Bottas, pole position în Austria în fața lui Vettel. Hamilton, locul 8 după o retrogradare pe grilă

de Daniel Popescu
Sambata, 08.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas va pleca din pole position în Marele Premiu al Austriei din fața lui Sebastian Vettel. Lewis Hamilton a schimbat cutia de viteze și va pleca de pe locul 8 după o penalizare de 5 poziții.

Valtteri Bottas a obținut sâmbătă al doilea position din acest sezon după ce a fost cronometrat cu 1:04.251 pe circuitul Red Bull Ring.

Chiar și în acest context, Sebastian Vettel are o nouă șansă să-și mărească avansul din clasamentul general, întrucât pilotul Scuderiei Ferrari s-a poziționat pe locul doi, la numai 0.042 secunde în spatele finlandezului. În plus, germanul este avantajat și de faptul că Lewis Hamilton a suferit o penalizare de 5 poziții pentru schimbarea cutiei de viteze, astfel că pilotul Mercedes va pleca de pe poziția a 8-a, deși terminase calificările pe locul 3.

Ca de obicei, Kimi Raikkonen a ocupat locul 4 și a fost urmat de cei doi piloți de la Red Bull, Daniel Ricciardo și Max Verstappen. McLaren a ajuns până în a doua parte a calificărilor, iar Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne vor pleca de pe locurile 12 și 13.

Ultima parte a calificărilor s-a încheiat cu circa 3 minute mai devreme, întrucât Ricciardo a ieșit în decor, iar comisarii au afișat steagurile galbene.

Prin urmare, niciun pilot nu a avut posibilitatea să-și îmbunătățească timpul în finalul sesiunii.

Marele Premiu al Austriei va avea loc duminica cu începere de la ora 15:00, ora României.

Austria - Rezultate Calificări: 

Comentarii (40)

  • Hmz, ce noroc pe Mercedes ca Vettel a gresit in primul tur. L-ar fi batut pe Bottas dar cred ca Lewis ar fi iesit tot pe 1. Strategia Mercedes va fi clara, Bottas va forta la start ca sa raman in fata Ferrari si apoi ii va incetini pe acestia pentru a nu se departa prea tare de Lewis care se va afla pe ss.
    17 3
  • ham ham ham...miauuuuuu cinci locuri mai in spate
    17 24
  • hai ca nu termina cursa din AUSTRIA manelistul cu lanturi,pariu pe o bere
    24 23
  • Ha,ha,ha...
    Vettel are "marele" noroc(merit) de a fi "mereu aproape dar niciodata acolo"...la 0.042 sec diferenta de pole e ca si cum ai pica sala la examenul pentru permis cu 21 de puncte, frustrant si cam repetativ !
    12 17
  • bravo haas. totusi, ce a patit kimi? incepuse bine..
    11 4
  • serban
    @Ha, ha, ha...
    Mă întreb, ce-ar face oare piloții Mercedes fără maparea aceea formidabilă pentru calificări, pe care numai ei o au ? Cu tot cu ea au scos numai 0,042 ... fără ea ? Fără ea, cred că locurile 3-4, chiar 5, ar fi o obișnuință ...
    19 10
  • Cine pariază ca la start va fi un incident în care e implicat Hamilton sau Vettel ?
    13 2
  • Maimutoii aia doi Chull și copia mea flausata mai mica cu un an o sa le piara zambetul de pe buze maine cand Bottas va frana tarziu in T1 si le va scoate favoritul in decor.
    9 19
  • Comentatorul Digi a fost pe langa. Singur nu face fata. Comenteaza lucruri evidente, vorbeste peste convorbirile pilotilor si bomboana de pe coliva cum gasise el subiectul ca nu au vrut sa dea noroc Ham cu Vet.
    Daca era mai atent vedea ca imediat ce au ajuns acolo pe pista au dat noroc, nu au vrut atunci pentru ca nu au vrut sa para ca niste maimute care dau noroc la comanda.
    17 1
  • Hamilton pleaca de pe 8 dar va avea pneuri supersoft, mare atentie! Vettel slab, trebuia sa il bata pe Bottas ca avea cu ce. Din pacate vesnicele erori.
    10 3
  • @lol

    Din pacate nu conteaza pneurile pentru ca la ora 14:00 ora lor, deci 15:00 a noastră sansele de ploaie sunt de 85%. Deci se pleaca sub safety car sub care se va sta tururi bune pana cand pentru Whiting nu va mai fi nici un risc. Nu vor lasa cursa pe ploaie, ci vom sta sub safety aproape pana se va usca si Lewis tot se va lamenta ca de ce nu da drumul odata la cursa. De la moarte alui Bianchi se insista mult peste limita cu siguranta. Daca nu ploua torential si vizibilitate aproape 0 sa ii lase sa piloteze, cei slabi sa acvaplaneze iar cei buni pe ploaie sa fie avanntajati. La atatea zeci de milioane de euro anual ar trebui sa fie riscul meseriei sa ii lasi sa si acvaplaneze. Platiti regeste dar sa isi asume riscul de a nu muri acasa in pat cum s-ar zice. Nu ma refer la nebunie curata, la kamikaze, dar prea mult, mult prea mult se sta sub safety car cand plua, pana cand ii aproape pe jumtate uscata. Parca prin anii 90 - 2000 ii lasa mai liberi pe ploaie sa mearga.

    P.S Stiti careva daca Bottas e bun pe ploaie, din seriile inferioare F1? Periaoda Williams nu o pot lua ca etalon pentru ca Williams erau printre cei mai slabi pe ploaie chiar si in 2014 cand au avut a 3 masina. Daca stie cineva de Bottas prin seriile mai mici il rog sa imi scrie. Fac calcule de zor cum sa sa nu ia Vettel 25 de puncte maine.
    11 12
  • Imi permit o aroganta. Lewis termina inaintea lui Vettel. ;) Cu regret fanilor Ferrari.
    13 25
  • adrian
    Va rog corectati, pe final in Q3 probleme tehnice a avut Grosjean de aceea au aparut steagurile galbene iar Max a fost cel care a iesit in décor pe pietris nu Ricciardo. O cursa frumoasa la toti maine.
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Si daca totusi nu plouă? Bottas e un pilot destul de bun , nu foarte bun , dar bun , nu l-am văzut să exceleze pe ploaie. Dar dacă prinde un start bun îl va încurcă serios pe Vettel , ca în Spania de exemplu. Cat despre idolul tau Lewis Hamilton doar printr-un miracol ar putea câștiga. Nu stiu de ce dar am senzația că va fi din nou un câștigător surpriză.
    14 2
  • Ha,ha,ha...
    @serban
    Nu stiu ce s-ar face cei de la Mercedes fara acea mapare Q3 despre care se tot vorbeste, dar la fel se vorbeste in targ ca si Ferrari au o mapare de felul asta. Ce am vrut eu sa spun, e ca Vettel nimereste greu sau de loc un tur "perfect", fara sa ezite sau sa rateze un viraj/trasa...si cand e atat de aproape dar totusi nu reuseste un tur fara replica, pentru mine e frustrant...de aici si comentariul anterior.
    11 4
  • @Ha,ha,ha...
    Ai dreptate, și pe mine mă miră inabilitatea lui Vettel în calificări. Totuși, se pare că PU Mercedes are un "ceva" în plus față de cel Ferrari și nu mă refer doar la putere.
    5 4
  • Grosjean a cam stricat planurile celor de la Mercedes astazi, poate si un pic pe cele ale celor de la Ferrari, prin acel steag galben. Nu stiu daca va ploua maine dar daca se va intampla asta, se schimba toate strategiile, asa ca nu va conta cine are SS sau US, plus se poate pleca sub SC, daca o sa fie nevoie.

    Un circuit scurt, tururi rapide, nu cred ca DRS-ul va conta, dar vedem maine cum o sa fie :P
    2 4
  • Cei de la Sky discutau cu tristete despre faptul ca Sassi nu a plecat de la Ferrari ci a fost avansat la FPT, pentru ca a facut o treaba foarte buna cu unitatea de propulsie actuala. Cei de la Ferrari pregatesc un upgrade pentru cursa urmatoare de la Silverstone, plus cei de la Mahle lucreaza la un upgrade pentru finalul sezonului pentru unitate nr. 4.
    3 5
  • Nu am văzut nimic Weekend-ul asta, oricum ...ce ma mira pe mine întotdeauna la majoritatea fanilor Ferrari, când rivalul la titlu are probleme, aceștia se bucura cu o dementa ieșită din comun. Pesronal îmi rezerv dreptul de a le aduce la cunoștința ca modul in care un pilot câștiga titlul altfel decât roata la roata pe pista, nu are nimic in comun cu farmecul acestui sport. Niciodata nu m-am bucurat când un sportiv a câștigat medalia de aur și datorită faptului ca rivalul a avut anumite probleme ce l-au împiedicat sa își etaleze adevarata valoare.
    8 15
  • @Hami Zboara mah cu cocalarul tau cu tot de aici, ati uitat cum ii urati lui Rosberg sa aiba parte numai de iesiri in decor si abandonuri ? Sunteti la fel de ipocriti ca si favoritul vostru ! Ala vroia "competitie", dar in nici un caz sa le dea Mercedes motor pentru RBR (la fel si Ferrari) ! Din gura nu-i pasa ce coechipier are, dar mai bine sa fie Bottas decat Alonso ! Asa ca mai lasa-ne cu "dementa" altora, mai intai scoateti-va barnele din proprii ochi !
    15 8
  • VAMANANCAHAMHAM
    VITELUL IESE DIN CURSA LA START
    3 14
  • Mercedes
    Cum e sa-l vezi pe alonso cu un pu vechi ca-l bate pe cooechipierul care are ultima specificati de motor....ma intreb ce-ar face cu un motor Mercedes....
    9 2
  • Ei lasa vitejia c-am vazut ca si fetel al tau fuge de Alonso....tot pe vodcanen il vrea....stie el bine dece
    5 6
  • @GTS Aia de la Sky si BBC discuta cu tristete tot ce nu tine de avantajul cocalarului, pentru ei a fost realmente doliu ca Vettel nu a fost suspendat vreo 3-4 curse ! Mai putin Brundle.
    13 4
  • @@. Tu nu stii sa citesti mah si ai rugat pe altcineva sa o faca ? Si ti-a citit pe sarite, de n-ai inteles ?
    2 4
  • Nu cred ca va pleca Vettel doar ca vine Alonso. Alonso a fugit si prima data. Macar sa fie pe bune, adica sa prinda Alonso curaj sa se puna cu Vettel, dar pana atunci nu prea cred in curajul lui Alonso.
    5 4
  • Todt a mai urecheat-o o data pe fetitza, si a avertizat serios sa n-o mai comita, sunt curios, ce va face in cursa asta daca cineva o sa-i puna "o frana" asa cum i-a "pus-o" Ham cursa trecuta...daca iese Ham in fata o sa rad grozav...
    4 15
  • Esti penibilut, dar....hai ca te inteleg. Cocalarul i-a cam luat pacaliciului de la ferari cam toate "recordurile" mondiale si mai ales cosmice....
    8 3
  • Chull@Deci tu chiar nu ai de gand sa termini?
    4 5
  • Nu-ti mai bate capul cu idiotul ala frustrat, cand cineva iti plagiaza id-ul e destul de limpede ca-i fugit de la balanceanca
    3 6
  • @@. Daca eu sunt penibilut, tu bati orice record, la fel ca si cocalarul tau, cu masina aia orice pilot cat de cat mai rasarit ar bate orice ! Pai daca Bottas face pole-uri si castiga ... dar hai, treaca de la mine, bucurati-va de "soarili" vostru ... cat mai puteti ...
    4 3
  • Daca maine ploua intradevar prima parte a cursei e compromisa.Faptul ca nu se mai intra cu excavatoare sau vole pentru ridicarea masinilor de pe circuit decat sub safty car e de ajuns deoarece monoposturile din zilele noastre chiar sunt îndeajuns de sigure ca un pilot sa scape in cel mai rau caz cu leziuni minore dupa care nu e lasat sa ia startul in urmatoarea etapa pentru ca FIA si pentru ca siguranta si protectie.Lewis cu un start ca din tun si cu un ritm ok ajunge in maxim 10 tururi in top 3.Nu ar fi prima oara.Chiar daca ploua sau nu.Daca ploua sansele la victorie sunt mult mai mari pentru Lewis.Dar daca tot e vorba de rezultate imprevizibile chiar mi-as dori ca Kimi sa castige si el o cursa.Daca ma tine bine memoria ultima sa cursa castigata a fost in Australia 2013.Asta desi nu mi-a placut niciodata Ferarri ca echipa de F1.E naspa faptul ca lumea ma comfuda cu idiotul acela ce are aceasi poza la avatar ca mn si acelasi nume doar ca cu doi de ,,L,, si ma cred fanul neamtului acela ce piloteaza un monopost rosu si da tot ce poate dar oricum a primit mult prea multe in F1 decat ar merita asta in timp ce vad piloti zic eu mai buni ca decat el ca Perez,Hulkenberg,Ocon,Alonso,Vandoorne,Magnussen,Wehrlein e merita si ei masini cu care sa lupte mai sus dar ei se chinue in pluton sau in coada grilei.
    6 7
  • Cel putin la start, a scapat Vettel de Hamilton insa cursa e lunga si nu se stie. Oricum, Bottas nu trebuie tratat mai prejos.
    6 1
  • Ultimele vesti meteo. Cu o ora inainte de cursa, la ora locala 13 va fi "drizzle" deci ploaie marunta care va tine cam doua ore. Ceea ce inseamna ca 60% din cursa va fi pe ploaie, doar ultima jumatate de ora va fi pe o pista in uscare. Din pacate se pare ca Vettel va castiga pentru ca Bottas e slab pe ploaie. Si in China sau Malaezia anul acesta a facut o iesire in decor desi erau sub safety car pe ploaie. Lewis e prea in spate.
    6 3
  • nu termina cursa cocalarul cu lanturi...ba mircea84 dispari
    9 6
  • GrosJan
    Ploaie? Deja am vazut cam prea multe iesiri in decor si era pe uscat. In general circuitul asta cam este urat de piloti, Schumacher deschide lista. Are cam putine viraje si cam prea asemanatoare dar zona aia de munte, urci, cobori - cool.
    2 3
  • sper sa-i puna o frina de motor kimi lui Ham,asa de test sa vedem daca o sa fie penalizat inlantuitul
    10 4
  • Super cursa in GP2 !!!
    0 4
  • Zoran Stepanovic care in trecut a incercat să intre în F1 cu team-ul Stefan GP si a fost refuzat de catre FIA a discuta cu Ross Brawn despre posibilitatea de a se implica in F 1 din nou cu o nouă echipă din 2019
    4 2
  • Pentru cei care se bucură de penalizarea lui Hamilton..Vettel ca si ambii piloți RBR sunt la a 4 a unitate MGU H folosită așa că mai devreme sau mai tarziu vor fi si ei penalizati
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru