Bottas, pole position în China în fața lui Hamilton! Vettel și Leclerc ocupă a doua linie a grilei de start

de Daniel Popescu
Sambata, 13.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas va pleca din pole position în cursa de la Shanghai după ce l-a învins cu numai 0.023 secunde pe coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton, în timp ce Sebastian Vettel a câștigat duelul cu Charles Leclerc pentru locul trei.

Calificările pentru Marele Premiu al Chinei au readus Mercedes pe prima linie a grilei de start și au oferit un duel echilibrat între Valtteri Bottas și Lewis Hamilton.

În cele din urmă, finlandezul a reușit să se impună și va pleca din pole position după ce a fost cronometrat cu 1:31.547, în timp ce Hamilton a fost nevoit să se mulțumească cu locul doi după ce a fost mai lent cu numai 0.023 secunde.

La fel de echilibrată a fost și lupta dintre Sebastian Vettel și Charles Leclerc pentru locul trei, iar în acest caz germanul a avut câștig de cauză pentru numai 0.017 secunde. Totuși, Ferrari nu a avut pratic o șansă reală în lupta pentru pole position.

Red Bull Racing și-a trecut în cont locurile 5 și 6 prin Max Verstappen și Pierre Gasly, în timp ce Renault a ocupat următoarele două poziții prin Daniel Ricciardo și Nico Hulkenberg. Haas a ajuns în ultima parte a calificărilor cu ambii piloți, însă Kevin Magnussen și Romain Grosjean nu au ieșit deloc pe circuit și vor pleca de pe 9 și 10. 

Daniil Kvyat (Toro Rosso) a fost primul sub linie în Q2 și va pleca de pe locul 11 din fața lui Sergio Perez (Racing Point) și Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), în timp ce McLaren a obținut locurile 14 și 15 prin Carlos Sainz și Lando Norris.

Cei de la Williams au fost din nou cei mai lenți prin George Russell și Robert Kubica, însă au evitat ultima linie a grilei de start. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) nu a efectuat niciun tur cronometrat din cauza unor defecțiuni tehnice, în timp ce Alexander Albon (Toro Rosso) nu a putut lua startul în calificări din cauza unui accident major suferit în ultima sesiune de antrenamente libere.

Cursa de la Shanghai va avea loc duminică cu începere de la ora 09:10.

China - Rezultate Calificări: 

Comentarii (13)

  • Din prima cursă sa adeverit ca mercedes sunt mult în fața celor de la ferrari.
    Din pacate si acest campionat 2019 este deja adjudecat de mercedes.
    Jos pălăria mercedes
    14 14
  • Tifosel
    Grande machina! Machina Rossa!
    10 3
  • Pana la sfarsitul sezonului si Redbull o sa depaseasca Ferrari
    7 9
  • Ce s-a adeverit, ca Ferrari au fost mai rapizi in testele de iarna, sau mai rapizi in cursa precedenta? Cum nu e Ferrari pe primele doua locuri, cum incepeti sa va vaitati ca niste babe. Halal fani.
    Faptul ca esti in pol position nu garanteaza castigarea cursei.
    15 8
  • Cunoscand faptul ca este o pista foarte abraziva, va fi interesant de urmarit cat vor rezista acele pneuri pe o setare de maxima aderenta in regim de cursa.
    Sa speram ca va fi o cursa interesanta cu dueluri corecte.
    18 1
  • Eu cel putin nu ma vaiet, dar asta este adevarul, sunt mult în urma celor de la mercedes.
    Cu asemenea performante nu au nici o sansa macar sa le dea ceva emoție celor de la mercedes.
    4 12
  • Ha,ha,ha...
    @Joker
    Si cursa trecuta? La fel se putea spune si despre Mercedes dupa calificari, ca sunt mult in urma celor de la Ferrari.

    P.S. pentru toti trepadusii veseli
    Multi de pe aici "tin" cu echipa care castiga, ca e mai usor, si daca se poate, sa fie macar cu 1 secunda pe tur mai rapida fata de restul...asta pentru bucuria "prostului" mereu "invingator"... ;)
    14 6
  • Pirelli a schimbat presiunea in roți înainte de calificări)) .Pirelli adjusts rear tyre pressure for the rest of the weekend. Compared to last year it was lowered before the weekend. After friday it was decided to go from 18.5 PSI to 19.5
    #F1 #ChineseGP https://t.co/vgA7SqvxQj...
    5 1
  • Costel
    calificari 2018 china-mercedes 1:31.6 /1:31.6 hamilton / bottas
    calificari 2019 china -mercedes 1:31.5 / 1:31.5 hamilton/ bottas
    mercedes a castigat o zecime cu ambii piloti in 2019 iar ferrari pierde 0.8 secunde prin vettel si leclerc raportandu-ne la pole lap ferrari 2018
    (1:31.0-2018 vs 1:31.8 -2019) [raikonnen-ferrari 2018 - 1:31.1 ]

    rbr in 2019 ii pe acelasi trend cu ferrari , verstappen avand un timp superior in 2018 cu mult hulitul motor renault comparativ cu timpul din 2019 cu motorul honda (+0.3s )
    trend similar pentru hulkenberg-renault in 2019 comparativ cu 2018

    doar mercedes ii cu timpi mai competitivi in 2019 vs 2018 iar celelalte echipe is in pierdere de viteza in 2019 vs 2018 cu regulamentul aero 2019 in china

    "realizarea" mercedes in calificarile china 2019 ii cel putin suspecta pentru mine si sper ca nu numai deoarece cifrele is incontestabile
    10 6
  • Calificarile sunt una, cursa e alta ... sa asteptam totusi podiumul.
    9 3
  • bravo bottas, hai leclerc! pacat ca renault n-a incercat in q3, ar trebui sa fie obligati toti.

    alfa ce a patit?
    3 1
  • Prea de dimineata ca sa ma trezesc. Nu stric bunatate de somn in weekend pentru F1, sa fim seriosi.
    Totusi am vazut declaratiile lui Crashtappen care se plangea ca Vettel l-ar fi incurcat cu ceva. De fapt Vettel l-a depasit regulamentare.
    Presimt ca maine Vettel se trezeste cu Crashtappen peste el, asta e diliu, nu te pui cu toti nebunii.
    Dar cum lui Crahstappen i se permite orice, de ce sa nu mai strice cursa altora. A inceput bine si o sa tot faca victime. Ma astept la un accident Vettel-Verstappen :))
    Altfel, pare ca Ferrari merge cu ceva rezerve. Cred ca masinile Mercedes si Ferrari au acelasi ritm de cursa si diferenta o va face strategia si pilotul (nu neaparat ca anumiti piloti sunt mai buni, doar ca unii fac mai putine greseli).
    Si Hamilton ar trebui sa-si revina. In ritmul asta risca sa repete 2016. O cam arde pe vedeta si pe starul, o sa-i fure Bottas titlul. Daca nu-l pune repede la respect pe finlandez, in urmatoarele 2-3 curse, eu ii dau mari sanse lui Bottas la titlu.
    Si Leclerc face multe greseli, s-a vazut si pe turul sau, insa are o scuza - varsta si lipsa experientei. Mai are mult de muncit pana sa devina un campionat veritabil. Chiar daca va castiga un titlu anul asta sau urmatorul, cred ca mai trebuie sa treaca niste ani ca sa-si atinga potentialul. Forza Charles!
    6 3
  • Iau stricat cursa lui Lecler
    Tipic Ferrari
    Pe lângă ca sunt mult în urma mercedes se mai si fut intre ei
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru