Bottas, dezamăgit de ordinele de echipă de la Silverstone

de Daniel Popescu
Luni, 06.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas a admis că este dezamăgit de decizia iniţială a celor de la Williams de a-i interzice să-l depăşească pe Felipe Massa în prima parte a cursei de la Silverstone.

Am avut una sau două oportunităţi să depăşesc când nu am avut permisiunea de a lupta, aşa că pentru mine este un pic dezamăgitor.

Valtteri Bottas
Pilot Williams
Felipe Massa şi Valtteri Bottas ocupau primele două locuri în debutul Marelui Premiu al Marii Britanii în momentul în care oficialii echipei Williams le-au transmis celor doi piloţi să nu se atace şi să-şi păstreze poziţiile.

Chiar dacă ulterior a reuşit să-şi convingă echipă să-i permită un atac, Bottas a admis că a fost dezamăgit de atitudinea echipei, în special pentru că permisiunea a venit prea târziu.

"Cred că aveam un ritm mai bun. Am avut una sau două oportunităţi să depăşesc când nu am avut permisiunea de a lupta, aşa că pentru mine este un pic dezamăgitor. Sunt sigur că există un argument pentru decizie, dar este dificil atunci când nu ţi se permite să concurezi şi ai un ritm mai bun decât al monopostului din faţă", a declarat finlandezul.

Esential 2 este numarul podiumurilor obtinute de Williams in sezonul 2015
Rob Smedley, şeful de performanţă al Williams, afirmă că echipa şi-a dorit cu adevărat să le permită celor doi piloţi să lupte, întrucât după a revenit ulterior asupra deciziei.

"Nu vrem să favorizăm un pilot sau altul.

Este un efort de echipă şi cel mai important este să obţinem cât mai multe puncte pentru echipă. Echipa este mai presus de orice pilot. Este echipa lui Frank Williams, asta este clar. Şi acesta a fost principalul nostru obiectiv, să obţinem puncte pentru echipă", a adăugat el.

Williams a pierdut însă primele două poziţii după intrarea la boxe pentru pneuri de compoziţie hard, iar ulterior ambii piloţi au fost depăşiţi şi de Sebastian Vettel. Prin urmare, Massa şi Bottas au terminat doar pe locurile patru şi cinci.

Via Williams

Comentarii (9)

  • Cea mai proasta strategie, cum sa ocupi locurile 1,2 pana in turul 20 si se termini cursa pe 4 si 5:)))))) . Macar unul din cei 2 piloti trebuia chemat la schimb inaintea Mercedes , Da ce sa faci toti gresesc.
    27 1
  • daniel
    Saracul Felipe daca mai auzea odata ca al sau coleg "e faster then you" cred ca dadea cu cotetul de gard.
    E adevarat ca Bottas parea mai rapid la sfarsitul liniilor drepte dar asta poate fi de la DRS pe acre il avea activat.
    Au gresit cei de la Williams, macar un monopost avea sanse sa termine pe podium. Pacat!
    19 1
  • Kimi era etalon a intrat a schimbat si pe HARD a facut cel mai rapid tur cu un Ferrari care pe Medium pierdea cel putin 1 sec pe tur, atunci trebuia chemat Massa sau Bottas la schimb si aveau cursa castigata 99%.
    12 0
  • greseala clara de strategie... la tv s-a auzit clar discutia dintre hamilton si echipa care l-a chemat la boze. deci au avut timpul necesar sa recationeze si atunci era momentul sa il aduca si ei pe Massa si ar fi ramas celmai probabil lideri. in ceea ce priveste supararea lui Bottas e cam de neinteles... a avut permisionea in cele din urma ”clean move” si nu s-a descuract. spune ca inainte de asta o putea face dar asta doar pt ca si Massa stia de ordinul echipei de a-si pastra pozitiile si prin urmare nu isi lua masuri sa se apere in fata coechipierului

    ceea ce ma bulverseaza pe mine este ca si la trecerea pe intemediare au ramas iarasi ”incremeniti in proiect”. Hamilton a intrat la boxe iar Rosberg a anuntat prin radio ca va intra si el, pierzand timp... ce a facut Williams? ca de obicei au mai ramas un tur cu slickuri pe pista uda pierzand si mai mult timp si de abia dupa intrarea lui Rosberg si-au adus si ei pilotii

    nu este prima data, mereu fac astfel de erori de strategie, cred ca ar trebui concediata persoana care se ocupa cu asta
    11 2
  • Pacat de startul lui Massa. Se vede ca Williams a lipsit mult timp din fata si face greseli mari de strategie. Cred ca Bottas are un contract pe masa de-si permite astfel de opinii. Mie nu mi sa parut ca a putut sa-l depaseasca pe Massa si nu a facuto. E adevarat ca se apropia foarte mult de el la sfarsitul liniilor drepte unde avea DRS, dar cam atat. Oricum, a fost o cursa frumoasa, inca o data, pacat de alegerile proste facute de startegii de la Williams. Cel putin Massa se putea clasa pe 2.
    5 1
  • daca era bun depasea si punct.
    8 3
  • mobius
    Eu cred ca echipe traditionale, precum Ferrari sau Villiams nu pot face greseli mari de strategie. Eu cred ca sunt impuse de undeva de la un nivel mai inalt avand la baza diverse considerente. Nu pot sa uit ca Alonso a stat in spatele lui Petrov atat cat a fost nevoie ca sa castige Vettel. Mai tarziu, in conditiile in care avea 50 de puncte avans in fata aceluiasi Vettel, a fost scos din cursa, mai intai de Grosjean si apoi de Raikonen pierzand in cele doua curse tot avantajul, fiind apoi usor de contracarat. In 2010 - 2013 a trebuit sa castige Red Bull cu Vettel, acum trebuie sa castige Mercedes. Culmea e ca nici macar nu se straduiesc sa salveze aparentele. Totul este pe fata, cei care trbuie sa castige trebuie sa aiba garantii, eventual de la mijlocul sezonului ei trebuie sa fie siguri de victorie. In toate domeniile banul face legea, cum ar putea in F1 sa se intample altfel. Sunt de acord ca cei care castiga trebuie recompensati, cu bani, desigur, dar cei care trebuie sa vegheze sa castige cei care merita sunt cumparati si fac ce li se impune. Ce pacat, tot ce ne inconjoara este un morman de iluzii, traim intr-o lume virtuala.
    7 8
  • Bottas a fost mai rapid decat Massa si pentru ca era presat din spate de Hamilton. Ar fi trebuit ca Williams sa-l lase sa treaca de Massa, iar daca nu s-ar fi distantat in cateva tururi, sa-i spuna sa-l lase pe Massa sa-si recastige pozitia. Asta daca tot se dau ordine de echipa.
    Oricum, nu mi-a venit sa cred ce strategie idioata au avut cei de la Williams.....si au mai intrat si amandoi odata la ultimul pit.
    3 1
  • bernie
    @mobius...Esti cu pluta omule!!!Chiar atat de mult suferi din cauza fandositului tau???
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru