Bottas a obținut în Bahrain primul pole position din carieră! Finlandezul l-a învins pe Hamilton pentru numai două sutimi de secundă

de Daniel Popescu
Sambata, 15.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas a stabilit cel mai bun timp în calificările din Bahrain și a obținut astfel primul pole position din carieră. Lewis Hamilton va pleca de pe a doua poziție a grilei de start, în timp ce Sebastian Vettel a terminat pe 3.

Calificările pentru Marele Premiu al statului Bahrain au produs o semi-surpriză. În contextul în care toată lumea aștepta cu sufletul la gura duelul dintre Lewis Hamilton și Sebastian Vettel, cel care a strălucit în nocturna deșertului din Orientului Mijlociu a fost Valtteri Bottas.

Finlandezul a fost cronometrat cu 1:28.769 și a reușit să-l învingă pe Hamilton pentru numai 0.023 secunde, obținând astfel primul pole position din carieră. În spatele celor doi, Vettel a obținut locul 3 la aproape o jumătate de secundă în spate, iar coechipierul său Kimi Raikkonen s-a poziționat doar pe 5.

Urmareste Automarket
Între timp, Red Bull Racing a obținut locurile 4 și 6 prin Daniel Ricciardo și Max Verstappen, cu Nico Hulknerg pe locul 7 urmat de Felipe Massa, Romain Grosjean și Jolyon Palmer.

McLaren a avut parte de o nouă sesiune dezamăgitoare.

Fernando Alonso a promovat în a doua parte a calificărilor, însă echipa a descoperit o defecțiune tehnică în timp ce era în garaj, iar spaniolul nu a ieșit deloc pe circuit în Q2. Dublul campion mondial va pleca astfel de pe locul 15, în timp ce coechipierul său Stoffel Vandoorne a fost eliminat în Q1 și va pleca de pe 17.

Marele Premiu al statului Bahrain va avea loc duminică cu începere de la ora 18:00, ora României.

Bahrain - Rezultate Calificări: 

Comentarii (36)

  • Bogdan
    Yupiii
    Dincolo de pole, cel mai tare imi place reactia rece a lui Botas. Zici ca a obtinut al 752-lea insignifiant poleposition :)))
    26 0
  • Mircea, am dat-o de gard, ba baiatule!!! Au venit Ferrari cu update-uri si deja iau juma' de secunda/tur! Maine e victorie Hamilton la 30 sec de concurenta!
    8 16
  • Bogdan
    Felicitari lui Hulkenberg. Pacat de Perez si Sainz ...
    6 0
  • @Daniel - mai multa atentie la scrierea articolelor, te rog. Bottas a fost cu doua sutimi mai rapid ca Hamilton.
    7 3
  • Surpriza surpriza :P Nu pot sa neg dar ma gandeam ca cei de la Mercedes se gandesc la prima linie dar nu ma asteptam ca Bottas sa-l bata pe Hamilton la doar a treia cursa in masina Mercedes. Bravo lui, bravo lui Hamilton si evident bravo lui Vettel dar rusine Ferrari care in calificari nu par sa se descurce. Sa vedem cursa pentru ca se anunta cat de cat de interesanta :P

    P.S. Pacat de Sainz si Alonso dar asta este. Plus o mare surpriza Grosjean si ambii piloti Renault :P
    15 0
  • @JugaruGabi: Multumesc, am corectat.
    3 2
  • @JugaruGabi: Nu, Bottas a fost mai rapid ca Hamilton cu doar 23 de zecimi. Doua sutimi au fost pe ultimul tur efectuat, dar vorbim de tot Q3-ul nu doar de ultimul tur.
    6 1
  • kimishor
    iarasi se saboteaza singur :)))))))))))
    2 0
  • Andras
    KIMI,cel mai slab din grila
    1 1
  • #91Schumi06
    maine o sa fie victorie FERRARI-pariu pe o bere
    1 0
  • @91Schumi06

    Mi-ai citit gandurile. Site-urile italiene dar partial si cele britanice + AMUS au tot aratat imagini si au furnizat informatii despre pachetul extins de update-uri aduse de Ferrari. Voi spuneti ca is sarit de pe fix cand va spun ca lasand la o parte subiectivismul meu priviti rece si matematic diferenta care creste de-a lungul sezonului in desfasurare comparativ cu echipa dominanta (Red Bull pana in 2013 si Mercedes dupa) fatza de inceputul sezonului sau testele de iarna. In 6 din ultimii 7 ani diferenta dintre Ferrari si echipa din fatza creste constant pana la final de sezon. Chiar si daca mergem mai departe de 2010, prin 2007-2009 trendul este acelasi. Spre final de sezon se prabusesc. Cel mai bun exemplu al acestei perioade sezonul 2008 cand Ferrari pana la Monaco era echupa mai rapida si pe parcursul verii Mclaren ajunge in fatza. Ma refer la masina nu la minunile facute de Alonso in clasamentul pilotulor in 2010 si 2012. Strict la masina care mereu este pe un trend descrescator. Revenind in 2017 chiar daca este un circuit de putere acest Bahrain, tot nu se explica lipsa de progres sau chiar mersul inapoi din moment ce aduci atat de multe update-uri fata de concurenta.
    8 4
  • O surpriza placuta Bottas in pole position..Frumos zambetul lui Hamilton aruncat inspre Bottas cand acesta raspundea intrebarilor la conferinta de dupa calificari..Ferrari putin mai slabi decat in primele 2 calificari posibil si datorita problemelor tehnice din acest week-end care i-au determinat sa nu forteze..Vettel a parut usor dezamagit..Mclaren Honda---No comment..
    10 1
  • @91schumi06

    Stiu engleza sa inteleg si sa traduc dar consider mai adecvat sa dau direct copy paste. Urmaresc comentariile despre calificari pe forumurile celor de la autosport si de la f1technical, si mi-a atras atentia un comentariu, este exact despre ceea ce vorbeam noi aici despre update-uri.

    "by GPR-A » 15 Apr 2017, 18:17
    A power track and Ferrari is half a second behind the Mercedes!!! Doesn't look like Ferrari upgrade delivered anything OR is this a case of upgrades taking them backwards?"
    3 5
  • Toata lumea il linseaza pe Palmer pe forumurile acestea, al doilea subiect cel mai discutat dupa faptul ca Bottas a luat pole. S-a mai vazut 0.9 intre coechipieri nu inteleg ce ii asa tragedie.
    3 5
  • .@ Mircea-Mclaren - Bottas e inca nou in team-ul Mercedes.. Si toti probabil s0au obisnuit ca Hamy sa fie jupanul.. Plus ca nici lui Bottas nu i-a venit sa creada c-a luat pole-position-ul ..Asta daca am judecat bine emotia de pe chipul lui
    2 1
  • Toto a declarat dupa calificari ca nu-l bucura diferenta de Ferrari. Vettel si Kimi au anuntat echipa de subvirare, ceea ce poate fi un semn ca au masinile setate pentru cursa sa protejeze cauciucurile, asa ca vor vedea maine ce si cum.
    Asta a spus Toto, nu eu....
    0 0
  • ZZZ

    Eu sunt super multumit daca Lewis reuseste sa intre al doilea in primul viraj si cursa se termina in ordinea asta cu Vettel. Sa fim seriosi. Bottas nu e nici un pericol pt campionat. Vettel e problema. Trebuie acumulat fiecare punctisor posibil fata de el.
    3 7
  • Botas nu l-a batut pe Hamilton, Hamilton s-a batut pe sine gresind in utimul tur
    0 0
  • Hamilton, tu nici nu știi ...cât de mic începi sa fii. Ascultați la,vorbele mele si o sa spuneti peste 5 luni, ala a avut dreptate.
    1 1
  • @GTS, cand scrii un articol de acest gen, vorbesti de timpul final in care a fost c onometrat Bottas vs competitia. Asta inseamna ca formularea corecta este cu sutimile, cand vine vorba de titlul articolului.

    Daca vrei sa vorbesti de tot Q3-ul e altceva. La chestia asta conteaza hotlap-ul.

    Dealtfel, Daniel a facut modificarea.
    1 0
  • @ Mircea McLaren
    intra pe Facebook Formula 1 Grup Romania... cere acces... a sa ramai uimit, inclusiv ca cei de acolo au cam auzit de tine

    Hristos a Inviat!
    0 0
  • La o viteza de 300 km/h si diferenta de 0.02 secunde, avem distanta de 1.6 m, ceea ce e o chestie.
    3 0
  • Ferrari a schimbat niste componente ale PU la ambele monoposturi..http://www.f1technical.net/news/21232
    3 1
  • Ferrari
    Ferrari nu pot ravni la titlu cu un pilot ca Raikonen. Acum piloteaza mai putin si vorbeste mai mult. Sa il aduca pe Ricci sau Hulkenberg.
    4 3
  • FERRARI
    Calm-victorie FERRARI
    0 0
  • toata lumea F1 dorea un pole ferrari mai ales ca au venit cu ceva update-uri,spus dar nu facut, cred ca se lasa asteptata, ma bucur pentru bottas , si sunt foarte dezamagit de Mclada, a treia cursa al doilea motor, naspa de tot, apropo toata lumea da la negative pe aici intr-o veselie, decat sa dau un negativ , ofer indiferenta pentru comentariu respectiv si dau un pozitiv la altul , haideti sa nu ma fim negativisti, sunt sarvatorile de Pasti, iertati pentru ca puteti, e chiar foarte usor
    6 0
  • in cursa se poate intampla orice! cred ca masina ferrari va fi puternica in regim de cursa! mercedes nu va avea o misiune usoara! paste fericit tuturor
    1 0
  • sper ca vettel sa faca o cursa cat mai buna,iar masina ferrari sa aiba un ritm bun de cursa, sa nu distruga repede pneurile!
    2 0
  • cred ca diferenta mare dintre mercedes si ferrari,se datoreaza unor probleme de fiabilitate ale vreunei componente a motorului ferrari,obligandu i sa nu forteze la maxim! e prea mare dif in raport cu ce a fost in china! greu de crezut ca in cond normale ,mercedes s a detasat atat de mult de ferrari,cel putin in calificari,intr o saptamana!
    2 0
  • VJohann

    Mie imi place cand primesc negative. Inseamna ca lupta si incrancenarea mea da rezultate. Vreau sa imi dea negativ si sa lupta contra la toti ferraristii.
    4 8
  • @Mircea
    Sunt ferrarist convins, pana la moarte. Uita-te pe geam, sunt la tine la poarta :)
    0 0
  • Max_rain
    Red Bull au facut un pas extraordinar de mare in timpii de calificare. Cu un motor mai slab decat Mercedes si Ferrari. Daca Renault imbunatatesc motorul nu cred ca doar Ham si Vet se vor bate la titlu. Sezonul e la inceput.
    3 1
  • @mircea 1984
    Eu sunt fan Mclaren si tot negativ iti dau. Fan Mclaren inainte sa fii tu nascut.
    4 0
  • @ Mircea _Mclaren ..lupta ,lupta si da-i si lupta , Mirciulica :)))) ca la '48 Te crezi in Afghanistan? :)))))))
    2 1
  • Problemele celor de la RBR sunt datorate unei corelari gresite a datelor obtinute in tunelul arodinamic..De la Barcelona vor veni cu un spec B a monopostului
    3 1
  • La ce ora e cursa?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru