Barcelona renunţă la alternanţa cursei din Spania cu circuitul de la Valencia

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentaţii circuitului de la Barcelona au anunţat că vor găzdui Marele Premiu al Spaniei până în 2016, în ciuda unei înţelegeri anterioare cu Valencia pentru alternarea curselor.

Problemele economice cu care se confruntă Spania l-a determinat pe Bernie Ecclestone să accepte ca cele două circuite iberice din calendar, Barcelona şi Valencia, să găzduiască alternativ Marele Premiu din această ţară începând din 2013.

Acesta este şi motivul pentru care Valencia nu este inclusă în calendarul de anul viitor, iar iniţial revenirea circuitului era aşteptată pentru 2014.

Cu toate acestea, reprezentanţii circuitului de la Barcelona şi-au schimbat strategia după ce au primit finanţare din partea instituţiei publice Diputacion Provincial de Barcelona, aceştia afirmând acum că vor să găzduiască singuri Marele Premiu al Spaniei până la expirarea contractului în 2016.

Urmareste Automarket
"Avem un contract pentru a găzdui Marele Premiu al Spaniei până în 2016 şi vrem să-l păstrăm.
Într-adevăr, suntem deschişi să negociecem o extindere până în 2020 în aceleaşi condiţii. Nu avem nicio dorinţă să alternăm cursa. Nu putem vorbi în numele celor de la Valencia, care au o înţelegere cu Bernie Ecclestone (n.r - pentru găzduirea Marelui Premiu al Europei) despre care nu avem nimic de spus"
, a declarat Vincente Aguilera, şeful circuitului de la Barcelona, pentru publicaţia spaniolă AS.

Via GMM

Comentarii (2)

  • In 2012 a fost cursa si la Barcelona si la Valencia. Nu vad de ce nu s-ar putea face la fel si in viitor.
    1 1
  • GrosJan
    Foarte bine. Valencia nici nu se compara cu Montmelo care este superb. Puteau alege oricum celalalt Valencia - Ricardo Tormo, care este acceptabil.
    Motivul pentru a avea doua curse in Spania nu mai e de actualitate cam de multa vreme. In Germania ar trebui sa fie doua curse, un mare premiu al Germaniaei si unul al Europei. Nurburgring si Hockenheim sunt foarte frumoase amandoua, mai ales primul.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru