Bottas admite că l-a ajutat pe Hamilton să câștige cursa din Spania prin blocarea lui Vettel

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas a recunoscut că a avut rolul de a-l bloca pe Sebastian Vettel în cursa de la Barcelona pentru a-l ajuta pe coechipierul său Lewis Hamilton să obțină victoria.

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Spaniei după ce a reușit să reducă rapid diferența care îl separa la un moment dat de Sebastian Vettel.

Germanul a pierdut însă timp în spatele lui Valtteri Bottas, iar la finalul cursei a afirmat că pilotul echipei Mercedes l-a blocat pentru a-i oferi un avantaj coechipierului său. "L-am prins din urmă pe Bottas și știam că nu va mai opri la boxe. Era peste tot cu pneurile, așa că l-au folosit pentru a mă bloca", a precizat pilotul Scuderiei Ferrari.

Informația a fost în cele din urmă confirmată și de Bottas, care a afirmat că era de datoria lui să-l ajute pe Hamilton în lupta pentru victorie.

"Am făcut tot ce am putut pentru a-l ține pe Vettel în spate și pentru a-l face să piardă timp. Aceasta a fost treaba mea în acel moment. Dar diferența de ritm a fost prea mare și în cele din urmă a trecut de mine. Dar cu siguranță mi-am ajutat echipa. Sper că am făcut o mică diferență și cel puțin am mărit diferența față de Ferrari în clasament", a declarat finlandezul.

În cele din urmă, Bottas a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecțiuni la motor.

Via Autosport

Comentarii (26)

  • Intr-un cuvant te-ai inscris pe lista iepurasilor!!
    37 16
  • Si eu care credeam ca s-a luptat, sincer, pentru pozitie.
    Se pare ca se contureaza o ierarhie la pilotii Mercedes, oricat vor "bossii" sa para ca au drepturi egale.
    27 7
  • ion 01
    pai la scos prima data pe kimi apoi l-a blocat pe vettel....pt asta l-au adus!
    12 7
  • Lupii moralisti de la Ferrari!Ei care întotdeauna au avut pilot 1 respectiv 2.Pai este un sport de echipa! conteaza punctele la constructor si piloti!
    12 13
  • asta se lauda ca si-a facut datoria de pilot de pe grila

    aaa, daca ii ceda victoria lui hamilton era altceva
    7 3
  • fetitza HAMI
    voi chiar credeati ca HAM-HAM a cistigat asa simplu si pe bune :))-doar MIRCEA ala crede bazaconii
    20 18
  • Corect ar fi sa il ajute la fel si Hamilton pe Bottas intr-o situatie asemanatoare,l-au blocat corect pe Vettel care face din nou ca si situatia cu Massa de anul trecut cand se plangea Vettel de ce nu il lasa sa treaca ca si el si Massa pierde timp.Daca poti depasesti daca nu stai acolo nu te tot plangi!
    10 9
  • Bottas si-a jucat atat de bine rolul de nr. 2 in echipa ca pana si Rubens Barrichelo e invidios.
    24 4
  • degetica
    Da pe marele campion Schumacher cati coechipieri l-au ajutat cand era la Ferrari? Cat de ipocriti pot fi unii pe-aici, daca ar vorbi unii care nu sunt fani schumacher as intelege, dar tocmai voi va gasiti sa il criticati pe Botas? Hai ca strugurii-s acri pentru voi.
    23 10
  • Probabil ca fanii Ferrari vroiau ca Bottas sa se dea la o parte, cred ca atunci Bottas era un sportiv adevarat. Normal ca l-au tinut pe pista ca sa-l blocheze pe Vettel, nu e nimic neregulamentar in lucrul asta, Bottas nefiind un pilot intarziat, iar la Mercedes sau McLaren spre deosebire de Ferrari, pana unul dintre piloti nu mai are sanse matematice la titlu li se ofera sanse egale (titlul castigat de Raikkonen este poate cel mai bun exemplu).
    15 14
  • Cum sa fiu ipocrit cand l-am acuzat pe Bottas ca a facut exact ce facea Rubens pentru Schumi? La Ferrari treaba era pe fata, se stia ca Schumi era capitanul. Mercedes si Bottas o tin sus si tare cu aia cu sanse egale.

    Cum ar fi fost oare daca era Alonso in locul lui Bottas? Il durea in paispe de Hamilton sau Vettel.

    Ca sa fie clar. Eu acuz faptul ca se declara ceva, si in practica se intampla fix invers. Cine e ipocrit acum?
    21 7
  • Este ceva logic si normal sa cooperezi cu echipa, de ce va tot ambalati
    8 6
  • pif666
    baiatul a facut exact ce a si spus : la blocat pe vettel pentru binele echipei !
    si a facut un lucru corect !
    acum ...sa vedem si reactia lui hamilton in aceasi situatie ?
    ma indoiesc ca va face la fel.
    idee este ca bottas nu are cum sa fie la nivelul lui hamilton ,vettel sau alonso.
    din orice punct de vedere. si ma explic : daca il enervezi pe hamilton,ala pleaca in secunda 2 de la echipa. si problema este ca il vor multi.
    pe cand cu bottas,cine il mai vrea? ok,il vor uni si pe bottas,dar cu salariu de nimic.
    bottas a prins contractul vieti lui si punct. oricum mai sus de atat nu mai poate ajunge .
    4 6
  • Ha,ha,ha...
    Mai multi factori au contribuit la/pentru victoria lui Hamilton,nu doar coechipierul. Nu o spun eu, o spun cei ce fac analiza de cursa cu calcule, s-au aliniat avantajos situatiile pentru Mercedes si Hamilton, de data asta... ;)
    5 4
  • Acum este Formula "E" la Monaco in direct pe Eurosport 2; nici n-am auzit de asta pana acum. Oricum, sunt multi veniti din F1.
    4 2
  • Si Kimi ar fi facut la fel pentru ca la Ferrari exista deja un pilot care e sprijinit in lupta pentru titlu si ma refer la Vettel
    ...In rest fanii Ferrari sunt ipocriti ca intotdeauna..
    10 16
  • TITI F1
    Asta e baieti, pentru Hamilton s-au aliniat planetele, (Bottas, VSC, strategii calutului), +valoarea si talentul. "Lingatorul de lanturi" cum mai este alintat pe aici, stie sa profite de orice sansa oferita indiferent care este aceea. Sa recunoastem ca la ora actuala LH44+AMG sunt nr. 1, de aceea si tovarasu inginer Mircea, dupa o indelungata activitate incununata de succes la McLaren, a fost recrutat in randul inginerilor odata cu Pady Lowe la echipa AMG
    10 10
  • S-a văzut încă de la start, Bottas i-a facilitat startul înainte de primul viraj, a frânat lăsându-i cale liberă britanicului, frânarea sa și abordarea in forța după, a făcut ca raikkonen sa atace corect apexul numai ca Bottas a cam dat cu mucii in fasole și și-a eliminat conaționalul din cursa. Acum nu stiu cât permite Mercedes ca Bottas sa facă deja astfel de afirmații, probabil o sa fie pus la punct. De departe se vede ca nu este un pilot complet si începe sa fie penibil.
    11 9
  • gdshgsd
    Si cum Bottas s-a declarat iepurasul lui (Ham) cu botul pe labe, Hamilton o sa spuna : putin ma intereseaza . Eu pilotez cu talent , si nu vreau sa fiu ajutat.
    9 6
  • rAikkonen
    Trebuie sa intelegem ca el a fost adus la MERCEDES doar pentru faptul ca este FINLANDEZ ....Intelegeti voi ce semnifica caracterul FINLANDEZ
    4 7
  • Finlandezi sunt un popor mic dar brav! Au probat in istorie caracterul lor!!! Jos palaria!
    7 2
  • Asta este motorsportul, asta este munca de echipa, nu este nimic de condamnat, interesul echipei o sa fie mereu pe primul loc, Bottas oricum avea alta strategie si cursa era oarecum compromisa pentru el in sensul ca nu avea sansa la victorie in timp de Hamilton era in lupta pentru primul loc.
    Oricine ar face la fel sa isi ajute coechipierul asta daca nu sunt orgolii personale la mijloc.
    5 4
  • botta se
    daca vrei sa ajuti cu adevarat, data viitoare cand vezi rosu, te urci pe el :)
    2 2
  • Bottas n-are ce sa faca, cei de la Mercedes au stabilit deja cum este treaba cu ordinele de echipa, cel putin anul asta, sa se obisnuiasca cu echipa si asta este.
    Dar, ca fan Ferrari pot sa va spun ceva mai simplu: cei de la Ferrari sunt pur si simplu imbecili. Au 10 oameni care se uita la ce se intampla pe pista, cineva care se ocupa de strategie si care nu se uita la cursa probabil, altfel nu-mi inchipui cum nu sunt in stare sa schimbe o strategie dupa cum evolueaza situatia din pista... Cred ca in fiecare cursa incepand cu 2009 au gresit strategia intr-un fel sau altul. Ori n-au o viziune clara a ceea ce inseamna strategie de cursa ori au o singura idee si merg tot timpul pe ea asteptand un rezultat diferit...
    Dar ce nu inteleg eu este de ce nu-l trimit pe Arirvabene sa invete niste Engleza, fiica mea care are doar patru (4) ani vorbeste Engleza mai bine ca el.
    6 3
  • serban
    @ZZZ
    Kimi a avut ocazia să joace pentru echipă în China și nu a făcut-o, l-a ținut în spate pe Vettel cât a putut.
    @pentru toți cei care-l blamează pe Bottas
    Bottas este pilot Mercedes, nu contează dacă este nr. 1, sau nr. 2, a făcut exact ce trebuia să facă, atât în Bahrein, când l-a lăsat să treacă pe Hamilton, cât și în Spania, când l-a ținut în spate pe Vettel. Bravo lui, tipul este un adevărat om de echipă.
    Foarte rar au existat în F1 echipe cu piloți de aceeași valoare, cazuri ca Prost-Senna și Hamilton-Alonso sunt rara avis, întotdeauna unul dintre piloți a fost considerat, tacit sau nu, numărul unu. Când ai cupluri ca Stewart-Cevert, Lauda-Regazzoni, Senna-Berger, Schumi-Barrichello, Vettel-Webber, sau Hamilton-Bottas, nici nu poate fi altfel.
    9 3
  • @zzz pokemonus
    sufli si tu dupa capra vecinului, ca altceva ce sa te mai bucure
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru