Azerbaidjan amână debutul în Formula 1 pentru 2016

de Daniel Popescu
Vineri, 25.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Azerbaidjan a anunţat vineri că ediţia inaugurală a cursei stradale de la Baku va avea loc în 2016, nu în 2015 cum fusese stabilit iniţial.

Esential 2016 este anul in care va debuta Azerbaidjan in Formula 1
Autorităţile din Azerbaidjan au anunţat vineri în cadrul unei conferinţe de presă amânarea debutului în calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2016.

Planificată iniţial pentru 2015, etapa azeră va purta numele oficial de Marele Premiu al Europei şi face parte din proiectul de promovare a ţării la nivel global.

"Sunt încântat să anunţ oficial că am semnat un contract pentru a aduce Formula 1 la Baku în 2016. Înţelegerea de a aduce cursele de Formula 1 la Baku reprezintă un capitol nou major în succesul nostru de a atrage cele mai importante evenimente sportive în ţara noastră", a declarat Azad Rahimov, ministrul Tineretului şi Sportului din Azerbaidjan.

Cursa de la Baku va avea loc pe un circuit stradal. Perioada de desfăşurare nu a fost încă anunţată, însă cel mai probabil va avea loc înainte sau după Marele Premiu al Rusiei din luna octombrie, prin prisma distanţei relativ mici dintre cele două ţări.

Anunţul făcut de Azerbaidjan vine să liniştească echipele cu privire la calendarul pentru sezonul 2015.

Sezonul 2015 are deja programate 20 de curse, limita superioară impusă de echipe prin Acordul Concorde, întrucât la cele 19 etape din acest an se va adaugă şi Marele Premiu al Mexicului, confirmat chiar în această săptămână. În plus, Formula 1 intenţionează să concureze şi la New Jersey, însă cele două tentative de până acum au eşuat.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru