Avertisment de la Red Bull: Hamilton şi Ricciardo, cei mai rapizi în antrenamentele de la Monaco

de Daniel Popescu
Joi, 26.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton şi Daniel Ricciardo au stabilit cei mai buni timp în cele două sesiuni de antrenamente de joi din cadrul Marelui Premiu al statului Monaco.

Marele Premiu al statului Monaco a debutat ca de obicei într-o zi de joi cu primele două sesiuni de antrenamente libere. Prima dintre ele a fost adjudecată de Lewis Hamilton, care a fost cronometrat cu 1:15.537 la capătul a 31 de tururi parcurse la volanul unui monopost Mercedes echipat în premieră cu noile pneuri ultrasoft dezvoltate de Pirelli pentru acest sezon.

Britanicul a fost urmat la numai o zecime de secundă de coechipierul său Nico Rosberg, în timp ce Ferrari a câştigat primul duel cu Red Bull după ce Sebastian Vettel s-a poziţionat pe locul 3 în faţa lui Daniel Ricciardo şi Max Verstappen.

Urmareste Automarket
Sesiunea a fost întreruptă cu trei minute înainte de final din cauza unui incident mai puţin obişnuit: un capac de canal s-a desprins şi a provocat pene de cauciuc pentru Rosberg şi Jenson Button.

Red Bull Racing a reuşit să producă o surpriză în cea de-a doua sesiune, întrucât Ricciardo a stabilit timpul de referinţă după ce a fost cronometrat cu 1m14.607. Rivalii de la Mercedes s-au plasat la peste 6 zecimi de secundă în spate prin Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, care au fost urmaţi de Max Verstappen (Red Bull).

De această dată, Ferrari a ocupat doar locurile 7 şi 9 prin Kimi Raikkonen şi, respectiv, Vettel.

Calificările pentru Marele Premiu al statului Monaco vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00, ora României.

Monaco - Rezultate Antrenamente 1:

Monaco - Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (14)

  • Pfoaaa in sesiunea 2, are Red Bull aproape jumatate de secunda in fata lui Hamilton. Poate avem noroc si avem si un pic de spectacol.

    Oricum se pare ca in sesiunea de antrenamente RB este peste Ferrari.
    16 7
  • Iar Verstapen la 0.1s in spatele lui Rosberg. Placut surprins de RB (chiar daca nu sunt fan). Ramane de vazut ce se intampla in calificari
    15 4
  • Daca taurasii aveau un motor competitiv, cred ca dominau F1 cum n-a mai facut-o si n-o va mai face nimeni!
    15 10
  • Acum isi au motorul performant, hai sa zic Monca este un circuit lent unde Rb sta mai bine dar eu cred ca Rb cu noul m,otor ii bate pe Mercedes.
    9 5
  • *pe aproximativ orice circuit.
    5 2
  • Desi cred ca Mercedes nu a fortat pe ultrasoft. Riciardo a mers doar pe ultrasofturi si a fortat, nu cred ca Ham sau Rosberg sa fi fortat pe ultrasoft
    7 8
  • Oricum Monaco nu prea ai unde sa depasesti, vreau sa vad confruntarea lor pe un circuit de viteza, acolo sa te ti spectacol./
    6 1
  • Sambata in calificari o sa vedem adevaratul potential al tuturor, Vettel a cam dat-o de gard azi :)))
    15 2
  • stati calmi baieti, in antrenamentele 2 prima parte se face pe setari de calificare (aici Mercedes a folosit supersofturi iar RedBull ultrasofturi... de aici diferenta) iar in a doua parte se fac simulari de cursa (deci timpii nu mai sunt relevanti din perspectiva calificarilor indiferent de tipul de pneuri)
    5 2
  • Mercedes au facut timpii pe ultrasoft. Hamilton si Rosberg. Poate te-ai uitat la altceva, E adevarat, nu se stie cat carburant au. Ce e insa foarte clar e ca Rbr au facut un mare pas inainte si la Monaco sunt peste Ferrari. Vedem daca se pot bate pentru pole.
    6 3
  • Preafericitul D.
    de ce RB poate si cei de la McL. se chinuie?
    1 1
  • lucky70
    @@dany Sa nu ne imbatam cu apa rece...categoric pilotii Mercedes nu au folosit maparea pt calificari...dar poate in ritm de cursa...Ar fi frumos ca Ricciardo si Versttapen sa faca spectacol si zile grele lui Hami...Rosberg,din pacate,atunci cand colegul nu are probleme mecanice,nu emite pretentii!Iar Ferrari...varza!
    6 1
  • Atat Rosberg cat si Hamilton au spus ca nu au de unde recupera acea diferenta de +0.6 fata de Riccioardo nici prin setarea agresiva de calificari si nici din masina. Vremurile nu sunt deloc bune pentru Mercedes, priviti un articol din auto-motor-und-sport.de => http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/red-bull-ruestet-auf-hightech-pruefstand-und-360-grad-simulator-11403249.html

    Un simulator atat de avansat cum F1 nu a mai vazut vreodata. Simulatorul Mercedes si chiar cel mai nou simulator Ferrari pentru acest gen de aplicatie in simulator pot testa cu acuratete doar ce tine de motor si cutie de viteze, nu si de sasiu si aerdinamica. Toate simulatoarele pot testa conditii pentru sasiu si aerodinamica dar nu la acest nivel ca noul simulator Red Bull. Ceva de genul asta mai au Mercedes si Ferrari cu ultimul lor simulator facut tot de AVL dar nu atat de complex.
    11 3
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Mirciulica, mirciulica... cu alte cuvinte "slava lui Dumnezeu ca o echipa F1, (chiar si MRT de-ar fi fost, numai Ferrari sa nu fie) ameninta Mercedes si astfel calutul cade pe locul 3 in clasamentul constructorilor". Da' ce mai face mclarenul tau? Asa multe se vorbeste de el ca de Schumacher aflat in coma. S'or afla intr-o situatie similara?
    7 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru