretic, Mercedes este principala favorită la victorie şi nu ar trebui să aibă mari emoţii, însă Lewis Hamilton şi Nico Rosberg se vor afla fără îndoială în centrul atenţiei după acroşajul din Spania în urma căruia amândoi au fost nevoiţi să abandoneze. "A fost un moment dificil pentru noi toţi după cursă, dar acum este un capitol încheiat şi ne uităm spre Monaco", dă asigurări Hamilton, în timp ce Rosberg are o declaraţie asemănătoare. "Am vorbit despre asta şi este momentul să lăsăm totul în urmă".

Urmareste Automarket
Rosberg a câştigat ultimele trei curse desfăşurate la Monaco, însă susţine că acum are parte de o concurenţă puternică din partea Scuderiei Ferrari şi a celor de la Red Bull racing.

Ultima şi-a adjudecat o victorie mai degrabă de conjunctură în Spania, însă acum speră să intre în plutonul de top datorită unui update pentru motor introdus de Renault.

Constructorul francez estimează un spor de o jumătate de secundă pe tur, care ar fi suficientă pentru a lupta de la egal la egal cu Ferrari.

"Dacă putem obţine ceea ce este promovat şi vom putea cel puţin să luptăm cu Ferrari în fiecare weekend, atunci sperăm să putem începe să micşorăm diferenţa faţă de Mercedes pe anumite circuite", spune şeful Christian Horner. Renault nu a avut timp decât pentru două unităţi de specificaţie nouă, una pentru echipa de uzină, alta pentru Red Bull. Cvadrupla campioană mondială a decis ca Daniel Ricciardo să fie pilotul care va utiliza noul motor.

De o unitate nouă de propulsie, dar fără îmbunătăţiri tehnice, va beneficia şi Fernando Alonso la McLaren, echipă care anticipează un rezultat foarte bun datorită configuraţiei circuitului. 

Marele Premiu al statului Monaco la TV: 

Drepturile TV pentru Formula 1 sunt deţinute în România de posturile Digi Sport şi Dolce Sport, care pot fi recepţionate în reţelele RCS-RDS şi, respectiv, Telekom, dar şi pe internet. Mai multe detalii despre recepţionarea celor două posturi TV găseşti aici.

Etapa are un format atipic, întrucât primele două sesiune de antrenamente libere se desfăşoară joi, nu vineri:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 joi, 26 mai 11:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 joi, 26 mai 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 28 mai 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 28 mai 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 29 mai 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (5)

  • Culmea culmilor ar fi sa termine Verstapen inaintea lui Ricciardo. Desi e un circuit care nu ofera prea multe depasiri, eu tot sper intr-un miracol legat de spectaculozitate.
    18 1
  • Mclaren F1
    Ricciardo a fost mai rapid decat tanarul Max in Spania, cu acelasi motor. Ma astept ca in Monaco sa fie din nou in fata coechipierului. Max trebuie sa aiba multa sansa sa iasa din nou in fata, in cursa. Pole-ul va merge la Mercedes, dar pentru linia a doua se vor duce batalii grele intre Ferrari si Red Bull.
    18 3
  • mobius
    Da.
    3 8
  • razvan
    Monaco este un circuit atipic,se poate intampla orice.Acolo cine se instaleaza in frunte este aproape de nedepasit.
    6 0
  • Hamilton si Ricciardo cei mai rapizi in fp 1 si fp 2..
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru