Bottas și Ricciardo, cei mai rapizi în antrenamentele de la Baku. Verstappen, accident în prima sesiune

de Daniel Popescu
Vineri, 27.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas și Daniel Ricciardo au stabilit cei mai buni timpi în antrenamentele de vineri din Azerbaidjan, în timp ce Max Verstappen a suferit un accident în prima sesiune.

Mercedes și Red Bull Racing și-au împărțit victoriile în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Azerbaidjanului, însă diferențele dintre piloți au fost reduse.

În prima sesiune, Valtteri Bottas a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:44.242 cu pneuri ultrasoft, în timp ce Daniel Ricciardo s-a plasat pe locul doi la numai 0.035 secunde în spatele pilotului Mercedes, deși a folosit pneurile mai lent supersoft.

Sergio Perez a produs surpriza pentru Force India după ce a ocupat locul trei, în timp ce Lewis Hamilton a terminat pe patru. Ferrari nu a stabilit timpi reprezentativi, astfel că Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen au terminat pe locurile 10 și 15 la peste două secunde de lider.

Între timp, Max Verstappen a pierdut controlul volanului Red Bull în virajul 5 din cauza unei erori la un senzor și a lovit barierele de pe marginea circuitului, însă a ocupat în final locul șase.

În a doua sesiune a fost rândul lui Ricciardo să fie cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:42.795, în timp ce locul doi i-a revenit lui Raikkonen la numai 0.069 secunde. Verstappen s-a plasat pe trei la numai o zecime în spate, în timp ce Bottas și Lewis Hamilton au terminat pe 4 și 5.

Calificările pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 16:00.

Azerbaidjan - Antrenamente 1:

Azerbaidjan - Antrenamente 2:

Comentarii (7)

  • de ce doar 10 tururi pt kimi? max a avut accident si tot a facut 11.
    5 0
  • Hmz, Vettel si Hamilton pe nicaieri! Nu cred ca Mercedes este atat de in spate! Calificarile spun totul.
    2 1
  • Insa Rbr par in fata bine de tot.
    2 0
  • Ati vazut fata lui Wolf de la cursa trecuta? Aia spunea totul. Bineinteles ca Wolf intelege ce se intampla, RBR aveau ritm de cursa parca venit de nicaieri. Cu motor Renault. Daca ar avea Alonso motor Renault i-ar face pe toti de pe grila nefericiti. Sau cum era? Naivi mai sunt unii.
    2 2
  • HAM si VET menajeaza masinile-calmati-va cu antrenamentele astea-sunt nesemnificative
    2 1
  • Ritmul de cursa a celor de la Mercedes este cu o secunda mai lent decat Rici si Ferrari. Simularile de cursa sunt cat de cat reale. Este socant. Si Sky si James Allen si AMUS si italianii de la F1analisitecnica spun ca Mercedess a mers socant de prost in simularea de cursa pe US.
    2 3
  • FP3 a venit cu si mai multe surprize...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru