Bottas și Hamilton, cei mai rapizi în antrenamentele din Spania. Accident pentru Ricciardo

de Daniel Popescu
Vineri, 11.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas și Lewis Hamilton au stabilit cei mai buni timpi în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri de la Barcelona, în timp ce Daniel Ricciardo a suferit un accident.

Formula 1 a revenit în Europa pentru Marele Premiu al Spaniei, iar prima sesiune de antrenamente libere a fost dominată de Mercedes.

Valtteri Bottas a stabilit cel mai bun timp al sesiunii după ce a fost cronometrat cu 1:18.148 cu pneuri soft, în timp ce coechipierul său Lewis Hamilton a ocupat a doua poziție la opt zecimi de secundă în spate. Ferrari și-a adjudecat locul 3 prin Sebastian Vettel, la aproape o secundă în urma liderului, germanul fiind urmat de Max Verstappen, Kimi Raikkonen și Fernando Alonso.

Daniel Ricciardo a derapat pe iarbă în virajul 4 și a lovit monopostul de bariere, fiind nevoit să se retragă prematur la boxe.

Prima sesiune a marcat și revenirea lui Robert Kubica într-un Mare Premiu pentru prima oară după 2010, iar pilotul echipei Williams a ocupat 19.

În a doua sesiune, cel mai bun timp a fost stabilit de Hamilton, care a fost cronometrat cu 1:18.259. De data aceasta, diferențele din plutonul fruntaș au fost semnificativ mai mici, iar Red Bull Racing a ocupat următoarele două locuri prin Ricciardo și Verstappen.

Vettel a ocupat locul 4 în fața lui Bottas și Raikkonen, iar diferența dintre primii 5 clasați a fost de numai o jumătate de secundă.

Calificările pentru Marele Premiu al Spaniei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 16:00 și vor putea fi urmărite pe Digi Sport, Telekom Sport și platforma online F1TV Pro.

Spania - Rezultate Antrenamente 1:

Spania - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (7)

  • Cand v-am zis ca Ferrari a sacrificat avantajul aerodinamic din anii trecuti pentru a fi mai rapizi pe circuitele de viteza...pana acum au dat chix prin erori de strategie.
    0 8
  • Se numeste 'sandbagging' ce face Ferrari in calificari, si nu numai ei. Maine vor fi alti timpi.
    9 3
  • Ha,ha,ha...
    In ultimele doua curse Ferrari si-a cam dat cu piciorul la sansa, cu sau fara vina lor in totalitate...cert e ca au pierdut puncte multe si accesibile, ghinionul unuia, norocul altuia...ca la tenis :))
    Daca nu isi vor mentine minimul de avantaj in calificari, va fi greu pentru Vettel in disputa cu Hamilton, Lewis greseste parca ceva mai putin, si nu atat de decisiv...
    4 5
  • Weekend-ul acesta isi va extinde avansul la piloti.
    6 8
  • Ha,ha,ha...
    Aaaa, inca ceva trecut cu vederea pe aici, Pirelli a facut o modificare la pneuri cu subtila dedicatie pentru "diva" Mercedes, au subtiat cu 0.4 mm stratul superficial al pneurilor pentru un mai bun control al temperaturii in acestea...pare ca doar pentru cursele din Spania, Franta si Marea Britanie...insa daca e pe placul "unora", pariu ca asa vor ramane pentru toate cursele? ;)
    9 3
  • mircea84....iarasi o sa vezi rosu...podium rosu :))
    6 8
  • Vom vedea...importanta este victoria! Si nu prea mai rasare, pana acum Vettel trebuia sa aiba avans 25 de puncte dar conditiile de cursa ne cam dau bataie de cap, de fapt, safety car! Curse dominate de Ferrari si castigate de Mercedes si Rbr. Cursa trecuta s-a intamplat reversul primei curse, pierdut avantajul pe timpul sc la boxe.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru